merhaba arkadaşlar.Kısa bi süre yoktum yoğunluktan.Koray abi ve Ömerin buluşmasında bulunamadım malesef içim gitti.
Dün akşam benim motoru iyice dağıttık.
Yaptığımız işlmelere gelince
1) kırılan karter ve kapağı için parça kesilerek ve kesilen parçalaraa vida açarak bir icat yaptık, üzerinde hala çalışılıyor.
2)depo tamamen sökülüp lehimlendi şimdi çatlak yer garanti olsun diye metal contası ile kapatılacak ve üstüne darbe emici takoz konulacak.
3) plaka kuyruktan sökülerek arka kayış çarkınını yanına alıdı.Böylece arkadan bakıdığında kocaman lastik gözükecek.
Hava filtresi ve onun plastik muhafazası sökülüp temizlendi.
4)bujiler değişti.Bujilere ulaşmak için radyatörü ve fanı sökmek zorunda kaldık.
5) debriyajdan gelen tak tak şeklindeki sesi çarkların arasını açarak kestik.Artık tıkır tıkır motor sesi geliyor.
6)kırık olan kayış koruma plastiğini civatasına yeni yer açılarak sabitlendi.
7)Karbüratörü sökmeden sadece ağız kısmı yemizlendi.
8)Hazır motoru bu kadar dağıtmışken basınçlı hava tabancası ve gaz yağı ile motor parçaları temizlendi.Ayrıca radyatör peteklerinin arası pislikten arındırıldı tertemiz bir radyatör ve fanı oldu.Böylece motor daha rahat hava alacak.
9)Karter kapağı onarımının ardında yeni tam sentetik yağ ve yeni yağ filtresi konulacak.Yağ koymadan önce yağ haznesini içine benzin doldurarak 50-60 sn motor rolantide çalıştırıldı ve piston ve gömlekteki kurumların hepsi simsiyah şekilde tapadan boşaltıldı.
10)Amortisörler yumuşatıldı.
11)ayakçık gerilerek motor daha yatık şekilde durması sağlandı.
12)Fren hidroliği yenilenecek.
C.tesi günü motoru teslim alacağım inş. bundan sonra dahada titiz olarak başım ağrımadan kullanacağım umarım.
mrb arkadaslar yaklasık 1 yıldır surekli bu sayfayı takip ediyorum bir kere üye oldum ancam aktifleştirme msjına ulasamadıgım icin cevapta yazamadım kendimi tanıtamadım bende motorumu almadan once burda cok fazla yorum okudum hatta sayfa daha 12 13 . sayfalardaydı şimdi bakıyorum 99 lara gelmiş anlaşılan bayabi gv250 kullanıcısı var burdaki herkesle tanısmak isterim motorumu yazın aldım benim icin cok buyuk bir macera oldu sırf almak icin burdaki emrah arkadas gibi 500 km teptim :queen:
Dostum aramıza hoşgeldin :rendeer:
Türkchooper üyesisin demek gerçekten ilgimi çeken bir grup umarım bende gün gelir de aktivitelerinize katılırım.