Arka dişlinin büyük olması değil küçük olması gerekir örneğin r2 ise r1 oldumu hızlanır.
Arka dişli büyük olursa hızlanır diye biliyorum basit bir makara mantığıdır bu.Arka dişliyi büyültürsek makine maksimum hızı artıracak ama ara hızlanmalar düşecektir
arkadaşlar 18 vitesli bisiklet mantığıyla düşünün en kolayı bu ön en küçük arka en büyükte olduğunda hız yapmaz fakat pedala bastığınızda teker yapabilirsiniz:cat:
STUNT makinaların arka dişlilerine bakın genelde hepsinde Büyük dişli vardır bazen bu idşli benim HYOSUNG GT250R ın ön disk i kadar olabiliyor..
benim amacım makinayı zorlanmadan tekere kaldırmak ! arka dişliyi büyüterek max güç düşük sürat ve serilik istiyorumm Son hızı arttırmak gibi bir derdim yok..! :wiinkk:
bu dişliyi büyüterek hem motora tekere kaldırmak için uyguladığımız yük daha düşücek dolayısıyla krank gbi bölgelerde hasar oluşturmıycaktır..!
Amacım tamamıyla bundan ibaret:cat:
ilginize bir kez daha teşekkür ederimm...:rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:52 ----------
Kural şöyledir.Küçükten büyüğe kuvvet artar,büyükten küçüğe hız artar.
Ön dişli sabit kalmak kaydıyla arka dişli büyütülürse son hız azalır ama rampa çekiş gücü artar.Arka dişli küçültülürse son hız artar ama hızlanma süresi uzar,rampa da vitesliyse bir küçük vites ihtiyacı doğar.Otomatikse bağıra bağıra yani yüksek devirde az hızla tırmanır.
Teker yapmak için hız değil güç gerekir.Soruyu soran kardeşin düşüncesi doğrudur.Arka dişliyi büyütmektense ön dişliyi bir küçültmek bence daha uygun ve kolaydır.
ilginize ve açıklamanıza teşekkürlerimi sunuyorum....