Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni GV 650 Aquila Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Serden hocam hayırlı olsun depodan sorun olcağını sanmam artık.Gidon konusundada önleminiz aldınız bu ileriki kmlerde çıkacak problemleri önceden halletiniz anlamına geliyor.Değiştirdiğiniz gidon civatasının kırılmayan cinste olması büyük önem arz ediyor.

Gidon civatası çelik.Çelikteki olay ise civatanın tam sıkılması.Küçük boşluk ve darbe birleşirse kırılma gözleniyor.Alternatif varmı Emrah?

inşaat müdendisi bir arkadaşımla bu konu hakkında konuşmuştuk.Çelik demire göre sağlam fakat esnemesi daha az olan bir maden olarak biliyorum.Bu da kırlıma riskin ortaya çıkartır.Emin değilim tekrar araştıracağım bu konuyu...

bir kaç gündür 80 sayfayı okuyorum. hani gıyabınızda hepinizle tanışmış gibi oldum. ben de bundan bir kaç ay önce gv 650 aldım. yurtiçi ve yurtdışı incelemeleri ve fiyatları görünce sanki iki farklı motormuş gibi oluyo. bu kadar ucuza bu kadar güzel bir motoru satın alma şansı bulmuş oluyoruz böylece. türkiye de motorun çok bilinmemesi ve çok tutulmaması aslında motora sahip olan bizler için ekonomik anlamda güzel haber ;)

bir kaç gündür 80 sayfayı okuyorum. hani gıyabınızda hepinizle tanışmış gibi oldum. ben de bundan bir kaç ay önce gv 650 aldım. yurtiçi ve yurtdışı incelemeleri ve fiyatları görünce sanki iki farklı motormuş gibi oluyo. bu kadar ucuza bu kadar güzel bir motoru satın alma şansı bulmuş oluyoruz böylece. türkiye de motorun çok bilinmemesi ve çok tutulmaması aslında motora sahip olan bizler için ekonomik anlamda güzel haber ;)

hoşgeldiniz :rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:katılımcı olmanızı temmeni ederim.Siz bizi tanımış oldunuz ama biz sizi tanımıyoruz=)).En önemliside hayırlı olsun en güzel günlerde gaz açmanızı dileğiyle.Yenide olsanız GV650 hakkında yapacağınız yorumlarla kendimizde keşfedemediğiz yanları ortaya çıkartabilirsiniz... :p

iyi akşamlar arkadaşlarım.öncelikle kutlamalarınız ve iyi niyetiniz için çok teşekkür ederim.

ben yarın sabah itibari ile artık önce ankaraya oradanda afgana gidiyorum.internete ulaşır ulaşmaz size yazarım.kendinize iyi bakın.görüşmek dileğiyle..

9 Kasım 2009 tarihinden- 25 ocak 2010 tarihine kadar heyecanla beklediğim
büyük kavuşma anı bugün yaşandı. Modifiye anlamında en önemli adım olan
Egzos, Amerika’dan kucağıma kadar gelmiş oldu. Burada kendisine ne kadar teşekkür de
etsem yetmeyecek olan, gerçek dost, saygıdeğer Levent beye huzurlarınızda tekrar tekrar
Teşekkür ederim. Hayal ve beklentilerimin çok ötesinde bir seçim yapmışız. Jetkıt uygulamasını henüz
Gerçekleştirmediğimiz halde siz deyin rölantide H-D, ben söyleyim gazı verdiğinizde 1000rr yani kıyaslanması zor kendisi gibi bir melez yaratmış olduk. Mübala olmazsa; hayalet sürücü misali geçtiği yerleri yakmasa da, alarmı açık tüm arabalar saygı duruşuna geçiyor ve motosikletin çekişi kesinlikle arttı.Yapılan işlemi resimleyelim.

Malzemedeki kaliteye dayanamayan Murat ustamın tansiyonu düştü ve yattı. :p

Servisteki turuncu kardeşi ile kıyaslama yaptığımızda ses olarak yaklaşık rölanti değerlerinde bile 7-8 kat fark oluştu.Meğerse düne kadar gv250 ses tadında binmişim. Bu arada servise fren müşürü için uğrayan bir gt250r oldu Tiger egzoslu (400 tl ) inanın yanında mobilet kıvamındaydı (lütfen kimse alınmasın) :wiinkk:

Günümüzde güvenilir,dürüst insanların sayısının çok azaldığı bir ortamda; tüm samimiyeti ile beni hayallerimle buluşturan Levent dostuma ve aşırı titizliğimi idare eden sevgili Murat ustama sonsuz şükranlarımı sunarım. :bounce:

Sevgili dostum,

Ne kadar mutlu olduğun kelimelere dökülmüş.

İşte bu benim için de büyük mutluluk.

draggy teşekkürler.
sevgili ledo, Larry'i anlamak için yaşamak lazımmış :)
Trafikte polisler veya 2 yılda bir yapılan motor muayenede bir sorun yaşanırmı? Larry sitesinde belirttiği desibel ölçüsüyle şasi üstünde yazan tutuyordu heralde. Orjinal egzosu bu olası sıkıntı ihtimali için tutuyorum.
http://www.lccycle.com/exhaust.html

Son düzenleme:
Serden abi muradınıza erdiniz sesini yakından dinlmek benm içinde çok heyecan verici olur gerçekten.Emeğinize ve uzun süredir sabrınıza değmiş doğrusu...güle güle kullanın...

Emrah teşekkürler,sesi ve performansı test etmeni çok isterdim. Yolun Mersin'e düşerse mutlaka alo dersin. :bounce:

günaydın arkadaşlar.ben maalesef gidemedim afgana.yoğun hava muhalefeti nedeniyle van'da kaldım.ankara'ya geçemedim,tüm uçuşlar iptal oldu dün ve afgana gidecek uçak bensiz gitti.artık haftaya kaldık bakalım.bende hakkari'ye eşimin yanına döndüm.

serden abi çok güzel olmuşlar.yakışmış ta.hayırlı olsun,güle güle kullan.bu arada çift egsoz her zaman daha seksi görünmüştür benim için :p sesini videoya falan çekip paylaşabilir misin?

Arkadaslar cok sevıgım GV650 bugun ıtıbarıyle satmıs bulunmaktayım.Satma nedenım motordan memnun olmaman degıldı bunuda belırteyım.Sadece paray ıhtıyacım oldugu ıcın sattım kendımı toparlayınca gene gv650 alıcam.Kımbılır belkı gv750 gelırse ondanda alabılırım.

Motosikletin deposundan gelen sızıntıdan bahsetmiştim.

Kaynak işlemi başarı ile gerçekleştirildi.Hatanın tekrarlamaması için gerekli önlemde alındı.

Depo- şasi arası vuruntunun etkisini azaltmak için uğraşılarımız..

Nihayet depodan yana sorunlar ilelebet sonlanmış oldu.

Nihayet bakım işlemleri tamam derken,birden aklıma klasik 2. Sorun olan
Gidon sabitleme civatası aklıma geldi. Şimdiye kadar gevşeme veya sıkıntı
Sözkonusu değildi ama civatalar kısamı yoksa bayii Globalin gönderdikleri
uzunları ile değiştirmişmiydi merakımı giderdim. Bizimki de kısa çıktı ve her civatada
ortalama 4 diş gidonu tutuyordu.Uzunları ile değiştirip o işide sağlama aldım.

Servisteki diğer 2008 modelgv650 deki gidon durumunu merak ettim ve sökmek için gittiğimde
Her zaman söylediğim gibi fabrika işi çözmüş,bizimkinin tam tersine saplama gidon kullanmış.

Evet bu resimli deneyimlerden sonra sıra modifiye çalışmamıza gelecek kısmetse pazartesi.

Selam arkadaşımdepo sorunun geçmiş olsun. soracağım şu ki kaynak mı yapıldı ve kaynaktan dolayı depoda yanma oldu mu ? Benimde aynı yerden yani deponun gidona bağlanan ön kısmından problemim olmuştu , ancak benim usta kesinlikle kaynak önermedi ve arabalarda da kullanılan ve benzine kesinlikle dayanıklı olan bir tür yapıştırıcı ile çözdü. tabii bir depo onarım servisinde yaptırdı ve tamamiyle orjinal oldu. hiç iz falanda yok.
Deponun gidona bağlanan yerdeki vızırtıyı kesmek için kullandığın lastik conta mı ?
Ayrıca bir vuruntu sesinden bahs etmiştim daha önce. Usta da debriyaj balatasının oradaki yayların gevşediğini ve bu yayları bir balatacıda yaptırabileceğini söyledi . Daha önce yaptıran oldu mu ? sonuç?
teşekkürler

nurettin_ evet kaynak yapıldı orjinali kalitesinde. Depoda yanma olmadı, yapan zaten kaportacıydı. Depoda kasılma olmadan esnekliği veren ayrı bir sanat 4 ve 5. resimlerde görülüyor.Böylelikle vızırtıdan evvel tekrar kırılma ihtimali sonlanmış oldu. Balata ile ilgili hiç sorun yaşanmadı. :bounce:

En başta paylaşmam gereken resimleri sonda paylaşmış oldum.
Kutudan çıkan parçalar..

Ekzoz iç görüntüsü,elyaflar henüz yanmamıştı :) yivli kısım susturucu zannedersem.

Serden abi yeni eksozla uzun bir deneyiminiz oldu mu? Zira motor ısısı biraz yükselince sesinin tam performans olacağı kanısındayım.

Emrah şehir içi bugün yine kullandım. İki silindirden 4 silindir tadının çıkacağına görmeden inanmazdım. Bugün serviste trafik memurlarının gazabına uğramamak için ekzoz bağlantı yerlerine aşağıdaki resimdeki susturucunun içine bulaşık teli taktırdım.

sesi %25 azalttım,motorun sıkışmayacağı şekilde.Hala memurlar telsizle dönüp bakıyorlar,durduranda oldu neyseki asayişmiş :) Anlayacağın yerde gezen F16 gibi. Çok seviyorum ekzozuda motosikletide. :bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar