sinirlendirmek değildi maksadım seni, çok yeni ve bilgisiz birisi olarak yardım almaya çalışıyorum ve kullandığım terimler belki hatalı olabilir... ayrıca motorunla ilgili bilgileri dürüstlükle paylaştığın için de çok teşekkür ederim... dedim ya alışveriş konusunda çok istismara uğratılan insanlar olarak biz türkler yoğurdu üfleyerek yiyer hale geldik...
dosdgru ve tastamam konustugum halde burda farklı sekılde yazılırsa halı ıle pık yaptı sınırlerım.
kardes zıncır ebadları 520 genıslıgınde 116 bakla sayısında geenelde d.i.d marka fılan kullanılmak ta ama ben kore malı farklı bır marka ıle yenıledım gayette saglıklı cokda hosuma gttı
arkadaslar kolaygelsin gv 250 lerin belirli bir zincir ebadı veya kodu varmıdır acaba bide en kaliteli zincir hangisidir yardımcı olursanız sevinirim.
sinirlendirmek değildi maksadım seni, çok yeni ve bilgisiz birisi olarak yardım almaya çalışıyorum ve kullandığım terimler belki hatalı olabilir... ayrıca motorunla ilgili bilgileri dürüstlükle paylaştığın için de çok teşekkür ederim... dedim ya alışveriş konusunda çok istismara uğratılan insanlar olarak biz türkler yoğurdu üfleyerek yiyer hale geldik...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:04 ----------
cevabın için teşekkürler, yakıt tüketimi açısından bakarsak 10000,20000km civarı 2006-2008 arası karbüratörlü bi modelle 2010 enjeksiyonlu model arasında yakıt tüketimi açısından bi kıyaslama yapma şansımız oldu mu? ve yakıt tüketimi dışında eksi artıları nedir? 3500-4500tl arası eski modelden mi almalı yoksa 2010 çok daha iyi, vereceğin fazladan 2000tl yi hakediyor mu dersiniz?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-cok-temiz-bayan-kullanicidan-35041682/detay/
evet 3. ilan bu
evet kanka ruhsatta 2008 yazıyor ama motorun şasesine bakıldığında 2006 olduğunu anladı ustam saolsun.. sen gelemedin ama sağlık olsun nabalımkarşıdaki motorlara senle bakmaya gideriz artıkın :bounce:
ayrıca kendimce de bu hyosungların orjinal koruma demirlerini hiç tavsiye etmem.. yakından inceleme şansım oldu ve cidden hiç kullanışlı değil ve çok sallanıyor (vidaları sıkılmış olmasına rağmen )
şaka bir yana da temiz bir gv bulamıcam ben galiba :mrgreen:
arkadaşım bana kalırsa çok farkedeceğini sanmıyorum.yani başlığımızda enjeksiyonlu modelleri kullanan arkadaşlarımız da var ama aradaki fark kuruşlarla ifade edilir o da çok bişi değiştirmez diye düşünüyorum.motorun st yada hyo olsun farketmez önemli olan styleoscar'ın da bahsettiği gibi alacağın motorun bakımlı ve sahibinin titiz biri olmasına dikkat et.bizim motorlara "apaçi" gibi binen drag yapar gibi "redline" da kalkmaya çalışan,hatta komiktir ki bizim motorların önünü kaldırmaya çalışanları gördüm ve duydum.hgal böyle olunca zincir de gider motoru da açarlar herşey olur yana da yatar.valla kötü.ama alırken dikkat etmeniz gerekenlerde bahsetmiş aynı zamanda styleoscar.bahsettiklerini okuyunca karacama şükrettim.çok şükür yatması bile yok inşallah hiçbirimizde de olmaz.
bu arada hala iddialıyım.bizim motorların bakımlarını tam zamanında ve eksiksiz yaparsak 100.000 km leri çok rahat görür.yeterki tarzına göre binilsin.zorlanmasın.
az kalsın unutuyordum; yeni motor alacak arkadaşlar gaz kesme olayını çok kafalarında büyütmesinler.çok rahatsız edici bir durum değil.çok önemli bişi de değil zaten.istenirse 250 tl gibi bir meblağ ile cdi değiştirerek düzeltebilirler.
herkese saygılar sevgiler.:rendeer:
tam aradığım kişisin ;oD avrupada aklımda olan tüm araçları test etmiş olacaksın sonuncusuyla birlikte ;oD ama hepsinden böyle iç karartıcı sonuçlar elde etmen ;oS yıktı beni ;o( karşıya geçtim bende bugün ama biraz geç kaldım araçları incelemek için kapanmıştı gittiğimde mağazalar... 2-3 model var mağazalardan satılık sanırım sende onlara bakacaksın? bu gidişle bu araçtan başka seçeneğim kalmayacak sanırım ;o(
[
evet merhaba tekrardan arkadaşlar..
dünkü yorumumda 3. ilandaki mtoora baktıramamıştık sadece ama motorunda sorun olduğunu gözlemlemiştim ve haklı çıkmışım..
arkadaşım saolsun bugun ustama göstermiş motoru ve bununda motoru açılmış keçeler dışarı fırlamış..vidaları bile farklı takmışlar yani sizin anlıyacağınız motoru açan adam işi bilmeyen birisi çıkmış.. bunu da elemiş oldum..
geriye anadolu yakasındaki motorlar kaldı.. ondada ustamı oraya götürmem çok zor oalcağından gv siz kaldım galiba off
[/COLOR]
o ilandakine bakmadım ama ustama sorsam görmeden bilir o motoru s:cherry: malum türkiyede en çok gv satanlardan birisi kendisi..
kırmızı rengi pek beğenmediğim için eledim ben onu..
Merhaba, geçenlerde akümü sıfırlayınca daha önce de başka bir forumda bir enduroda gördüğüm akü için göstergelerin oraya bir voltmetre koyma hevesi başgöstermişti. Uzun arayışlar sonrasında biraz basitde olsa kadıköyde bir dükkandan aldığım voltmetreyi motoruma montajını yaptım. Gayet güzel oldu ve de gözümün ucunda akü değerimi görmek hoşuma gitti doğrusu. Uygulayamak isteyen olabilir diye resimleyerek buraya koymak istedim.
Voltmetreye, kontaktan enerji aldım. Malum kontak soketi farın içinde. Bunun için ön camı ve ön farı söktüm, ölçü aleti ile kontak açık konumda iken enerjinin geldiği uçları saptayarak bu uçlardan göstergelerin yanına çift taraflı bant ile monte ettiğim voltmetreye kablo çekerek bağlantısı yaptım. voltmetreyi cam bağlantı aparatına yapıştırdım. önden bakıldığında belli olmuyor, yalnızca sürücü görebiliyor.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bir kaç sayfa önce de yazmıştım. Zincir ölçüsü arkadaşın dediği gibi 520 ebat 116 bakla. Tavsiye edeceğim zincir D.I.D. x-ring'li zincir. Sanıyorum en uygun sitede reklamı olan entelenerji'de. Linki http://magaza.entelenerji.com/520-vx-116-x-ring.html
voltmetre uygulaması güzel bir fikir gerçekten,bu göstergeyi aldığınız yerde vites göstergesi için de bir panel-gösterge varmıydı hiç dikkatinizi çekti mi?Merhaba, geçenlerde akümü sıfırlayınca daha önce de başka bir forumda bir enduroda gördüğüm akü için göstergelerin oraya bir voltmetre koyma hevesi başgöstermişti. Uzun arayışlar sonrasında biraz basitde olsa kadıköyde bir dükkandan aldığım voltmetreyi motoruma montajını yaptım. Gayet güzel oldu ve de gözümün ucunda akü değerimi görmek hoşuma gitti doğrusu. Uygulayamak isteyen olabilir diye resimleyerek buraya koymak istedim.
Voltmetreye, kontaktan enerji aldım. Malum kontak soketi farın içinde. Bunun için ön camı ve ön farı söktüm, ölçü aleti ile kontak açık konumda iken enerjinin geldiği uçları saptayarak bu uçlardan göstergelerin yanına çift taraflı bant ile monte ettiğim voltmetreye kablo çekerek bağlantısı yaptım. voltmetreyi cam bağlantı aparatına yapıştırdım. önden bakıldığında belli olmuyor, yalnızca sürücü görebiliyor.
![]()
Aslında olması gereken fiyatta,ve fiyatı en çok motorun model yılı,üzerindeki aksesuvarlar ve aldıktan sonra yapılması/değişmesi gereken parçalar belirler.merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 1 yıldır motor araştırıyorum ve para biriktiriyorum.en sonunda parama göre alabilecegim en iyi motorun gv 250 olduguna karar verdim.4.000 tl bütçem var.alabilecegim temiz bir motor bilen varmı?birde bugün baktıgım bu motorun fiyatı düşmüş motoru tanıyan,daha önce bakan gören bilen arkadaş varmı?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-gv-250-sinifinin-en-guclusu/detay/
eline saglik iyi olmus ama djital bir voltmetre olsa daha kolay fark olur birde ibreli olunca titiresimle yanlis deger vermiyormu
voltmetre uygulaması güzel bir fikir gerçekten,bu göstergeyi aldığınız yerde vites göstergesi için de bir panel-gösterge varmıydı hiç dikkatinizi çekti mi?
merhaba arkadaşlar.
sisybar alacağim sahibindende bir kaç tane var. sisy bar kullanlar siz nerden aldınız.
merhaba arkadaşlar.
sisybar alacağim sahibindende bir kaç tane var. sisy bar kullanlar siz nerden aldınız.