Sağol arkadaşım. Benim ilk motorum değil. 1100 cc Dragstar da kullandım 2800'lük ZZ4 de.
Bu sorunun cevabı şudur ki üstte de yazmıştım; 2008 senesinde Yamaha XVS 1100 Dragstar ile Göztepe dolaylarında çok kötü bir kaza yaptım. Bu kazada Kadıköy-Pendik minibüslerinin hareketlerini iyi gözlemlemediğim için 80 km hızla minibüsün sol arka tarafına çarptım. Yan yatan motorun altında kaldım ve motorun ön tekerleği de minibüsün sol arka tekerleğinin önünde kaldığından metrelerce sürüklendim. Kaskı yere vurduğumdan kaskın sol tarafı tamamen eriyip köpükleri fırlamıştı ve kafatasımda bir çatlak oluştu. Sol omzum çıktı, sol bacağımın yan çapraz bağlarında zedelenme oldu. 2 ay kadar hastanede müşahade altında kaldım ve 6 ay bacağımdan ötürü fizik tedavi gördüm. Motor pertti, hurdaya çıkarttım ve uzun süre korkudan motosiklet kullanamadım. 2014 senesinde de tekrar geri döndüm kullanmak için ama dedim bu kez ufak cc ile daha idare edilebilir bir motosikletle başlıyım. Zamanla alışınca tekrar büyütürüm. Büyüttüğümde de bunu kız arkadaşıma veririm. Bu sebeple tercihim sınıfının en iyi motosikleti olan GV 250 oldu.
Geçmiş olsun ama o kadar kaza yapmışsın hala öğrenememişsin motosiklet sürmeyi. O kadar 1100cc kullandım 2800cc kullandım diyorsun sonra gelip 250cc lik motoru kontrol edemediğimden duvara sürttüm diyorsun. Muhtemelen, 250cc cruiserimla virajlı yollarda dinlenip dinlenip tokatladığım 600'lük "reyzik"çiler gibisin. Git bi' eğitim falan al bence. Tabi büyük ihtimalle sen öyle yapmayıp "sen bana motor kullanmayı bilmiyor diyemezsin, kaç yıldır motor kullanıyorum ben, onyüzbinmilyon cc motor kullandım" deyip iyi bir sürücü olduğuna ısrar edeceksin. Ama öyle yaparsan hiç öğrenemezsin, en azından bunu bil.
o yüzden araştırıyorumda net bir cevap bulamadım beygir olarak inceden 5-6 beygir alınabilicek uyarlamalar yapılabilinirmi mesela gt250 3 beygir daha fazla sanırım arka dişlisinden ötürü aynı motor neticede gv de dişli değişimi ile 2-3 beygir alınabilinir mi mesela.. yada başka yollarla ..
neticede 250cc motor teknolojisi bütün markalarda %90 aynı mekanizma sistemde işliyor.. ninja 250r dan 33 beygir çıkıyorsa gvdende ekstra inceden bir şeyler elde ediline bilinirmi..
Motora bişeyler yaparak 5-6 beygir arttıramazsın. Dişli değiştirerek arttırırsın ama torku düşürmüş olursun. Bir diş değiştirsen bişey değişmez, 2 diş değiştirsen de bu sefer yokuş çıkamazsın, yani olmaz o iş. Gt250 3 beygir daha fazla değil aslında, kağıt üstündeki değerler ve yalan. Üçünün de motor (gv-gt-gtr) tamamen aynı. Zaten lanse edilen değerler tekerdeki değil kranktaki gücü gösteriyor. Yani 28 beygir denilen motoru dynoya çıkarsan 24-25 çıkar muhtemelen.
Yalnız GV250 sizi cruiser görüntüsüyle yanıltmasın. Motor bloğu GT250R'ın motor bloğunun aynısı. Tork yükseltilip beygir gücü düşürülmüş sadece.
Motorlar tamamen aynı torkun arttığı beygirin düştüğü falan yok. Hem beygir düşerse sakatlanır koşamaz bir daha. Hayır illa bişeyler sallayacan bari hyosung'un sitesinden bak öyle yaz. Orada her iki değer de gtr'dan düşük olarak yazıyor.
GV250 çok seri ve atik bir motor. Gaza dokunduğunuz anda müthiş ivmeleniyor. Diğer kalas gibi cruiserlara kalkışta ciddi anlamda fark atabilecek bir motor. Ben Dragstar da kullandım ama kalkış ve ivmelenme konusunda GV250 daha iyi;
Abilerim, ablalarım! Şu elimde görmüş olduğunuz motoru Taçsız Kral Pele,Bakenbauer,Nadya Komanaççi,Biricit Bardo, İngiltere Kraliçesi Elizabet, Kaleci Mıyer , Fenerbahçeli Cemil kullandı.. Hepsi de şöhretini bu motora borçlu.. On saniyede susuz sabunsuz...
Benim kişisel tahminime göre GV250 147-148 km/h max. hıza çıkabilir.
(bkz: küsuratlı rakam vereyim salladığım belli olmasın)
benimde bildiğim kadarıyla motor bloğu torku ve beygiriyle aynı, fakat şanzıman dişli oranları farklı.
Torku, beygiri, şanzıman dişlileri, bloğun üzerindeki her civataya kadar tamamen aynı.