Hyundainin AYIBI !

39045010150501147947195.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

---Hyundai Rezaleti--- :farao:
10 hava yastıgı olan 2010 Model Aracımız 4-5 aylık iken kaza yapıyor 24 metre boyunca takla atmasına ragmen 10 hava yastıgından 1 tanesi bile acılmıyor... Hyundai Assan Yetkilileri ile görüsmemiz neticesinde aldıgımız cevabı aynen yazıyorum.. ARAC KAZA ESNASINDA ALTTAN DARBE ALACAK VE HAVA YASTIKLARI AÇILACAK... Simdi size soruyorum Kaza yaparken aracının önünü kaldırıp alttan darbe almasını sağlayan kaç baba yiğit var... O halde söyle bir sonuç çıkıyor... 2011 model hava yastıklı bir araca binmekle 89 model hava yastıksız bir araca binmek aynı sey deilmi.... BU ARAC HYUNDAİ İ 30 İŞTE HYUNDAİ KALİTESİ İŞTE HYUNDAİ MODELİ AİLENİZİ CANINIZI TAŞIDIĞINIZ ARACI ALIRKEN SEÇERKEN DİKKAT EDİN... PAYLAŞINKİ HERKES GÖRSÜN... HYUNDAİ KALİTESİNİ... :farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmis olsun..direk tüketici mahkemesine basvurun her türlü kazanirsiniz..

bundan 4-5 ay önce hyundai ın genesis coupe modelide böyle bi kaza yapmıştı ve yine herkes hiç hava yastığı açılmadı demişti halbuki çoğu açılmış ve yerleri bile yarılmıştı o yüzden bu hikayeleri bırakın artık

hyundai markası hakkında pek birşey söylemek bana düşmez sym 250 si ve hyundaisi olan biri vardı o zaten yeteri kadar detay bilgi aktarmıştı.

ben emniyet kemeri takılı değilken airbaglerin devreye girmediği araçlar biliyorum bu da öyle olabilir mi ?

bundan 4-5 ay önce hyundai ın genesis coupe modelide böyle bi kaza yapmıştı ve yine herkes hiç hava yastığı açılmadı demişti halbuki çoğu açılmış ve yerleri bile yarılmıştı o yüzden bu hikayeleri bırakın artık

Belki teknik bi sebepden dolayı açılmadı yada arızalıydı vs. Sence Hyundainin verdiği cevap sana mantıklı geliyormu bu şekildemi olması gerekiyor ?
İnsan hayatı bu mantıklı bı açıklama bı ozur bekler ınsan basından savarmıs gıbı alttandarbe alması gerekıyormus bu nasıl bahane hava yastığından ne anladım ben ozaman?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Emniyet kemeri takılı olmayabilir, yolcu hava yastığı devre dışı bırakılmış olabilir.

Hava yastıklarının açılması gerektiği bir kaza yönünden kaza yapmamış olabilir.

Dahası haberin yalan olduğu cant kapaklı en ucuz baz modelde 10 hava yastığı olduğu iddiasıdır :)
(6 yada 8 tane olması lazım)

Son düzenleme:
Moderatör
İnternet cok faydali bilgilerle doludur, ama ayni zamanda yanlis bilgi cöplügüdür.
Boyle bir durum gerceklesmis olsa, Hyundai boyle sacma bir cevap veremezdi. O arabalari üretenden tutunda, guvenlik testlerinden gecirip onay verenlere kadar herkesi topa tutarlardi. Airbag sensorlerinin arabalarin sadece altinda bulunuyor olmasi sizce ne kadar mantikli?

Emniyet kemeri takılı olmayabilir, yolcu hava yastığı devre dışı bırakılmış olabilir.

Hava yastıklarının açılması gerektiği bir kaza yönünden kaza yapmamış olabilir.

Dahası haberin yalan olduğu cant kapaklı en ucuz baz modelde 10 hava yastığı olduğu iddiasıdır :)
(6 yada 8 tane olması lazım)

sevgili eyong, haber balon mudur değil midir bilmiyorum ama bizde i30 kullanıyoruz. 1.4 benzinli en düşük modelde 8 adet hava yastığı standard olarak sunuluyor. bunlardan 6 tanesi perde hava yastığı.

yandan darbe alıp takla atan bir araçta perde hava yastıkları açılmayacakta ne zaman açılacak..?

üstelik bu aracın ncap çarpışma testlerinde sınıfının en yüksek puanı aldığı iddia ediliyordu bir aralar.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdi buraya eklenen fotoğrafın hikayesi doğru mudur değil midir bilmiyorum ama şikayetvar.com'da buna benzer şikayetler olduğuna göre doğru olabilir. Zaten sikayetvar.com'da ki hyundai şikayetleri komedi. Arabasının tekerleği çıkandan tutun, sıfır arabasının boyası dökülene kadar ilginç şeyler var. Ayrıca aklıma gelmişken, hyundai sahiplerini uyarayım, yol yardım denilen yalana sakın inanmayın. Yengem i10 aracının lastiği şehirler arası yolda yarıldığı için yol yardımı aramış, adamların verdiği cevap "orası çok uzak gelemeyiz". Sonrasında stepne niyetine konulan bisiklet lastiği gibi lastiği takıp devam etmek zorunda kalmışlar.
Neyse şikayetvar.com'dan hava yastığıyla alakalı bir kaç örnek ekleyeyim;

http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/993771/g/HYUNDAI+ASSAN+Hava+Yastiklari+Acilmadi!
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/922387/g/HYUNDAI+ASSAN+Kaza+Sirasinda+Hava+Yastigim+Acilmadi!
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/891408/g/HYUNDAI+ASSAN+Kazada+Hava+Yastiklari+Acilmadi!
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/848207/g/HYUNDAI+ASSAN+Hava+Yastigi+Acilmadi!

Bunlar da Hyundai ile alakalı tüm şikayetler; http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/24/f/70/g/Hyundai+Assan

Şimdi ben bunları eklediğim için Hyundai düşmanı ilan edilip, belki de yalancılıkla suçlanacam onun için linkler hakkında fazla yorum yapmıyorum.

bu kazada ön hava yastıklarının açılmaması normal... diğerleri için bir şey diyemem hiç 10 hava yastıklı arabam olmadı :(

Bir aracın hava yastığının açılması için belirli yerlerde sensörler var.Bu sensörlere belli bir temas söz konusu olmadığında açılmayabilir.Bir anahtar düğmesi düşünün.Bir sopa ile anahtarı açmaya çalışın.Belki ilk seferde denk gelir belki 200 kere denersiniz ama denk gelmez.Arkadaşım arabayı yoldan çıkardı.Arabanın altı vurdu ve açıldı.

bu kazada ön hava yastıklarının açılmaması normal... diğerleri için bir şey diyemem hiç 10 hava yastıklı arabam olmadı :(

Şöylede bir durum var 10 adet hava yastığı olan bir arabada en az 10 tane de sensör vardır. Araba takla atıyor yanı hemen hemen aracın tum dıs yuzu yere temas edıyor basınc uyguluyor hiç bir sensormu algılamıyor bunu.. bır tanesıdemı acılmıyor cok ılgınc gercektende..
Açıkçası Yeni Hyundai Elentra modelı çok hoşuma gidiyordu honda cityi satıp onu almayı düşünüyordum ama bu olay midemi bulandırdı Birde @Slayerrr in verdiği diğer örnekleri okuyunca resmen soğudum..

En ufak bir darbede hava yastığı açılsa arabayı satarken çok zor oluyo arkadaşlar hyundai bunu düşünmüş olsa gerek :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar