iki tekerlek için en kötü şehir sizce neresi?

Ankaranın şöförleri ni hadi bi yana bıraktık diyelim yolları sadec kros motorlara göre yani yolda giderken slalom üstüne slalom yapıyorum race makinayla yollar berbat ötesi:farao:

Gel şunu tüm bayan sürücüler diye değiştirelim.:cherry:
valla haklısın arkadaşım , son zamanlarda bi de arabanın içinden el kol hareketi felan yapıyolar , sinir oluyorum valla , çok güzel araba kullanan bayanlarda var ama çok az maalesef ya da bana hep acemi bayanlar denk geliyo...

Mersin İl Temsilcisi
tebrik ederim yerinde bir laf ...

mersin'de kullanan var mı arkadaşlar? o dar yollar ve sürekli göç alan, memlekette arazisini satıp mersin' de hayata bimillah diyen o kadar çok kişi var ki... yalnız şöförler de değil, adliye sarayından adana yoluna ataş yönünde ve dönüşünde yolda yüzlerce tanker-kamyon-tır arasında hamur gibi yoğrulmuş asfallat kullanan kaç kişi var? :bounce:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ben istanbulda sadece otomobil kullandım.fikir yürütüyorum(yanlışsam affola):
istanbulda tecrübe konuşur.ankarada tehlike.oranbtısal anlamda istanbulda 100 araç varsa 20 si kaza yapıyorsa ankaradaki 40 araçtan 30 u kaza yapıyorud(kaza oranı %75 değil;az araba daha çok kazaya sebebiyet veriyor hesabı.)
ankarada araçlardan uzak gidebilirsiniz hiç sorun değil:
ama çanakkaleyi geçilmez yapan nusret mayın gemisini düşünün.dünya gemileri bura nasılsa boş diye sürdü.hiç beklenmedik anda mayına çarptı.ankarada işte böyle:her tali yol kesimi;her kavşak;her durak;her yaya kısaca her sote pusu kurmuş olabilir.istanbulda zaten dikkat etmezsen süremezsin.ama ankarada paranoyak olursun.acaba düşman nerede yatıyor diye.zaten bir tek sorun sendedir.çünki senin aklın başındadır ve tehlikenin farkındasındır.diyeri ise ne yaptığını bile bilmez.
ankarada hiç bir kural yok sayıyorum:
1.sağdan geçmek.
2.en soldan en sağa;en sağdan en sola dönmek.
3.durar durumdaki her nesneden korkacaksın(otomobil-minibüs-yaya-taksi-otobüs dahil at-eşşek ve öküzler).çünki hareket etmeye karar verdiği anda hiçbir kontrol;bekleme gözetmeksizin önünüze atlarlar .
4.hiç sabır yoktur.kırmızı da beklerken gidecek yer yoktur korna çalarlar.
5.tali yolun geçiş üstünlüğü vardır .yola dalar.(inanmayan gelsin baksın.ankarada tüm trafik kuralları ters işliyor.).
6.ışığın rengi hiç önemli değildir.her renk yeşildir.sakın siz siz olun sarıda durmayın hatta kırmızı yeni yanıyorsa ve karşıdan gelen yoksa gene durmayın.kimse durmadığı için sizin durmanız hemen ensenizdeki psikopatın altında kalmanıza neden olucaktır.
7.renk kırmızıysa ve önde duran varsa hiç yavaşlamayın.taki öndekine çarpma mesafesinde durun.lambaya yavaş gidenin ensesinde gene bir psikopat vardır.kornayı çalar.
8.ankarada sinyal kullanmak yasaktır.sinyal kullananı dövüyorlar.kimin ne yöne gideceğini kestiremezsiniz.en iyisi yol vermektir.bekle geç politikası.
9.her semtin trafik tehlikesi ayrıdır.altındağ-keçiören gibi bölgelerde ekonomik durum düşüktür.sabırsızlık kural tanımamazlık vardır.daha yeni bölgeler olan eryaman ümitköy nispeten iyidir(lamba az,insanlar az ekonomik üst seviyede.)daha da üst ekonomik bölgelerde lüks otomobil sürat tehlikesi vardır.
ama içlerinde bir yer var ki herkesin tehlikeli rüyasıdır:siteler mobilyacılık bölgesi:
en usta şöför oraya girmeye korkar.trafik çok hızlı olmadığından kazalar maddi atlatılır.mal eşya giriş çıkışı çok olduğundan eğitim seviyesi dibe vurmuş yük taşıma sektörünün kuralları işler.mobilyacılar zengin olduklarından kullanmayı bilmedikleri lüks otolarıyla hem yolu hem trafiği hemde park yerlerini acaip hale sokmuştur.siteler dediğin yer öyle ufak bir yerde değildir nerden baksan 3-5 km çapında bir yer var dairesel olarak.
10.minibüslerin ne sağından ne solundan gideceksin.onlardaki gelişmiş fren sistemi hiç kimsede bulunamaz.sol şeritte 90 la giderken 10 metrede sağdaki yayayı kapıverir.
11.taksiciler genelde kendi malı olmadığından sürte sürte geçer.minibüscü kadar hızlı olmasada onlarda ani dururlar.aslında kısaca yollar taksilere özel yapılmıştır.
12.otobüsler aslında en tehlikesizidir.genelde duraklar bellidir.o yüzden durakta otobüs varsa arkadan gelenin yol hakkı yoktur,önünüze kırıverir.hele yan yana gitmeyi düşünmeyin bile önünüze kıra kıra sizi durdurur.durmazsanız çarparsınız.arkadan çarptıya girer.otobüsten kurtulmak için durakları ezberlersiniz.bakın ben çok yaşadım durağa 20 metre vardır.korna çalar zorla sollar sonra durağa girmek için önünüze kırar;zank diye durar ;geçmenizi beklemeyip durağa girmeme sebebi muhtemelen trafiğe çıkan otomobil ve diğer sayısına korku salıp otoyolları toplu taşımaya açmak içindir.genelde taksicileri ellemez.ellediklerinde kan gövdeyi götürürde ondan.
13.benim iş yerim le evim arası 7 km.ben iki güzergahtan tenha olanını seçiyorum(aktepe -altındağ arası)hava alanı yolu(hasköy üsütnden.ben günün manyağı adını taktım.her gün kurtardığım(dikkatim sayesinde kaza atlattığım.) kişilere günün manyağı diyorum.tabii işe otomobille gidiyorum.bu 7 km lik yolda hiç boş geçtiğim gün olmadı.gece yarısı yol boşsa bile ara sokaktan mutlaka günün manyağı beni bulur.
14.herkes zengindir.otobüse minibüse tenazur etmezler.yoldaki otomobillerde kişi sınırlaması vardır.2 kişiden çok hareket eden araç göremezsin.3 kişi varsa kenara çeker döverler.bu yüzden hiç abartmıyorum ister inanın ister inanmayın yoldaki her 10 otomobilden 8 inde tek kişi görürsün(aslında ankarada trafiği kurtaracak uzakdoğu ülkelerindeki uygulama gibi motor sayısının artma zorunluluğunu siz düşünün.)
bunun bir istisnası vardır ki gene altındağ-keçiören bölgesinde çok görülen otomobili minibüs zannedip doluşan 10 kişilik guruplar.bunlar otomobile 4-5 kişi binmekten korkup yanlarına koruma alanlardır.
15.yayalar ölümsüzdür.cesurdur korku bilmezler.cahildir ,uyarıyı hakaret sayarlar.üst geçit bilmezler,altından geçerler.samsun yolunu ortadan geçerler(saniyede 30 araç geçen bir yol.).kaldırım kullanmazlar.hiç bir aracı görmezler, karşıya geçerler.sağırdırlar kornayı duymazlar.kördürler farı hissetmezler.en kötüsü de ulusdur size yeşil yanarken 45-50 si önüne atlar.
16.istanbul kadar olmasa da trafik levhaları bazen görünmeyecek yerde veya konumdadır.bazı yerde levha bulunmaz .
17.keskin virajlarda yada kontrolsüz kavşaklarda yavaşlamak ve şeridi takip ederek dönmek yasaktır.bir anda sizin şeridinize girerler.hiç oh be yol boş demeyin bunların hiç biri dönmeyi bilmiyor.
18.trafiğin eşit hakka sahip olduğu birleşim yerlerinde yol sağdakine ait değildir.ya hızlı olanın.yada kazayı göze alanın yol hakkı vardır.
.
.
.
.
---------
saydıkça uzadı;ama bitmedi anket yapıcam benim yazdıklarımı sonuna kadar okuyabilen var mı(sustum.)

Parmaklarına maaşallah ... Senmi yazdın?....:silent::p

Her yer aynı....Adamlar bi o şehirde bir bu şehirde....Durmuyorlar ki?...Dolayısıyla her şehir tehlike....

Bence en güvenli yer grönland....Kar motoru alıcan rahat edicen...Ne yol ne bişey...

Bu istanbul polisine, onlara emir direktif ve görev öğreten amirlerine, bağlı oldukları içişleri bakanlığına teşekkürleri bir borç bilirim.

Vatandaşın canından malından mesul kolluk kuvvetinin bu kadar acz içinde olduğu başka bir ülke yoktur.

Polisin gözü önünde bu kadar rezaletin yaşandığı başka bir ülke varmı arkadaşlar?

Mersin İl Temsilcisi
Bu istanbul polisine, onlara emir direktif ve görev öğreten amirlerine, bağlı oldukları içişleri bakanlığına teşekkürleri bir borç bilirim.

Vatandaşın canından malından mesul kolluk kuvvetinin bu kadar acz içinde olduğu başka bir ülke yoktur.

Polisin gözü önünde bu kadar rezaletin yaşandığı başka bir ülke varmı arkadaşlar?

FİKRİMİ SÖYLERSEM SUÇ MU SAYILIR? neyse, bülbülün çilesi dilindenmiş, sustum :bounce:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ankaradan başka yer söyleyenler, acaba bir kez olsun ankara trafiğine çıktılar mı merak ediyorum. Ben şahsen istanbul trafiğini gördüm. Hatta ne yol ne iz bilmezken hiltondan bağdat caddesine rahatlıla ulaşmışlığım vardır. Köprü trafiği bile ankaranın büyük caddelerinden her hangi birisinin problemleri yanında önemsiz kalıyor.
Solunuzdaki araba birden önünüze geçip sağdaki yola girmek için fren yapar;
100km/saat hızın üzerinde seyreden dolmuşlar, bir bakmışsınız sağınızda bir bakmışsınız solunuzda seyreden taksiler; onca acemi şöför; asla dikiz aynası yada yan ayna kullanmayan bayan sürücüler; sinyal verme ihtiyacı görmeyen yine bir dolu dengesiz, hatta sabah yolu boş buldum diye bomboş yolda zikzakla giden sürücüler; ana yolda ters yönde seyreden resmi plakalı araçlar; Sağda solda ansızın bitiveren belediye araçları; çukurlu tümsekli inişli çıkışlı yolları; Tali yoldan sizi göre göre önünüze fırlayanlar; Önünüzde birden duranlar; ışıklarda freni unutup geriye yada öne gidenler; yaya geçidinde yeşil ışığın yanması bekleyen artizleriyle ankara trafiği ....
Az bile anlattım ama sanırım yeterli olur. Hatta şunu da tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki İstanbul' dan gelip de bu tarfik de ne böyle diye dumur olmayan tek bir arkadaşım olmadı.

istanbulun seçenekler içinde olduğunu düşünürsek başka bi ihtimali düşünmeye bile gerek yok

inanmayan warsa herhangi bi saatte herhangi bi yerde deneyebilir

dün pederin yeni aldığı motoru (ki hala benim almama karşı aldırmıo ama kendisinde war böle de bi adalet işte :S ) denemek için bi tur atıodum sokak arasında. bi sokaktan çıkan kamyonete plaka olmaktan son anda kurtuldum

bayan sürücüler, minibüsler, otobüsler, taksiler, acemiler hikaye

istanbul herkesi psiko yapmış kimin ne yapacaını asla anlayamıosunuz

daha buraya roman yazarım da gerek yok

sonuç olarak iii de olsa kötü de olsa istanbul forever güzellikte de tehlikede de

kesinlikle istanbul.istanbulda trafik cok sıkışık.açık logar kapakları var.bilinçsiz sürücü çok.maganda çok(trafikte yeşil yanar yanmaz kornaya basan tiplerdir.kornaya basarlar ama kendileri en son harekete geçerler:queen:).minibüsçüler taksiciler ve sucular bunlarda var ist trafiğinde....:).size birçok neden sayabilirim ama başım felaket ağrıyor ama kesin birşey söyleyeceğim en berbat trafik istanbul trafiği.bu ilde hiçbir aracı rahatça kullanamıyorsunuz:pr:

ARKADAŞLAR BENİM FİKRİM MOTOSİKLETE BİNİYORSANIZ EN ŞANSLI MOTOR KULLANICILARI VE BENİMDE ÇOK ÖZENDİĞİM MESLEKLERDEN BİRİ HATTA TEKİ YUNUSLAR GERÇEKTEN EN BEĞENDİĞİM GİYSİLERİ HELE MOTORLAR ZATEN MUHTEŞEN BİDE TRAFİKTE NE OLURSAN OL İSTER DOLMUŞ OTOBÜS KAMYON TAKSİ HEPSİ DE TIRSAR YOKSA CEZASINI GÖRÜR HAKLIMIYIM SİZCE ?

güncellesek mi ki ne bakalım yeni fikirler çıkacak mı?

adanada 2 teker trafikten sayılmıyor nedense ışıklareda beklerken bile gelip önüne kıranlar var caddeye biirden burnunu sokanlar neredeyse 1 metre kalasıya kadar yaklaşanlar vede hepsinden kötüsü trafik kurallarına uyan sürücü yok ışıkların olduğu yerde önce burnunu sokan geçiyor :D

Arkadaşlar henüz motosiklet kullanmışlığım yok ankarada ama benim ailem istanbulda oturuyor, ben ankarada öğrenciyim. yıllardır istanbula sık sık gitmişliğim var.
Tabiki istanbul mükemmel demiyorum trafik açısından ama şunu bilmenizi isterimki, ankara gerçektende arkadaşlarımızın uzuun uzun anlattığı gibi, çok kuralsız ve tecrübesiz, sadece kendini düşünen belli kısım insanlardan oluşuyor çoğunlukla. istanbulun genel olarak trafik görgüsü daha fazla, insanlar yol veriyor, şeritler sinyal verilerek değiştiriliyor, trafik akışı iyi genel olarak.
Not vermemiz gerekirse 10 üzerinden, bence İstanbul 7/10, ankara 4/10...

boş verin hepsi hikaye türkiyede araba veye motor kulluanan dünyanın her yerinde kullanır..... mesaj alınmıştır :)

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Arkadaşlar henüz motosiklet kullanmışlığım yok ankarada ama benim ailem istanbulda oturuyor, ben ankarada öğrenciyim. yıllardır istanbula sık sık gitmişliğim var.
Tabiki istanbul mükemmel demiyorum trafik açısından ama şunu bilmenizi isterimki, ankara gerçektende arkadaşlarımızın uzuun uzun anlattığı gibi, çok kuralsız ve tecrübesiz, sadece kendini düşünen belli kısım insanlardan oluşuyor çoğunlukla. istanbulun genel olarak trafik görgüsü daha fazla, insanlar yol veriyor, şeritler sinyal verilerek değiştiriliyor, trafik akışı iyi genel olarak.
Not vermemiz gerekirse 10 üzerinden, bence İstanbul 7/10, ankara 4/10...

Şehirlerarası seyahatlerimde 06 plaka gördüğümde direk olarak uzaklaşmayı tercih ediyorum. Çünkü gerçekten çok dikkatsiz araba kullanıyorlar. Bundan yaklaşık 1,5 sene önce Ankara'ya düşmüştü yolum, yayasından tutun da trafikteki bilimum tüm tekerlekli araçlar kendi burunlarının dikine gidiyor ve asla aynaları kullanmıyorlardı. Demek ki herhangi bir değişiklik olmamış, hala öğrenememişler araba kullanmayı dedim. Şehir içine girdiğim anda peş peşe 2-3 kez ciddi kaza atlatmıştım. Tabiki istisnalar kaideyi bozmaz, kimse üstüne alınmasın. Ben sadece fikrimi söylüyorum. İyi olanlar da vardır ve vardı içlerinde. Dediğiniz gibi İstanbul'da biraz da olsa saygı var. Motosikete karşı yine de yok denebilir ama araçlar kendi aralarında az da olsa saygılılar. Bu konunun cevabı olarak ben de Ankara demek istiyorum. Araba kullanmak bile oldukça zordu çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar