Motor bloğunun ön üst kısmındaki plastik gövde yani hava filtresinin şaseye vidalandığı kısım ön silindirdeki malifold lastiğinden 3cm kadar uzağa düştüğünden malifold lastiğine asılıyor,geriyor ve açılma yapıyor. Daha önce bunu farkeden,yazan oldumu hatırlamıyorum ama bahsettiğim kısmı ve gerginliği kontrol etmenizi öneririm. Bu sıkıntıya çözüm olarak metal bir parçaya matkapla çift vida deliği açıp,plastik aksamın şasiye bağlantı noktasını düşürerek gerginliği aldık bilgilerinize...:bounce:
gelelim servis konusuna, istanbuldaki arkadaşlar hangi servisi kullanıyor merak ediyorum çünkü bildiğiniz üzere nazlı ceylanımda oldukça verim kaybı var ve yeni hava filtresi hiç bi değişiklik yapmadı. bir de enjeksiyonlu ve karbüratörlü modellerin bujilerinde fark var mı? sonuçta yetkili servis harici servislere parçaları kendim temin etmek durumunda kalabilirim hazırlıklı olayım. yağ filtresi, buji... yok mu artıran
hepinize kazasız sürüşler...
Hava yakıt karışımı düzgün olamayınca anormal çalışır,zor çalışır veya aniden stop eder vs.. Önemli olan açıklığın,çatlağın veya yırtığın ebatı elbette. Kontrol ederseniz böyle bir saçmalığa inanamazsınız.
Arkadaşlar Merhaba;
Ankara'da Kadir Hocamla sonra Çorum,da Hakan hocamla tanışma fırsatı buldum, İstanbul'da 5 gün misafirim vardı, onu ağırladım. Kısmet oluırsa yolculuğa devam ediyorum. İstanbul'da Mustafa hocamla yarın bir çay içeceğim, sonra Canan Hocamla ne zaman kısmet olursa onunla buluşacağım. Gezi bir harika, çok değerli dostrları görmek süper. Sağolun, internete fazla vaktim olmadığı için kısa yazıyorum, saygılarımla...
motocycleboyreigns; İstanbul Şile'de 5 gün kaldım, misafirim vardı, onu yolcu ettikten sonra Şarköy'e geldim, Yazını geç okudum arkadaşım, cevap veremediğim için özür dilerim, sanırım yotube'de yayınlamıştım motorun sesini.
Arkadaşlar en kısa zamanda görüşmek üzere. Saygılar.
Yağ filtresi,karbüratör ve bujiler.Ben de aynı yerlere bakacağım.
İyi servis,usta tavsiyesi vermek kolay değil ne yazık ki;çok az çünkü.Ben ne çok hasanpaşa'da hyosung gördüğüm için oraya gidiyorum.Motolab e gidebilirsin mesela temiz çalışıyorlar;evlendirme dairesinin karşısından giriyorsun işmerkezleri var motomax vs dükkanlar;hiç sapmadan otoparkın sonuna kadar git sağa dön o sokakta.
Aynı sokakta niyazi vardır bir de;hyosung tamiri yapıyor hem de çakal adamdır arızaları çözer.Bakımdan sonra olay çözülmezse ona gidersin.