Yedek parça ve aksesuar :
http://www.hyosungsource.com/parts/gv650
Kayışa hiçbir bakım yapmana gerek yok. Ben ayda bir ciyaklamasını kesmek için pudra döküyordum. Çok memnundum kayıştan. 15.000 km civarında bir kere gerdirmek gerekti.
Benim de asıl merak ettiğim bu kayışı zincir ile değiştirmek mümkün mü? Eğer mümkünse değer mi? kayışın zincire göre avantajları dezavantajları nelerdir?
İçimi rahatlattın ZERDÜŞT çok sağol,,yavaş yavaş ısınmaya başladım,, Cold Play ın yazısını okudum,, baya bilgilendirdi beni,, diğer sayfalara da göz attım, anladığım kadarıyla konjektörün arıza yapmasınada statörün yanlış sarılmasıymış,, onunda çözüm yolunun basit olduğunu öğrendim..
Umarım dürüst bir satıcıya denk gelip de motorun tüm geçmişini gönül rahatlığıyla öğrenirim,,
Bana bir de kayışdan bahsedermisin,, zincir mantığyla aynımı ? esneme yapıyormu? gerdirmek gerekiyormu? bakım ihtiyacı varmı? kısaca kayış da nelere dikkat etmem gerekiyor,,
GV650 kullandığım sıralarda bu dediklerinden çok çektim abi. Hatta bir benzincide çok fazla uğraştığım için lastiğim daha da inmişti
Hatta Maslak Opet'te iki adet hava basma makinesi var yanyana, sadece bir tanesi uyuyordu o da zor bela. Ağzımla şişiriyordum bazı günler![]()
bu supap değişimi lastikler sökülmeden yapılabilir mi?
Teşekkürler _Uzay_ ,, peki ciyaklaması neyden kaynaklanıyor,, bir gv650 kullanıcısından daha duymuşdum,,[/QUOTE
Zicir mantığında olduğu gibi bazı ustalar kalkıp kayışı gevşetiyor..sonra gevşek kayış hem kasnağı hem kendini zaman içersinde bozuyor işte bu bozulma sürecinde kayış ötmeye başlıyor..kayış gergin olmak durumunda servis manuellerinde yazar ölçüsü..maksimum 2ooo km de bir bakım yağı ile yağlanması ise ömrüne ömür katar..30 ooo -hatta 40.000 km de yol yapmak mümkün olabilir tabii bu hangi mevsimde ve yol şartlarında kullanıldığınada bağlı bir konu..ama normalde en az 30.000 km..elbette kayışında bir raf ömrü var bildiğim 3 sene en fazla 5 sene..bu senelerin sonuna geldiğinde henüz daha 1000 km bile yapmış olsan kayışı değiştirmekte yarar var aksi durumda yolda giderken kayış koparsa süpriz olmaz..zincir ise genelde bakım gerektirir..otomatik yağlaması varsa iyidir ama koptuğunda vereceği zarar her halükarda kayışa göre daha fazladır..diğer soruları uzay ve GV 650i nikli Kaya abimiz zaten vermiş..![]()
KAYIŞI zıncıre degıstırmek mumkun ben degıstırdım ve otamatık yaglamada yaptım zıncır daha kolay bulunur daha ucuzdur ses yapmaz .kolayla kopmaz
Kayıs bakımı azdır ses yapmadıgı zaman zıncıre göre daha sessızdır pahalıdır 30.000 km ömrü olmasına ragmen hatalı kullanım veya taş sıkışması vs oldugunda kopabilir yedek olmazsa temın edınceye kadar en az 15 gun beklemek gerekır
---------- Post added at 00:29 ---------- Previous post was at 00:22 ----------
arkadasım tercubelı arkadaşlar sorularına bır güzel cevap vermısler sana özetle sunu dıyeyım 40 senedır motor kullanıyorum bundan aldıgım zevkı hıç bir makına vermedı ve parca konusunda ıse emsalı motorlardan mesala bır honda cbf 600 on teker bılyasını bır ay beklersın bunda o konuda sıkıntı yok sana tavsıye edecegım motor bak burda lınkını verıyorum http://www.motosiklet.net/forum/takas/95568-gv-650-hyosung-aguilla-super-makina.html
benım 2 cı motorum aynısından 2 adet var bırını satıyorum alacaksan kaçırma başka soruların olursa telde açabılırsın[COLOR="Silver[/QUOTE]
Bu motoru almayı çok isterdim gerçekden,, teşekkürler ama ben gri olsun istiyorum,,![]()
Bir çok arkadaşımdan hala çok büyük tepkiler alıyorum Gv 650 alınırmı diye ama ben bu motoru seviyorum,,inş aradığım özelliklerde bir makineyide bulursam hiç kaçırmayacağım[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------
[/COLOR]Teşekkürler _Uzay_ ,, peki ciyaklaması neyden kaynaklanıyor,, bir gv650 kullanıcısından daha duymuşdum,,[/QUOTE
Zicir mantığında olduğu gibi bazı ustalar kalkıp kayışı gevşetiyor..sonra gevşek kayış hem kasnağı hem kendini zaman içersinde bozuyor işte bu bozulma sürecinde kayış ötmeye başlıyor..kayış gergin olmak durumunda servis manuellerinde yazar ölçüsü..maksimum 2ooo km de bir bakım yağı ile yağlanması ise ömrüne ömür katar..30 ooo -hatta 40.000 km de yol yapmak mümkün olabilir tabii bu hangi mevsimde ve yol şartlarında kullanıldığınada bağlı bir konu..ama normalde en az 30.000 km..elbette kayışında bir raf ömrü var bildiğim 3 sene en fazla 5 sene..bu senelerin sonuna geldiğinde henüz daha 1000 km bile yapmış olsan kayışı değiştirmekte yarar var aksi durumda yolda giderken kayış koparsa süpriz olmaz..zincir ise genelde bakım gerektirir..otomatik yağlaması varsa iyidir ama koptuğunda vereceği zarar her halükarda kayışa göre daha fazladır..diğer soruları uzay ve GV 650i nikli Kaya abimiz zaten vermiş..![]()
Anlattıklarınla beni çok iyi bilgilendirdin ZERDÜŞT,, tekrar teşekkür ederim,, bir gv 650 alırken kayışın durumunu kontrol etmemiz de faydamıza olacak,,
Bu motoru almayı çok isterdim gerçekden,, teşekkürler ama ben gri olsun istiyorum,,![]()
Bir çok arkadaşımdan hala çok büyük tepkiler alıyorum Gv 650 alınırmı diye ama ben bu motoru seviyorum,,inş aradığım özelliklerde bir makineyide bulursam hiç kaçırmayacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------
Anlattıklarınla beni çok iyi bilgilendirdin ZERDÜŞT,, tekrar teşekkür ederim,, bir gv 650 alırken kayışın durumunu kontrol etmemiz de faydamıza olacak,,
Gönlüne göre bir motor bulmanı diliyorum..ben 2007 yılında aldığımda kimse beni desteklemedi..bana da ''Bu motor alınırmı..1-2 sene içinde biter..değmez..''tarzında sözler söylendi..kaile almadım kendim araştırdım..özellikle yurt dışında ki görüşler hep olumluydu..teknik özellikleri de tatmin edince aldım..şu bir gerçek ki insanlarımız bilindikten yana..dolayısıyla 2.el de hak ettiği noktada değil..Ben kullanmak ve bu süreçte hem keyfini hemde bana sağladığı avantajları yaşama niyetiyle aldım ve çok memnunum..Gri renkte bir tane var sahibinden.com da ama nasıldır bilmiyorum..olmadı temiz bir tane bulduktan sonra rengi ruhsat değişiminden önce gri renge boyamak mümkün 300 -500 TL arası maliyeti olur en fazla..ha..bunu yaparsanda boyama öncesi ve esnasında resimlerini çekki satmak istediğinde kazalı olarak düşünülmesin..hoş ve sevgiyle kal kardeşim..
Teşekkürler _Uzay_ ,, peki ciyaklaması neyden kaynaklanıyor,, bir gv650 kullanıcısından daha duymuşdum,,
yaw uzay anlamadıgım bır sey var agzınla sısırıyosundur anlıyorumda kafanı nasıl sokuyorsun oraya:queen:
Ben nedenini bulamadım ama Zerdüşt'ün dediği gibi gevşeklikten olabilir.
Pompanın hortumunu lastiğe takıyorum, pompanın su veren kısmından üflüyorum oluyor. Bu kadar basit![]()
Kalabalık aile için birincisi ideal.. :bounce:
ulaş bu konuları çok yazdık ve okundu geriye dogru biraz okursan bu sorularının hepsinin detaylı yazışmaları var ama özet olarak şunu yazayım sana 40 senedir bu makinaların üstündeyim bundan alasını görmedim her yönden ancak motarların veya arabaların bozulmuyanını henüz yapmadılar bakımlarını motaru tanıyan bir ustaya yaptırısan sıkıntısı olmaz şu ana kadar motoru tanımıyan tamircilerin yaptıgı arızalar dışında sıkıntı oluşmadı bilesinMerhaba
yaklaşık 1 seneden beri gv650 almayı dusunuyorum fakat her karar verdıgımde bırılerı kafamı celiyor. Tamircilerle konusuyorum alma bır cok sorunu var dıyor, ne sorunu var dediğimde ise tatmin edici cevaplar veren olmadı. en tatmın edıcı cevap yuksek hızlarda arka tekerın yeterınce tutunamadıgı oldu. Bunun dısında yurt ıcı yurt dısı forumlara bakıyorum, kullandım ve surası cok sorunlu dıyen bır kısıye rastlamadım.
3 senedır cbf150 kullanıyorum. 20000 km kadar yaptım. Sanırım artık motorumu değiştirme vakti geldi. Uzun yol yapmayı sevıyorum, bu motorun uzun yol performansı ve yorgunluk yapıp yapmadıgı hakkında bılgı verebılecek kımse var mıdır. Motorun cok hızlı oldugunu bılıyorum, pekı frenlerı ve yuksek hızlarda kontrolu nasıl?
Sanırım bu motor tanınmıyor bu yuzden de ınsanlar almak isteyenı caydırmaya calısıyor. Motoru kullanmıs kısıler olarak sızın yorumlarınızı almak ıstıyorum. Bana bılgı verır mısınız?
Kalabalık aile için birincisi ideal.. :bounce:
180 lik arka tekermi tutunamıyormuş..:queen: şu doğru yolda giderken ani olarak fazla gaz verdiğinde patinaj yapabiliyor ki çoğuna keyif veriyor bu durum bazen ıslak zeminde sıkıntı yaratsada..Merhaba
yaklaşık 1 seneden beri gv650 almayı dusunuyorum fakat her karar verdıgımde bırılerı kafamı celiyor. Tamircilerle konusuyorum alma bır cok sorunu var dıyor, ne sorunu var dediğimde ise tatmin edici cevaplar veren olmadı. en tatmın edıcı cevap yuksek hızlarda arka tekerın yeterınce tutunamadıgı oldu. Bunun dısında yurt ıcı yurt dısı forumlara bakıyorum, kullandım ve surası cok sorunlu dıyen bır kısıye rastlamadım.
3 senedır cbf150 kullanıyorum. 20000 km kadar yaptım. Sanırım artık motorumu değiştirme vakti geldi. Uzun yol yapmayı sevıyorum, bu motorun uzun yol performansı ve yorgunluk yapıp yapmadıgı hakkında bılgı verebılecek kımse var mıdır. Motorun cok hızlı oldugunu bılıyorum, pekı frenlerı ve yuksek hızlarda kontrolu nasıl?
Sanırım bu motor tanınmıyor bu yuzden de ınsanlar almak isteyenı caydırmaya calısıyor. Motoru kullanmıs kısıler olarak sızın yorumlarınızı almak ıstıyorum. Bana bılgı verır mısınız?
:cat::cat::cat:ulaş bu konuları çok yazdık ve okundu geriye dogru biraz okursan bu sorularının hepsinin detaylı yazışmaları var ama özet olarak şunu yazayım sana 40 senedir bu makinaların üstündeyim bundan alasını görmedim her yönden ancak motarların veya arabaların bozulmuyanını henüz yapmadılar bakımlarını motaru tanıyan bir ustaya yaptırısan sıkıntısı olmaz şu ana kadar motoru tanımıyan tamircilerin yaptıgı arızalar dışında sıkıntı oluşmadı bilesin
adaşım sana kaplanlı olanı iyi gider uzayada en sonuncuyu alacam o sivri olanları seviyor ben beşinciyi begendim 4 teker olanı m.kemal sanada şu traktör gibi olanı var ya onu alalım altında ancak belli olur