Hyosung tikirti problemi

Merhaba mt dostlarim son 3 gundur motorumdan ilginc bir tikirti sesi geliyor balatalarim bitik ondandir diye dusundum ama sizede sormamada fayda var yavas giderken hafif bozuk yollarda hemen tik tik tik bi ses geliyor belirli araliklarla degil sadece bi cukurdan gecince sestten gecince filan bende saga cekip motoru istop edip esnettim amortisorlerimi ve ses yine cikti sizce bunun nedeni nedir amortisorlere yuklenip birakinca cikiyo ses sanki demir demire carpiyo gibi bir ses on kisimdan geliyo acaba balata diske carpiyor olabilir mi veya amortisorle mi ilgili ?

zincirin gevşemiş olabilir gevşek zincir ses çıkarır genelde çıtlama sesi gibi sağa sola vurmasından dolayı.Ama tabiki motor durduğunda yapmaz,amartisöre yüklenincede yapmaz.demekki zincirden değil :)

egzantrik zinciri veya egzantrik gergisi ses yapıyor olabilir. bu tıkırtı sesi şangır şungur gibi bir sese benziyor ise egzantrik zincirine bi bak derim. hyosunglarda egzantrik zincri dişlilere bildiğim kadarıyla tam oturmuyor. ondan ses yapıyor olabilir.

Motorun içinde ve mekaniğinde aramak işgüzarlıktan başka birşey olamaz.

Sen dış aksaamda egsoz da granajlarda ara.
Hatta sana direk nerede bulacağınıda söylimde arama derdinden kurtarim bari.
Ön kafa granajlarını ve far kısmını iki mesnet arasından bağlanarak tutan kafa demirinin şasi başına bağlandığı yerdeki somunu kuvvetlice sıkıp aynı sonumdan üztüne bir tane daha takın. Kontra olsun birdaha gevşemesin. Eğer kapalı somun varsa 2 tane açık somun alıp takabilirsin. Mümkünse paslanmaz somun al.
Fren demişsin bir ihtimal fren merkezi de yapabiliyor fakat senin motor için daha erken.
Kolay gelsin.
Not . Elinle sallayarak tespit edemezsin. Beton gibi sağlam durur ama çukurlarda tangır tungur oynar.

Son düzenleme:

GKN

:).madem balatalarin bitik kaliper icerisindeki yivada oynuyodur muhtemelen, bi kontrol et bakalim

İkisinide kontrol edicem bugun tesekkurler baska bi olanak yoktur heralde ya balata yuvada oynuyor yada kafa grenaj demiri

Hocam söylediğin sorunu aynen yaşıyorum.. hatta gittikçe kötüleşti.
Çukurdan veya bir kasisten sertçe geçince, arkadan sanki keserle demire vurur gibi bir ses geliyor di mi?

Arka amortisör sizlere ömür. Ya tamir, ya komple değişim o senin kararın.
Ama dediklerinin aynısını birebir ustama anlattım. Sonra bu tatile gittim geldim.
Tamamen bitti amortisör..

İkisinide kontrol edicem bugun tesekkurler baska bi olanak yoktur heralde ya balata yuvada oynuyor yada kafa grenaj demiri
Anormal bi durum yok. Balata yerinde oynuyor zaten balatalar serbesttir. Bende de aynı durum var ki herkesde var olması gereken bu.

2000km de orta amortisorun bitmesi anormal bir durum degil mi sencede ?

frenleri sıktığınızda ses gelmemeli gelmiyorsa kaliperlerden ya da balatandır. frenleme yaptığınız halde geliyorsa başka yerdendir ki muhtemelen o da ya zincir ya da karenajdır.

edit :1 yıl olmuş konu arkadaş.

Hocam söylediğin sorunu aynen yaşıyorum.. hatta gittikçe kötüleşti.
Çukurdan veya bir kasisten sertçe geçince, arkadan sanki keserle demire vurur gibi bir ses geliyor di mi?

Arka amortisör sizlere ömür. Ya tamir, ya komple değişim o senin kararın.
Ama dediklerinin aynısını birebir ustama anlattım. Sonra bu tatile gittim geldim.
Tamamen bitti amortisör..

dostum, birşey soracağım, tatile motosikletle mi gittin? gittiysen yolda amortisör konusunda sıkıntı yaşadın mı?

hyosung sonuçta fazla irdelememek lazım,ayrıca o istop değil stop olacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar