Arkadaşlar hyosung kullanıcılarına veya motordan anlayanlara bir sorum olacak. 2009 model gt250r kulanıcısıyım. Ara sıra marş almama gibi durumlar oluyor. Akünün zayıflığıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü marşa bastığımda akünün yanındaki bir parçadan sadece tık diye bir ses geliyor gerisi yok. Kuyruk grenajını söktüm. Ses gelen yeri buldum ama ne olduğunu bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olacak birileri var mı acaba?
marş bobininde sıkıntı yok..
eger arızalı olsaydı daha farklı sesler çıkarırdı ayrıca oradanda ses gelmezdi.
akün bitiyor yada elektirik tesisatında kaçak var.
akünüzü tamamen bitirin daha sonra basın marşa bakalım ne oluyor ?
ilk önce bitik akü 1-2 marş motorunu döndürür aldı almadı aldı almadı derken motoru çalıştırmaya gücü yetmez sigorta sesi çıkarır.
tık tık tık tık tık tık eşit arılıklarla motorun aküsününü oldugu bölümden ses gelir.
biten aküde farda yanar stopta yanar sinyalde yanar. akünün gücünü büyük bir bölümünü marş motoru çekmektedir.
akünüzü degiştirin eger aküde problem yoksa konjektörü kontrol edin.
konjektör aküyü doldurabilir fakat yanlış hatırlamıyorsam 12volt doldurması gerekiyordu. eger bundan düşük ise aküden giden güç ile dolan güç arasında dengesizlik oluyor. ve bendeki gibi marş almıyor tık tık tık ses yapıyor.
ben sorunu akü konjektör degiştirerek çözmüştüm. 2 sene evel
---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:55 ----------
Evet Ozan bey sizin resimlerde pek net olmadıgından aynı gibi görüyorum daha 4 bindeki motorun da fazla bişey olmaması lazım kanımca
Almak istedigim motorun şu şekilde yani bunla baya bir gaz çekilmiş gibi mi duruyor uzaklaşıyımmı bu motordan ama başka bi ilandaki motorunda kmsi 6 binde aynı yanık izleri mevcut :silent:
http://imageshack.us/a/img713/1038/le73.jpg
buda babamın motoru krom bogazdan itibaren sadece egzosa gelene kadar manifold morarmış durumda ama egzos ta bi reng atması yok .Babam fazla zorlamaz işte ben alınca makina zorlanıyor o kadar
http://imageshack.us/a/img19/2841/ifo8.jpg
bide şehir içinde kullanıldıysa reng degişimi daha çok olur gibime geliyo rüzgar almadıgından soguyamıyor falan ...
merhabalar..
2nci el motor alırken egsoz rengine dikkat edicek olsam sıfır motor alırdım.
çogunda bu renk mevcut ayrıca metal parlatıcıylada temizleyen kullanıcılar olucaktır ozaman nasıl anlıcaktınız ?
motorun egsoz renginden öte birçok motor ve almış biri olarak ilk önce sahibini tanımaya çalışın.
adam tecrübelimi bilgilimi kesin bildiginiz konuları ona bilmiyormuş gibi sorun eger yanlış yada sallamasyon şeyler söylüyorsa güven vermez.
kaç basıyor degin en çok kaça çıktınız diyin ben bunla en sol şeritte gidebilirmiyim diyin bakalım ne cevap verecek ?
bu sözleri duydugunda ohoo 170 180 dayarsın gidersin açarsın gazı kıç atarsın vs vs gibi şeyler söylerse almayın.
daha bunu genişletebilrim fakat 250cc başlangıc motoru alıyorsunuz.
bu motoru alanların cogu acemi ve motosiklet dünyasına yeni başlayan insanlar.
düşme kalkma arıza problem zorlama 600lük gibi kullanma tarzında çok şeyler karşılacaksınız.
ilk önce kullanıcıya bakın.
daha sonra mekanik kısıma..