Arkadaşlar motosikletim ile ilgili çok önemli bir gelişme olduğu için sizin de bilmenizi istedim.
Konunun başından beri Gt650 kullanıcılarının genel olarak sıkıntı duyduğu şeyin vites geçişi ile ilgili olduğunu yazdık. Vitesin motosiklet dururken boşa geçmede sıkıntılı olduğunu ben dahil diğer GT650 kullanıcısı arkadaşlar da belirttik.
Bunun çözümünün olmadığını ve bunun gt650 nin karakteristik bir problemi olduğunu düşünürken tamamen yanıldığımı anladım. Artık böyle bir problemim de yok.
Nasıl olduğunu şöyle anlatayım. İstanbula taşındım ve motosikletimin de bakımı geldiği için İstanbulda iyi bir motosiklet ustası bulabilmek için arkadaşımın da referans verdiği bir ustaya gittim.
Usta bakımı yaparken vites konusundaki sıkıntımı kendisine ilettim. Kendisi ise bana gülerek "Merak etme bir daha o sıkıntın olmayacak" dedi. Her ne kadar kendinden çok emin konuşsa da tamamen çözüleceğine inanmadım.
Ertesi gün motosikletimi almak için ustanın yerine gittim. Motosikletimi çalıştırdı ve "Sesini dinle motorunun. Bak bakalım eskisi gibi mi?" dedi. Gerçekten de dinledim motosikletimin sesi değişmişti. Egzoz sesi haricinde motordan hiç bir ses gelmiyordu.
Konu başlığının bir sayfasında arkadaşların da bahsettiği debriyajı sıktığımızda yok olan o hafif tıkırtı sesi bile tamamen gitmişti.
Son olarak usta bir de binip vitesleri test etmemi söyledi. Bindim şöyle bir turladım geldim ve durduktan sonra boşa almayı denedim. Vitesler o kadar rahat geçiyordu ki yüzümde bir gülümseme belirdi.
Nasıl vitesin nasıl çözüldüğünü sorduğumda ise tamamen yağa bağlı olduğunu söyle. Kendisi senelerce birçok yağı test etmiş ve en başarılı yağ olarak Mobil'e karar kılmış. Mobilin full sentetik yağını kullandığını söyledi.
Şunu söyleyebilirim ki bakımdan sonra 5 gündür motosikletimin üzerindeyim ve sanki farklı bir motosiklet kullanıyorum.
Daha önce Honda ve Yamaha'nın motosikletlerini kullanan biri olarak vites konusunda Hyosungun 1 adım geride olduğunu düşünürdüm ama şunu gördüm ki tamamen yanlmışım.
Ustanın bu konudaki hakkını da vermem gerek. Gerçekten işinin ehli çok akıllı bir usta. Ne yazık ki İzmirde bakımımı yapan ustalar bu ustanın çırağı bile olabilecek kapasitede adamlar değillermiş. Reklam yapmamak için kendisinin adını konu başlığı altında yazamıyorum. Ama isteyen olursa özel mesaj atabilir.
Şu an motosikletimle ilk aldığım zamandan bile daha çok zevk alıyorum.Sizin de en azından Mobil yağı denemeniz tavsiye ederim.
Bu arada Mobil ile aramda hiç bir bağlantı yoktur. :mrgreen:
Hatta motosiklet ile sadece binmek dışında hiç bir bağlantım yok. Asıl mesleğim Bilgisayar Mühendisliği. Yanlış bir anlaşılma olmasın.