Eveeett, sezon hazırlıklarım ağır ama emin adımlarla son derecede zevkli şekilde sürüyor arkadaşlar.

Öncelikle size anlattığım şu pantolnun egzosta bıraktığı hafif izin temizlenmesi işi tamamdır.Bana önerdiğiniz piyasadaki kaliteli cilalar bu işi cözdü.
Teşekkür ederim. Bu arada ezgos kendi ısısı ile de bu tip sorunlarda yardımcı oluyor onuda ekliyeyim.Bu tip lekelerde acele etmemek gerekiyor sanırım.
Sıcaklık ile yapışan nesneler kendi kendine kavruluyor resmen. Sonra da cila ile temizlenmeye başlıyor.
Gelelim hazırlıklara; orjinal büyük ayaklıklar ve orjinal sisibarı ekletmiştim motoruma zaten. Geriye koruma demiri kaldı. Biraz kaba dursa da orjinalliği
bozmamak adına sanırım kendi korumalarından takacağım.Yan çantaları klasik deri stilinde olanlardan ve büyükçe olanlardan taktım. Bu çantaların hardbag gibi
dik durmaları hoşuma gittiğinden ve birazda kendimden bir şeyler katmak istediğimden yan demirleri ve takma kulplarını kendim dizayn ettim. Demirler demirci
ustasında benim dizayna göre şekillendi. Sözünü ettiğim ara parçalarda arkadaşlarım tarafından tornada işlenerek çıkartıldı. Sonra doğruca kromaja gittiler.
Sonuç ta isteğim gibi el emeği orjinal bir şeyler çıktı ortaya. Şimdi sıra sisibarın arkasına yapacağım çanta altlığına geldi. Bununda bana ait orjinal olmasını
istiyorum. Her zaman değil gerektiğinde kullanmak istediğim için ergonomik yapıda ve mutlaka kromajlı olaması gerekiyor. Dediğim gibi zevkli ve işe yarar olmasını
istiyorum bu nedenle acele etmeden biraz kafa yoracağım dizaynında. Son olarak ta avatarımda gördüğünüz ve kendisi grafiker olan yiğenimin hazırladığı Koca Öküz başını (BigBull)
motoruma akuple etme işi var.Öncelikle çıkarma olarak üç katmanlı ve ayrı renkli bir çalışma yaptık ilk gördüğüm ve içeri daldığım bir reklam firması ile. Bunun bir zevk işi olamsı
gerektiğini çok vurgulasamda tanıdık bir yerde olmamam ve sonuçta iş için yapmalarına rağmen çok ta fena olmadı ama tam istediğim gibide olmadı tahmin dedeceğiniz gibi.

. Bu çıkan ilk
örnekleri kaskıma uyguladım. Yiğenim ile tanıdık bir yerde biraz daha farklı orjinal bir çalışma yapacağız vakit bulunca.Ya kabartma olacak yada yine kromdan direk işleyeceğim. Yine orjinal
şekilde motorla bütünleşecek ve motorumunda sahipleneceği zevkli bir montaj tarzı olmalı mutlaka.
Bu arada alet edavat konusunda da çalışmalar sürüyor. Özellikle zinciri yağlamada ve sonra gerektiğinde motoru askıya almada kullanmak için arka çatallardan tutturulan kaldıraçlardan da almayı
yada yapmayı planlıyordum. Ama sonra her nekadar bu çatallara koruyucu kılıfta yapsam çatal boyalarına zarar vereceği düşüncesi ile kaltıraçtan vaz geçip başka bir şeyler düşündüm
ve sonunda arka tekerin üstüne bindiği bir bant makara sistemi benzeri birşeyler tasarladım. Kullanışlı olup olamyacağını denemek içinde büyük tezgah altı tekerleri ve bir parça mdf ile bir prototip
hazırladım. Biraz ölçü modifiyesine ihtiyaç var ama bu hali bile iş görüyor. Son yağlamada kullandım ve rahatça zinciri temizleyerek yağladım.
Bu tür kendimden bir şeyler katmak çok büyük zevk veriyor bana. Bu zevk, sezonla birlikte sürüşlerle de birleşince sanırım tavan yapacak gibi geliyor bana.

Bu arada burada yeni açılan Motomax ın eksra açılış indiriminden yararlanıp bir de çizme aldım. Fiyat kalite oranını benim seviyeme göre güzel geldi bana. Yaz için de kaskıma siyah vizör almayı düşünüyorum.
Fuar için gelebilseydim Feyizoğlundan halledecektim ama olmadı.İlk fırsatta onuda tamamlayacağım. Yazı biraz uzun oldu ama şimdilik hazırlıklar bu durumda.