Ben ilk başladığımda mondial 125 ZN scooter almıştım. Ben 100 eşim 50 kilo motorda 7,5 beygir olmasına rağmen yokuşlarda çok dik olmadığı sürece öyle 40 a falan düşmüyoduk ama 60-70 üstünede çıkmıyodu. Hayret ediyordum 125lik nasıl bu hızla gidebiliyor diye. Tabi göstergesininde afacanlığı olabilir belkide 40 la gidiyodukta 60 gösteriyodu
öyle bi aletti yani. Ama çok severdim kendilerini. Sonra 250cc Regal raptor DD 9 B ye geçtim(aslen 239cc). vayy dedim güce bak ne güzel yokuşlarda falan iyi gidiyor yormuyor ne güzel. Şimdi GV250 kullanıyorum ,1 yıl oldu alalı .2013 model EFI. Yokuş ne ki
. RR ile GV arasında güç serilik ve çekiş olarak dağlar var. Her 250 aynı değilmiş demek. Ben hala 100 eşim hala 50 kilo
normal yokuşları 110 la falan çıkıyoz ki basmıyorum. Sadece bu motoru alırsanız ilk kalkışta ve virajda gaz verirken dikkat edin. Zira orjinal lastikler yolu bırakabiliyor. Yalnız yaz aylarında lastiği ısıtırsanız çok iyi yol tutabiliyor. Uçmakdere de test ettim çok iyiydi. Ama sabahları serinde yada ıslak zeminde dünyası şaşıyor. Aslında motor çok dengeli. Elleri bıraktığınızda dümdüz çizgisini koruyor. Lastiğin sonuna kadar yatıyor motor. Öyle yok cruiserlar yatmazmış bilmem neymiş gibi efsanelere inanmamak lazım. Ayaklıklar değene kadar yatabiliyor. Ağırlık merkezi aşağıda olduğundan daha bile iyi. Yalnız depoyu bacakla sardığınızda her motorda olduğu gibi daha iyi kontra verilebiliyor ve daha dengeli sürülüyor. Yüksek hızda savrulmuyor. Kadranda 155 gördüm ama gerçek hızı 130-135 falandır sanırım gps ile ölçmek lazım, sadece bir kez denedim, yüksek hız isteyes SS almalı, Çünkü o hızlarda rüzgardan dayak delisine dönüyor insan . 7.000 devirden sonra ayaklarda 8500 civarında aynalarda ve elde titreşim hissediliyor. 11.000 devirde devir kesiciye giriyor. 7000-7500 bandında yaklaşık 110 km ile çok rahat sürüşü. Bu hızda uzun km ler rahat rahat gidiliyor. Kitapçıkta 4000 km yağ değişimi dese de 2000-2500 km de yağ değiştirmek istiyor zaten belli ediyor kendini. Parçası servislerde var ama alıcam kendim değiştireceğim dersen servisler satmayabilir. O zaman birkaç yer var satan yada koreden bir kaç site üzerinden getirtilebiliyor. 4-5 gün ile 15-20 gün arasında değişen kargo süreleri var. Kargoya ne kadar para verirsen o kadar erken geliyor. Aliexpreste birkaç ürün dışında yada genel olarak cruiser parçaları dışında parça bulunmuyor pek. Şehir içinde gidon ve aynalar biraz geniş olduğundan commuterlar scooterlar gibi her araya giremiyorsun. Ama düşük hızda bile dengesi iyi olduğundan kolaylıkla sürebiliyorsun. Benim vites geçişleri biraz sert gibi , özellikle 1 alırken takk diye geçiyor, diğerlerinde pek sorun yok. Boşa alırken ilk kullandığımda biraz zorlanıyordum, alışkanlık gerekiyor. Şimdi sorun yok. RR da boşa almak daha zordu. Ben sorun yaşamadım inşallahta yaşamam ama bazı arkadaşlar elektrik donanımının zayıf olduğunu çok yüklenmemek gerektiği belirtiyorlar. Dikkat etmek lazım. Buji pipoları zamanla aşınabiliyor ve çatlayabiyor. Zaman zaman kontrol etmekte fayda var. Sanırım ybr nin buji pipoları uyuyor demişti biri ama emin olamadım şimdi. Eğer yağlanmasına fazla dikkat edilmezse zincir 14-15 binde değişmek isteyebiliyor. Benim 14.500 de ve değiştirmem gerekiyor. Orta sehpa olmadığı için zincir yağlamak bana zor geliyor. Genel olarak motorumu seviyorum. İhtiyaçlarımı karşılayabildiği için uzun bir süre değiştireceğimi sanmıyorum.