Geçen gün motoru temizledim,yeni hava filtresi taktım.Sonra motoru bir tura çıkardım,birkaç dakika turladım,motor 2500-4000 devir arası gaz yemiyor,fazla gaz istiyor vs. Bir onbeş dakika gazladıktan sonra biraz daha düzelir gibi oldu.O zaman farkettim;malum İstanbul'da havalar soğudu;motorun ısınma süresi de uzadı tabii haliyle.Benim motora kışlık bir karbüratör bakımı şart oldu galiba.
Bu arada 8000 km dir temizlemediğim zinciri de temizledim.Zincir için kullandığım valvoline white synthetic zincir yağı(ki bir çok motor servisi bu yağı önerir)
gerçekten çok inatçı,mazot sürüyorum su sıkıyorum bide sünger ile ovuyorum,çoğu gidiyor ama vida yuvalarının çevresinden hala beyaz beyaz sırıtıyor bana.Tavsiyem bu yağı başka yağların üstüne sıkabilirsiniz;onu söküp yerini alıyor çünkü.Ama onu kullanırken başka yağa geçerseniz,temizlemeden üstüne başka yağ sıkmayın,bu sefer tortu yapıyor.
Bu yaptığım işlemlere rağmen hala olan ve beni en çok korkutan düşük devirlerde;mesela 5 viteste 60-70 e düştüğümde ya da 3. viteste 20 ye düştüğümde motorun yaptığı tuhaf vuruntu.Nedenini anlamıyorum,umarım dişli takımında bir sorun yoktur.
Herhangi bir ustaya gösterdinmi sorun neden kaynaklanıyor bende merak ettim fakat keşke yağını değiştirirken filtreleri değiştirseydin bence filtreleri değiştirirken yağını tekrar değiştir ne de olsa eski filtreden geçti yağ tertemiz durmuyordur şu anda.
Keşke değiştirseydim,ne bileyim iki değişimde bir filtre değiştirmek yeter diye düşünüyordum,şimdi içime kurt düştü.Masraftan kaçınmamak lazım motor işinde.Şimdi motolab e götüreceğim;nasıl olsa orda yağı kaba boşaltılıyor.Eğer yağ iyi duruyorsa ve ordaki ustalar da ok verirse sadece bir kutu yağ koyarım yarım litre de eskisinden eklerim.Yoksa mecbur iki kutu alacağız.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:03 ----------
yaw arkadaslar wala bu lastiklere çözüm bulab warmı? acaip kötüler ya yağmur yağdığında ordan oraya kayıyolar motor kalkmıo bile oldugu yerden pati atıo:S uygun maliyet bulma ihtimalimiz yokmuki?
Dostum boşuna mı geyik yaptık biz o kadar.Buz motor izmir bayraklı da da var.İki alternatif var ya buz motordan michelin alacağım ya da orkonun önerdiği gibi duro,sava tarzı sert hamurlu ama daha ucuz lastiklere bakacağım.