Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni GV 650 Aquila Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hayırlı uğurlu olsun Serden Hocam :cat:

Bunlar hep Tata konjektörünün gelmeyişi yüzünden :p :queen:

Aslında tata da; malifold veya balata gibi uzun vadede yedekleme amaçlı yatırımdı benim için.Bmw alırken aradaki kalan farkı minimuma indirmek niyetinden doğdu motosikleti satma fikri. Şu sıralar öğrenciler ders talebinde belkide hiç satmam :p Hani tok satıcı derler ya...:queen:
Atık nolanı kafaya takar,heın gerıcke montu giyer,dainese botla gaza basabilirsem araba süreriz belkide iki teker üstü :mrgreen:

Son düzenleme:
Arkadaşlar Selamlar,

Havalar soğumaya başladı. Benim en zayıf noktam şu an Eldiven. Gayet kalın deri eldivenim 5 derece civarında yarım saat sonra hiçbir işe yaramıyor. 30 Ekim Ankara-Trabzon-Erzurum planım hala geçerli :) Herkes karşı çıksa da hava çok kötü olmazsa gideceğim.

Şu aralar yine alternatif bir modeli inceliyorum : Aprilia Capanord. Hyo gibi Alternator-Konjektor ikilisinde kronik sıkıntıları var. Onları aştığınızda 2. el piyasası aynı Hyo gibi olması gerektiğinden daha düşük olduğundan düşük rakamlara çok yetenekli aletler alabiliyorsunuz. Şu İtalyanlar da tasarım da çok iyiler ya...

5292ac01e8e08994da73a7db2ad025d4.jpg

d5749a495d0bbf652612752d38302452.jpg

5a0fe2eeffad02002431592a524b2487.jpg

55af287833c524d1d505f1754fc2a5b4.jpg

da613660add73bcce8f30c6c107f21bb.jpg

3da8c23680db4531942609cf5fc32c41.jpg

cbe389c8a09c44a4a83ad4164b75b42d.jpg

Serdar,capanord konusundaki kazanımın doğru.Elektrik arızası görülüyor. Üzerine bindiysen dikiş makinası gibi sert bir çalışma prensibi var motosikletin. Yine bu tarza meğilin varsa eski üyeler bilir dl650 sıfır almış ve satmıştım üç motosiklet birden ağır gelince. Gv650 ile aynı motora sahip ve yine melez olan dl650 bu konuda tercih sebebidir.İkinci elinide reşat altını misali elden çıkarmak kolay. Fakat at misali yüksek ve balet gibi parmak ucunda denge zor diye ısınamamıştım. İkinci el kaygın yoksa kawasaki versys mükemmel tercihtir.
Bmw 320 den uzun zaman sonra yine gaza geldim gv650 yi ve grande puntoyu satarak 2011 de gelecek olan yeni kasa 1.16i Bmw alma niyetindeyim.

Bunada sevdalanmak için sebep çok.Özenerek çizmişler sanki hatlarını...:)

Son düzenleme:
Merhabalar 40 bin dir hyo nun kardeş modelini kullanıyorum, genel anlamda motor hakkında bir değerlendirme yapmanız mümkünmü.?

arkadaşlar selam iyi geceler.benim motor aynı arızayı tekrarladı.:pr:2 haftadır tamirde konektör bekliyoruz.tata konjektör hakkında bilgisi olan varmı.

sayın arkadaşım sana ufak bi tavsiyede bulunayım bi sargını kontrol ettir hyosung motosikletlerin 2006-2007 modelinde sargıları (alternatör) hatalı piyasaya sürdüler tabi arada s&t ile anlaşmazlığa düşünce toplamadılar piyasadan öyle arızalı sargılar ile kaldı motorlar türkiyede sargın yandıysa eğer boşuna konjektöre para veriyorsundur

sayın arkadaşım sana ufak bi tavsiyede bulunayım bi sargını kontrol ettir hyosung motosikletlerin 2006-2007 modelinde sargıları (alternatör) hatalı piyasaya sürdüler tabi arada s&t ile anlaşmazlığa düşünce toplamadılar piyasadan öyle arızalı sargılar ile kaldı motorlar türkiyede sargın yandıysa eğer boşuna konjektöre para veriyorsundur

otopsici kardeş kontrol ettirdim bişey yok diyor ustalar ama ne kadar güvenebilirsin elin adamına

otopsici kardeş kontrol ettirdim bişey yok diyor ustalar ama ne kadar güvenebilirsin elin adamına

hocam çok basit motosiklet tamircisine değil oto elektirikçiye gideceksin motosiklet tamircileri hiç bir şekilde anlamıyorlar o işten (ben şanslıydım benim ustam aslında elektrik teknisyeni o bildiği için anladı)
benim başıma geldi yabancı sitelerden baya bi araştırdım avrupada geri çekip değiştirmişler çoğunun alternatörünü türkiyede malesef bizi koyun yerine koydular
oto elektrikçiye git abicim konjektöre gelmeden ilk çıkışını ölçtür zaten onlar bilir ve anlar rolantide 1500 devirde 18 volt 7000 devirde yaklaşık 80 volt elektrik üretmesi lazım altarnatörün eğer bu dediklerim yoksa kesinlikle altarnatördendir ki hyosung orjinal konjekörü en fazla 13.2 volta çıkarıyor elektriği (lambalar yanıkken)

Merhabalar 40 bin dir hyo nun kardeş modelini kullanıyorum, genel anlamda motor hakkında bir değerlendirme yapmanız mümkünmü.?

Merhaba. 72 beygir ve önde çift disk fren, arkada tek disk fren, 235 hız... Bunlara yaklaşabilen ve bu fiyatta olan bir rakibi yok. (Tabii ki 10 yıllık motorlar falan hariç diyeyim) Zaten ikinci eli çok ucuz. Üzerine bir de 250 TL gibi masrafla küçük kronik sorunları da ortadan kalkıyor. 250 fazla bile...

hyosung orjinal konjekörü en fazla 13.2 volta çıkarıyor elektriği (lambalar yanıkken)

Bütün araştırmalarımıza rağmen sorun gerçekten de statörden olabilir. Konjektörden diye kesin birşey diyemem. Ölçtüğümüz statörler dediğin değerleri veriyor ama konjektör rölantide 14 küsür volt verirken, devir yükseldiğinde 13 küsürlere düşüyor. Geçen elektrikçi motora xenon takarken ölçtü, bu ne len dedi :) Dedim abi boşver, geliyor yeni konjektörlerimiz :)

Konjektörün görevini iyi yapamadığı kanaatindeyiz. Ölçtüğümüz statörler de düzgün değerlerde idi. Ama arıza yapan motorlarda hangisinin arızaya sebep olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Düzgün çalışmayana suç attık biz :wiinkk:

Arkadaşın dediği geçensene gerçekleştirdiğim çözümün aynısıdır.Adam gibi kaliteli sargı yenileme statörde sorunu kökten çözdü benim gv650 de.
sayfa 116 da motosiklet ile ilgili yazdığım yorumlar bazen25 için yeterli olacaktır. :bounce:

hocam çok basit motosiklet tamircisine değil oto elektirikçiye gideceksin motosiklet tamircileri hiç bir şekilde anlamıyorlar o işten (ben şanslıydım benim ustam aslında elektrik teknisyeni o bildiği için anladı)
benim başıma geldi yabancı sitelerden baya bi araştırdım avrupada geri çekip değiştirmişler çoğunun alternatörünü türkiyede malesef bizi koyun yerine koydular
oto elektrikçiye git abicim konjektöre gelmeden ilk çıkışını ölçtür zaten onlar bilir ve anlar rolantide 1500 devirde 18 volt 7000 devirde yaklaşık 80 volt elektrik üretmesi lazım altarnatörün eğer bu dediklerim yoksa kesinlikle altarnatördendir ki hyosung orjinal konjekörü en fazla 13.2 volta çıkarıyor elektriği (lambalar yanıkken)

şu tatalar bir gelsin ilk işim bu olacak.çünkü motor bayağıdır yatıyor

:) öğrenciler sıraya dizildi ders ders diye :mrgreen:satmama ihtimalim çok yüksek dönün geri :p
Değerli Levent dostum,saygılar. Hep demişimdir en kötü ihtimalle salona vitrin yapar yine dara düşmezsem satmam bu motosikleti.:bounce:

Selam millet...serden hocam satma kelimesini fazla kullanmayalım zira bilirsin,düşünceler sözlere, sözlerde davranışlara dönüşür...binmesende satma,yaşlansakda bastona düşsekde torunlarımıza gösterelim..biz bu motor için ne mücadele ettik diyelim..arızasız motor sevende gitsin kağnı arabasına binsin :):)öküz ölene kadar tabii...hem yazın bakarsın bi akdeniz turu filan yaparız neyle geleceksin sen....

Haklısın :) Zaten muhtelif sitelerde ilan vermiş değilim.Sadece burada telafuz ettim. Tuzlu bir alışveriş öncesi sıkışmamak için düşünmüştüm. Yoksa nasıl sevdiğimi bilirsiniz..:bounce:

Aman Serden sakın, sen artık bu motoru satamayacak noktaya geldin :p
Gv650 deyince aklımıza sen geliyorsun, senin sattığın gün bu sayfada tam boy siyah duvar kağıdı koyarız :)

Ben de Erzurum'a aşırı sağnak yağmurlardan dolayı arabayla gittim. Rota Ankara-Trabzon-Erzurum-Sivas-Ankara şeklinde oldu.Trabzon sahil yolu abartıldığı kadar güzel değildi, çift şerit dümdüz yol.. Ben ben keyif almadım ama Trabzondan Doğu Anadolu'ya geçiş çok güzeldi. Coğrafya derslerinde öğrendiğimiz denize paralel uzan dağları geçerken çok güzel manzaralar görüyorsunuz. Doğu anadolu'dan iç anadolu'ya geçiş de Erzurum Sivas arası viraşlı yollar haricinde yine gayet renksizdi..

Başka güzel bir Rota bulmak lazım. Bir de Enduro..Olmadık yerlerde öyle çukurlar var ki...

Serdarım,enduro olayına girmeden önce mutlaka emenet bir motosiklet üzerinde işin keyfini dene. Bizim tarzdan enduruya geçiş kolay değil.Ata biner misali yada baletliğe terfi etmiş gibi hissettiriyor.Gösterişten yoksun motosikletler,genelinde performansta öyle..
Bmw 1.16i 100km de 10 litre yakıyormuş ve performansıda zayıfmış. Anlaşılan 3.20d den başkasına para bağlanmaz,bunun içinde biraz beklemek maddi açıdan şart.
Tatlı için ayrıca teşekkürler.:bounce:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar