Icim yaniyor gt250r calindi...

polis görevini doğru düzgün yapsa göbek büyüteceğine bulunur o araç sonuçta mobese ile takip edilebilri gittiği yere kadar geçmiş olsun polisler anca göbek büyütsün

Kimsenin arkadaşı suçladığı veya polemik yaratmaya çalıştığı yok. Sen kontağı üstünde bırakıyorsun diye adam malını çalmak zorunda değil doğru; ama çalıyor. Diğer arkadaşlara ders olması açısından bakmak lazım olaya. Giden gitmiş (inşallah geri gelir). Takip cihazı sağlam kilit alarm vs diye bas bas bağırmamızın sebebi başka canlar yanmasın. Benim araçta da takip cihazı yok. Bu yazıları okudukça, etrafımda - form da çalındı haberlerini duydukça içim cız ediyor; ulan diyorum geç olmadan bi takip cihazı takdırmak şart.

araç takip cihazları da sorun çıkarıyor. jamer cihazı ile biliyorsunuz sinyalleri bozuyorlar. ayrıca her yerde cihazın gps e bağlanabileceğini de zannetmiyorum. firma sözleşmesini bilmiyorum mesela çalınırsa ve onların cihazı görevini yerine getirmediyse ve olaki motosikleti parçalayıp cihazı da devre dışı bıraktılarsa, yani motosiklet bulunamadıysa firma bunun bedelini ödeyecek mi? çünkü yıllık belli bir ücret alıyorlar. Ama şu yılda çoğu kimse androidli telefon kullanıyor. bunlar için yazılmış programlar var onlar da kullanılabilir. Ayrıca işini bilen hırsız ne alarm ne çelik halat ne de başka bir şey dinler. hırsızlar zeki insanlardır, akıllıdırlar ama ahlaksız bir akla sahiptirler bizim değerlerimize göre.
"Diğer arkadaşlara ders olması açısından bakmak lazım olaya." demişsiniz ya, meselenin bir çok yönü var o zaman onlara girsek çıkamayız mesela hırsız olan şahıs ile aynı mahalle kasaba köy mezra ne derseniz yaşıyorsak onun bu yolda olmaması için elimizden geleni yaptık mı diye kendimize de sormalıyız. yani bizde de suç var. manevi değerlerimiz neden sadece bizde mevcut (belki de değil) kendimize motosiklet veya herhangi bir mal alabildiğimiz için mi? mal sahibi olduk da ondan mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:45 ----------

ayrıca güneydoğuda çoğu polislerin ...... leri yemediğinden hırsızların peşine düşmüyorlar koca ......lerini yerlerinden kıpırdatmıyorlar. hatta yüzdelik olarak polislerle işbirliği içinde olanlar var. daha geçenlerde serviste tanıştığım bir arkadaşın bir haftalık daha plakası çıkmamış motorunu acil in önünden çalmışlar. 1850 TL idi galiba ufak motorlardan. direksiyon kilidini aktifleştirmediğini söylemişti. polisler zaten ilgilenmediler. Çünkü seviş ustasının çevre şehir ilçe tanıdıkları çok olduğu için polisten sadece şehir dışlarına konulan kameralardan hangisinin önünden geçtiğini söylemelerini istedi ama polislerden tınlayan olmadı.

polis görevini doğru düzgün yapsa göbek büyüteceğine bulunur o araç sonuçta mobese ile takip edilebilri gittiği yere kadar geçmiş olsun polisler anca göbek büyütsün

aynen...emniyetin lakayıtlığı güçlü ve zenginin işine odaklanması ..yargının da gereğini yapmaması hapse tıkmaması nedeniyle ırgızlar cirit atıyor...dönüp dolaşıp olay iktidara geliyor...onlar adam olmayınca sistem de adam olmuyor...

Kimsenin arkadaşı suçladığı veya polemik yaratmaya çalıştığı yok. Sen kontağı üstünde bırakıyorsun diye adam malını çalmak zorunda değil doğru; ama çalıyor. Diğer arkadaşlara ders olması açısından bakmak lazım olaya. Giden gitmiş (inşallah geri gelir). Takip cihazı sağlam kilit alarm vs diye bas bas bağırmamızın sebebi başka canlar yanmasın. Benim araçta da takip cihazı yok. Bu yazıları okudukça, etrafımda - form da çalındı haberlerini duydukça içim cız ediyor; ulan diyorum geç olmadan bi takip cihazı takdırmak şart.

yaratmak ALLAH a mahsustur
bu yüzden başka kelimeler kullanabiliriz onun yerine

GPS takip cihazi taktirin derim

biraz arastirdim da karman corman bu iş
bir bilen akıl verse olacak gibi ama
10 15 dolara falan cihaz var ebay da
k
kargoya para almayan ilanlar da var

sim kart da takılabiliyor
sms olarak koordinati gösteriyor
google maps uzerinden calisanlari var

bildigim kadariyla ucretsiz kullanim
zaten koordinati sana gonderince ister google maps tan bak istersen IGO ANDROID NAVIGASYON dan bak
gidecek olan sms parası

artik periyodik olarak mesaj mi atiyor bilemem

baZılarında emergency (acil durum ) düğmesi var
düğmeye basinca mesaj gidiyor
artik kornaya kapi acmaya zarta zurta bir yere baglarsiniz o durumda .koordinat mesaj olarak eline gecer

varır oylum oylum selvi boylum yaparsınız
mahalleden adamlari alir alip beyzbol oynarsınız
veya polisi ararsınız seçim sizin

ara apartmanlara cevreye falan bakarsiniz artik illa nokta adres beklemeyin

sistemin onunde şöyle bir sorun var
cep telefonu kayit ucreti 100 tl gibi birşeydi
kayit olmayinca cihaz kapanıyor
verdigin para bosa gidiyor
ya imei caktiracan veya kayit olacan

imei nasil cakilir onu bilmem
kabloyla pcye bağlanıp yazilimla yapilir belki

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:42 ----------

ya gelen giden motorunu korumak için ne tür önlemler almıştın deyip soruyor (çıldırdım açıkçası). istersem anahtarı üzerinde bırakırım adamın gelip alması mı lazım ALLAH ALLAH ya. valla malım çalınmış da üzerine bu yorumu yapmışsınız gibi sinirlendim ha (ALLAH muhafaza). Tamam hırsız var (Rabbimden onları ıslah etmesini, etmeyecekse de yerin dibine batırmasını dilerim) kabul ediyoruz. ama olmaması için ne yapıyoruz. yoksa başımıza veya herhangi bir yakınımızın başına gelinceye değin aamaaaan bana dokunmayan yılan kimi sokarsa soksun mu diyoruz. yazık be... tarih kitaplarında yazılıdır açıp okuyabilirsiniz: Müslümanlar cuma namazına gittiklerinde seyyar olsun olmasın demirci esnaf tahılcı olsun olmasın mallarını olduğu gibi bırakıp ibadete gidiyorlardı. diyeceksiniz ki deveni sağlam düğümle sağlam kazığa bağlayacaktın hani, aga ne yapalım,çaldırmasaydın.(haaa bunu düşünecek adamın burada olacağını sanmıyorum ama, umarım...) ben de diyecem ki buna gerek yoktu çünkü o mahalde (belirli bir mekan) şeytan akıllı insan henüz yoktu veya sadakat önemli bir olguydu. bunun tam tersi durumu Aynı apartmanda yaşayıp birbirini tanımayan zihniyete benzetiyorum meseleyi, samimiyet yok arkadaşlık yok dostluk yok sevgi yok saygı yok yok da yok... mal gibi işten eve evden işe.

ortada bir sorun var
ve bu sorunun bir daha yaşanmaması icin yapilabilecekler konusunu konuşuyoruz

ah öldüm bittim geberdim cok uzuldum

diye yorum yapsak sana ne faydasi olacakti?
kaldı ki sana motorunu bulup getirme gibi bir gorevi ve sorumluluğunda da değilim

hakim mahkemede evi soyulan adama demis
kapıyı kitledin mi
pencereyi kapattin mi
demirlik yaptin mi
şunu yaptın mi

evi soyulan adam dayanamamis demis ki hakime
yahu hakim bey hırsızın hiç mi suçu yok?

amacım çözüm üretmek

benim 2 arkadaşın motorunu çaldılar 1 ay içinde 2side bulundu inş. senin motorda bulunur.çok kötü bişi Allah kimsenin başına vermesin bende motoru her parkedip eve geldigimde acaba çalınırmı korkusu taşıyorum bu şrszler kesin motor tamircisi vs yoksa çalıp trafikte bincek halleri yoksa parcalıyıp sahibindenden satcaklar işte inş.en ağır cezalarla çarptırılırlar.ah bi tutsam birini çalarken memur bile elimden alamaz

esc

Allah iki cihanda da yüzlerini güldürmesin. Büyük geçmiş olsun kardeş. Polisi iyi sıkıştır.Mezbahaya giderse yazık olur sonra bulsan da bir işine yaramaz. Sık sık internetten satışlara bak. Özellikle pert ve toplu parça ilanlarına bak. Gerekirse tek tek müşteri gibi git kontrol et. İnşallah ayrıldığın gibi kavuşursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar