Içkide Içerim , Motosiklette Sürerim ! !

ALKOLLÜ MOTOSİKLET KULLANIRMISINIZ ?

• Kullanılan toplam oy
    184
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konsantrasyonu bozacak en önemli faktörlerden biri de alkol veya ilaçların uyuşturucu etkisidir. Bu iki unsur, motosikletle kesinlikle bağdaşmaz. Hafif alkol bile konsantrasyonu azalttığı için motosiklette çok büyük tehlike oluşturur. Uyku veya uyuşukluk veren ilaçlar da benzer etkiyi yapar.
Bu iki etken, ülkemizde ve dünyada motosiklet kazalarının büyük bir bölümünün sebebi olarak ortaya çıkmaktadır.
Alkol ve ilaçlar, zihin gücünü azaltarak konsantrasyonu yok eder. Bu şartlar altında güvenle motosiklet sürmek de imkansız hale gelir

Amerika'da yapılan bir araştırma, motosiklet kazalarının yüzde 50'den fazlasının alkollü sürücüler tarafından yaratıldığını ortaya koymuştur.
Motosikletin tamamen kendi kuralları olan bir araç olduğu asla unutulmamalıdır.
Motosiklete binerken, otomobil kullanma anlarındaki alışkanlıklardan kesinlikle kurtulmak gerekir. Bir şekilde alkol aldıysanız, belli bir süre için motosikletinizi unutmanız hakkınızda en hayırlısıdır.(YENİ ASİR)

PEKİ YA SİZ ALKOLLÜ MOTOSİKLET SÜRÜYORMUSUNUZ :silent:

neden alkol muayenelerinde motosikletler çevrilmiyor ? ? çevrilen bi arkadaş var mı ? ? ::evil::

Son düzenleme:
Sürenlerde şimdi geçip ben sürüyorum demez ki :)
Hayatımda alkol hiç almadığım için benim için sorun yok..

Motorla olduğum zaman bi küçük bira bile içmem. Arkadaşlardan çok fırça yediğim oldu zaten bu yüzden. İçeceğimiz biliyosunda niye motorla geliyosun diye. Artık, içkili bi yere gidilirken 40 defa uyarıyolar beni motorla gelme diye. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motosikletle oldugumda kesinlikle hayir! arabayla 1-2 ufak bira olabilir.

walla içersem 1 veya 2 bira içerim (70 lik :p)

o da bana dokunmuyor o yüzden 1 veya 2 birayı alkolden saymıyorum

herkese aynı etkiyi vermez (çok karşı çıkan olacaktır)

2003 veya 2004 te
akşam yemeğiyle başlayan alkol alımı (beyaz şarapla başlamıştık) kırmızı sonrasında bira vs devam edip gece 4 te bostancıda polis çevirmişti (bayan arkadaş kullanıyordu arabayı) tabi alkol testi filan hatun üflemek istemiyor neyse polis bana uzattı siz üfleyin diye (bende yıllardır araba kullanırım hiç alkol testine girmemişim) bir de akşamın 7sinden beri bir fiil içmişim ne çıkacak meraktan üfledim sonuçç 69 promil alkol :)
hatunda bana güvenip üfleyince 119 mu 129 mu (yalanım olmasın) promil alkol çıktı :) sonra çok dil dökdük polis amcaya :)))))

neyse şöyle toplayayım kendimi kaybedecek kadar içmem olayın özü budur

icki kesinlikle...1~2 bira dahi icmem..icendende nefret ederim...hatta gordugum yerde ilk polisede sikayet ederim..baska birinin canini yakmasin diye..

evet bazen alkollü de bindiğim oluyor ama bu konuyu açmakta fayda var. 4-5 saatlik bir sürede 1 tane bira içip geri kalan zamanda çay kahve içerek sonra da motoruma binerek gittiğim günler oldu

Forumdan Uzaklaştırıldı
everalone'a katılıyorum bu konuda.Çok kullanmışımdır alkollü.Tabii ki çok fazla alkol üzücü olur sonuçları itibari ile ama insan sınırlarını bilecek önce alkollü kullanırım diyorsa.
Çeşitli bitkilerin dumanını teneffüs edip veya bi mantar yada kaktüs yemeği yedikten sonra kullanan var mı?denemenizi şiddetle tavsiye ederim, bi de orman yoluna girerseniz o halde gece yarısı ''Yaşayan Ölülerin Gecesi'nde'' oynarken bulabilirsiniz kendinizi, zombilerden kaçarken:)
Yavaşlasan, yaw fazla mı yavaşladım şimdi arkadan bişey çekip almasın diyor insan; biraz hızlansan gözünde kaza sahneleri ve düşünce saldıracak zombiler canlanıyor...iki arada bi derede yani, acayip paranoyak bi durum.:cherry:

Son düzenleme:
benden de o kadar.
bugüne kadar en az 15-20 sürücüyü araç kullanırken alkol tükettiği için ilk gördüğüm polis'e plakasını ihbar ettim! hatta bazılarını birkaç yüz metre ileride durdurdular da.

toplum bilinci olan herkese de tavsiye ediyorum bu davranışı.

kendini bilmezler yüzünden kimsenin ocağı yanmamalı:silent:

Özer

icki kesinlikle...1~2 bira dahi icmem..icendende nefret ederim...hatta gordugum yerde ilk polisede sikayet ederim..baska birinin canini yakmasin diye..

taner_k milleti kalbinden vurmuşsun kardeşim:cherry:...çok hassas bi konu,alkollü binilmemesinde kesinlikle fayda görüyorum.:bounce:

alkollu araç veya motor kullanmak son derece çirkin bir davranış bunda herkesin hemfikir olduğu kanısındayım asla böyle birşey yapmadım içen şahıslarıda pek sevmem trafikte rastlarsam alkollu birisini poliste alır soluğu kesinlikle kimsenin hayatıyla oynama tehlikeye atma hakkı kimseye verilmemiştir. kendine saygı duymayabilirsin ama çevrene duymak zorundasın...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ickili motor kolanmak araba kulanmaya benzemez belki arabada sag cıkabilirsiniz ama motorda jiletle kazırlar yerden ben bazen arkadaşlarla yemege gidersem (arabayla) 1 kadeh rakı viski ictigim olmustur ama motorla asla cünkü iki teker hata afetmez az arkadaşımı kaybetmedi kazalarda ve bunların hic biri alkolu degildi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Herşeyin bir ölçüsü vardır, siyah ve beyaz arasında ince gri bir çizgi vardır.

kendini bildikten sonra zararı yok bence..
kimisi vardır bi bira ile önünü göremez kimisi vardır bi bira ile daha atik ve çevik olur..

önemli olan insanın kendini bilmesi alkollü olsun yada olmasın gerekli önlemleri almalı ve ona göre kullanacağı vasıtaya binmesi..
;)

şimdi böyle bi başlığa içki içipde motora binen arkadaşların %90'ı cevap vermez...çünkü tepki alıcağını ve fişleniceğini bilir...içkinin insandan insana etkisi değişir...kimisi yarım kutu birayla şarhoş olurken kimisi küçük rakıyı bitirir yinede kendindedir...yinede refleksleri zayıflattığından kesinlikle içilmememesi taraftarıyım...ama bir kutu birayı kutu kola niyetine içip vücut kimyasında hiçbir değişiklik olmayan arkadaşlarda kendinden çokda eminse çok nadir olmak koşuluyla içebilirler tabi orasıda ayrı konu...(bu son cümleye yarım kutuda şarhoş olan arkadaşlar tepki vereceklerdir eminim)

Çok özel bir şey olursa 1 bira içerim. O da eve yakınsam ve doğrudan eve gideceksem. 2 yılda 2 kere yaptığım bir şey. Ama yinede çok da isteyerek gönül rahatlığı ile içmemiştim. Alkollü iken kullanmamalı:cat:
İlginç bir deneyim benden. Köyde pikniğe çıkardık bisikletlerle, kafayı bulunca kesinlikle bisiklet süremiyorum:queen: Dengede duramıyorum yavv:queen:

ben içkiyide sigarayıda hiç sevmem...
bizim aşagıda bır abı var 10 bıra ıcıp veya bırayla rakıyı karıstırıp motora bındıgını herzaman gorurum..

alkol alışkanlığım yok lakin olsa bile içmem kesinlikle. içer binersin kendini şişe dibinde bulursun mazallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar