Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam Furkan hoşgeldin. Motorun depo ve çamurluklar siyaha boyanmış net biçimde; siyah modeller 2011'den itibaren gelmeye başladı diye biliyorum. Vuruğu eziği var mı fotoğraflardan çok belli olmuyor ama zevkine boyatmış olabilir adam çok da takılmamak gerek rengi hoşuna gittiyse ve ezik göçük yoksa eğer. Sissy bar ve ayaklık aksesuarı olması artısı. Yanlız sol ayaklık ve sağ ayaklık birbirinden farklı. Neden farklı takmış merak ettim, bu ayaklıklar da devrilince ilk yere temas eden bölüm olduğu için kırılabiliyor, yatırma devirme gibi bir durum söz konusu olabilir. Bunu alırsan koruma demiri de takman faydalı olabilir. Lastikler çok kötü durumda değil gibi, egzos kötü durumda. Kilometreyi standart 15bine indirmemiş, o bir artısı, tabii 80 binden de indirmiş olabilir artık nasip. :) Bir de şahsen muayenesi olmayan motorlar çok hoşuma gitmiyor, çünkü muayeneye vakit bulamayan adam motorun bakımına hayli hayli zaman bulamaz bir de muayeneyi sorgulatarak asıl kilometre hakkında fikir sahibi olabilirsin, bunun da muayenesinin olmaması nedeniyle eğer adam 80-90 bin km gibi bişeyden düşürmüşse sorun olacağı anlamına geliyor. 7 senede yapılmayacak bir kilometre değil, ben 8 ayda 15bin yaptım mesela. Benim şahsen tercih etmeyeceğim bir motor bu kafada fazla soru işareti bırakıyor görünürde çok net bir sıkıntı olmasa da.

Soldaki ayaklık farklı değil sadece lastiği farklı. O lastik zamanla yerinden çıkıp uçup gidebiliyor benim motorda da sol tarafta lastik yok, bir sabah 130-140 km/s hızla giderken uçuverdi. :) Muayeneye vakit bulamayan bakım yaptırmaz diye düşünme bence. Cumartesi günleri çalışan birisiyse zor olabilir. Mesela ben bakımları aksatmam ama muayeneyi 1,5 ay gecikmeli yaptırdım, hem de fazlasıyla boş vaktim olmasına rağmen. Muayenenin yapılmamış olması sorgulama açısından daha avantajı bir durum. Çünkü sorgulamada sadece son muayenedeki km görünüyor. Mesela 2 ay önce km'yi düşürüp 1 ay önce de muayene yaptırmış olsa sorguladığında km geri alınmamış gibi çıkar. Yani şimdi yapacağı bir sorgulamada 2 yıl+geciken süre kadar zamanda km geri alınıp alınmadığı öğrenilebilir. Ayrıca bu motorda km'in düşürülmüş olmasına ihtimal vermiyorum. Çünkü psikolojik olarak neredeyse her motorda geçerli olan bir 25-30k km sınırı var. Geri almış olsa 30k'ya alır. Zaten 90k km'deki bir motoru hiç anlamayan birisi bile anlar diye düşünüyorum. Bir de herkes senin kadar motor kullanmıyor. Ben de 7 ayda 16-17k km yaptım ama bunlar istisnai durumlar, çoğu kişi yılda 10k km'den az kullanıyor motoru.

Ayaklık lastik olarak değişik değil sadece, ayaklıkların şekli de farklı. Hyosungsource.com sitesinde iki tane ayaklık var birisi büyük birisi daha ufak; bu motorda da bir tarafta birinden bir tarafta öbüründen var. KM'nin düşürülmesi düşük ihtimal dediğin gibi ama ben güvenmiyoum ikinci ellerin hiç birine. Ama şöyle bir durum da var muayeneyi atıyorum bikaç sene önce yaptırmışsa ve o muayeneden sonra 30-40 bin km yaptıysa 20 bin km geriye gayet rahat sarabilir. İnandırıcı olsun diye oraya getirilebilir, ben dolandırıcı olsam gider herkesin yaptığı gibi 15bine getirmek yerine en az 35 bin filan yaparım motorun km çok yüksek olsa. Neyse dediğim gibi düşmemiş olması daha büyük olasılık ama fazla güvenemiyorum. Ayaklıklar da net biçimde farklı onu da doyurucu bir cevap almak adına sormakta fayda var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ayaklık lastik olarak değişik değil sadece, ayaklıkların şekli de farklı. Hyosungsource.com sitesinde iki tane ayaklık var birisi büyük birisi daha ufak; bu motorda da bir tarafta birinden bir tarafta öbüründen var.

Hayır ikisi de orjinal ayaklık yani hyosungsource'da ufak olandan. Her gün üzerine bastığım şey olmasa neyse ama eminim. :)

Hayır ikisi de orjinal ayaklık yani hyosungsource'da ufak olandan. Her gün üzerine bastığım şey olmasa neyse ama eminim. :)

Sol taraftaki ufak olan oem, sağ taraftaki daha büyük olan aftermarket. Yarın buluşup bakmaya gidelim istersen motora. :queen:

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 23:03 ----------

Neyse vazgeçtim, farklıysa zaten gidince görür; belki ben yanlış yorumlamışımdır fotoğraflarda. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sol taraftaki ufak olan oem, sağ taraftaki daha büyük olan aftermarket. Yarın buluşup bakmaya gidelim istersen motora. :queen:

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 23:03 ----------

Neyse vazgeçtim, farklıysa zaten gidince görür; belki ben yanlış yorumlamışımdır fotoğraflarda. :)

Tam iddiaya girelim diyecektim halbuki :p

iyi geceler arkadaşlar...
bugün sağolsun levent'in de yardımı ile twingomuzu aldık getirdim,eşim bayıldı..twingonun girdisi 10.000 tl, çoluk çocuğun mutluluğu paha biçilmez :p

levent bir kez daha teşekkür ederim..

furkan aramıza hoşgeldin,
arkadaşlar ilan için gerekeni söylemişler..motor komple boyalı,yana yatması var motorun bence,hoş günümüzde yana yatmamış motor bulmak da zor bu işin doğasında da bu böyle zaten..neyse hayırlısı olsun..

murat tam ben diyecektim iddaya girin diye rıdvan yazmış zaten :p ancak sanki peglerin boyu bana da aynı gibi geldi.. :)

neyse herkese iyi geceler,yarın mesai,pazar günü de nöbet var..haftasonum yalan oldu..herkese saygılar,sevgiler..

bugün sağolsun levent'in de yardımı ile twingomuzu aldık getirdim,eşim bayıldı..twingonun girdisi 10.000 tl, çoluk çocuğun mutluluğu paha biçilmez :p

furkan aramıza hoşgeldin,
arkadaşlar ilan için gerekeni söylemişler..motor komple boyalı,yana yatması var motorun bence,hoş günümüzde yana yatmamış motor bulmak da zor bu işin doğasında da bu böyle zaten..neyse hayırlısı olsun..

murat tam ben diyecektim iddaya girin diye rıdvan yazmış zaten :p ancak sanki peglerin boyu bana da aynı gibi geldi.. :)

neyse herkese iyi geceler,yarın mesai,pazar günü de nöbet var..haftasonum yalan oldu..herkese saygılar,sevgiler..
Hayırlı olsun ilker.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.Kızma ama ben bütün haftasonu gezicem karacayla :)

Günaydın herkese.
İlker kardesim tekrar hayırlı olsun kazasiz belasiz binin inşallah..twingo hasır nesir olduğumuz bir arac ve cok keyif alacağını düşünüyorum cok ferah ve lego gibi arabadir:)bu arada kaportasi gayet saglamdir yalnız fren sistemine bir baktirirsin müsait zamanda arka balatalari ayarlı olmadığında cok kizakliyor lastik iyi olsa da aklında olsun çünkü motosiklet gibi hızlanıyor dene istersen:D

Günaydın arkadaşlar,

İlker hayırlı olsun kardeşim, Allah kaza bela vermesin. İyi mesailer dostum, kolay gelsin. Sizler sayesinde rahatız, geziyoruz...

Arkadaslar herkese selamlar..
Tolga kizmiyorum ama ne yalan soyleyim yanibasimda akusu bitmis kocaman motorum duruyor ama yogunluktan yanina gidemiyorum..sadece sana imreniyorum..

Levent cok sagol soylediklerini kontrol ettirecegim yalniz birsey cok dikkatimi cekti,aracin ici normal 4 kapili hatchback araclar kadar genis,arka koltukta bacak bacak ustuna atarak oturabiliyorsun.cok hosuma gitti,devasa iki tane kapisi var..

Onur tesekkurler,ne demisler: VATAN SANA CANIM FEDA :)

Herkese iyi haftasonlari dostlarim.

Hocam güle güle kullanın pek şirin bir araçmış.

İlker hayrırlı olsun Twingo. Fotoğraflarda oldukça temiz duruyor.

Ben de hiç satmayı istemesem de motoru bir arkadaşıma satacak gibiyim. Eşim Amerika'da yüksek lisans yapmak üzere bir üniversiteden kabul aldı. Ben de eş durumundan gideceğim. Umarım oralarda düzgün bir iş bulabilirim..

Selamlar Herkese;

Nabersiniz ne var ne yok bakalım :)

İlker abi, yeni aracın hayırlı olsun kazasız belasız kullanasın :cat:

forumdan uzak kaldım uzun süredir ama takip ediyorum.. sadece yazı yazmıyordum :p

Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..
diğer tüm tanıdıklarıma selam ve saygılar..

herkese iyi akşamlar..

hakan hocam,serdar ve uğur çok teşekkürler..

serdar hayırlısı olsun,illaki bir iş bulabilirsin ancak oralarda daha önceden beri kalan tanıdıklar varsa yardım almanda fayda var..baktın sarmazsa o zaman yüksek lisans bitince dönersiniz..bence çok güzel bir tecrübe olacak..şimdiden yolunuz açık olsun,oralardan izlenimlerini paylaşırsan sevinirim..

olgaç abi hayırlı olsun,kazasız belasız kullanırsın inşallah..bayadır motora el değmediği belli resimlerden..sen tozunu alırsın artık km ler ile :)

İlker abi araba hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin aynı şekilde Olgaç seninde motorun.

İlker hayırlı olsun yeni aracın..olgaç sanada hayırlı olsun.güle güle kazasız belasız kullanın araçlarınızı.

Olgaç abi hayırlı olsun. Kazasız belasız binersin inşallah... Bu kez aradığını buldun sanki:)

Serdarsom zamanında ben de çok istedim master için gidebilmeyi ancak evlilik falan olunca mecburen kaldı ve burada tamamladım. Bazı fırsatlar zamanında değerlendirilmeli. İnşallah sen de içine sinecek bir iş bulabilirsin. Hangi üniversite ve bölümden kabul aldı eşin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar