arkadaşlar önemli bir konu anlatacağım bilgisi olan arkadaşlar bilgisini paylaşırlarsa sevinirim. biliyorsunuz bizim motorlarda buji piposu sorunu vardı vs. ben buji başlıklarını değişmiştim motorun çekişi, son sürati vs. düzeldi. ancak geçenlerde motoru temizlemek için söktüğümde sağdaki ve soldaki gaz kelebeklerini elimle iterek silindirlere tek tek gaz vereyim dedim ön silindirin kelebeğini açtım ön silindirin çalışması aralıksız çalışırken arka silindirin kelebeğini açınca kesik kesik çalıştığını farkettim. daha sonra servise götürdüm ve problemi anlattım. servis makinaya bağladı bir sorun gözükmedi, elektrik aksamndaki parçaları değişti sorunu bir türlü bulamadı. en son kazalı bir motor gelmiş ona bakmış o da aynı çalışınca bana dedi kendini de harab ettin valla bizi de. ancak benim kafamdaki soru işareti bu çalışma prensibi doğru mudur. v motorda ön silindirin hiç kesilmeden arka silinidirn aralıklarla kesilerek çalışması. sanki ön silindir arkayı besliyor gibi. eğer bu sorun bir üretim hatasıysa fabrikaya açıp konuyu anlatacağım ancak burdaki arkadaşlardan bu konuda bilgisi olan vardır diye danışıyorum. sizdeki motorlarda bizim için bir test yapabilirmisiniz. yan grenajları sökmeden eli aradan sokunca gaz kelebeklerine ulaşılıyor. motorun iki yanında da ayrı ayrı kelebekleri açıp bir bakıp haber verebilir misiniz? rica ediyorum. bana gelen mesajlarda da bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var. daha önce yazdığım bir mesajı okuyan arkadaş şöyle yazmış:
yazdıgınız mesajı okudum aynı problem benım motosıkletımde de mevcut arka sılındıre gaz verdıgımde sonuna kadar cevırsem bile hiçbir faalıyet yok yada tekleyerek calısıyor , sogukkende gaz yemesi ilk 1-2 dakıka için bogularak oluyor dedıgınız gıbı hızlanmada falan herhangı bir şey yok , siz bu soruna bir cozum bulabıldınızmı yada bu hyosunglar ıcın normalmıdır
bılgı verırsenız sevınırım
saygılarımla
mesajı size ben yazmıstım aynı sorunla ilgili ; arka sılındır hava basınc sensoru arızasıyla ilgili olabılecegı hususunda 'puser' arkadasımla konuyu detaylı inceledık , sayesınde bılgı sahıbı oldum , önumuzdekı hafta hava basınc sensorunu (arabalarda MAP sensoru olarakta biliniyor ) detaylı bir şekilde voltaj ölcumlerını yapıp arızalı yada saglam oldugunu tespıt edecegım arızalıysa yenısını alıp duruma göre bılgı verıcem
arka silindirin ön sılındır kadar olmasada kelebekten gaz verdıgımızde muhakkak gaza tepki vermesı gerekıyor benım motorumda arka sılındır kelebegını cevırdıgımde gaza tepki vermıyor ve sorunlu oldugunu süşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------
puser arkadaşım verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederım zaten beyın ve konjektor degısmesı gereken parcalar ondan sonra bı elektonıkcıye tüm tesısatı elden gecırtıcem yalnız bugun ıstanbuldayım beyın arastırdım kendı sayfasında 700 lıra olan beyının cıkmasına o paraları istıolar fatıh kılıclı ve karızma motora gıttım 500 lıa gıbı bı fıyat cekıo o zaman dırek sıfır almak daha mantıklı en azından garantısı vardır bunların calısıp calısmayacagı bıle bellı deıl beyin sıfır vaya ıkıncı el uygun fıyata nerde bulabılırım bana yardımcı olabılırmısınız
hyosungsource sitesınde 490 tl cıvarlarında +45 tl de kargo ucretı var , satın alırken siteyle irtibat kurup ürün bedelını düşük gösterterek gümrükte sıkıntı olmadan gecıs yaptırabılırsınız bu konuda da sıtede yardımcı olabıleceklerını yazmıslar , hangi ecu ise motorunuzdakı burdan bakıp alabılırsınız
http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=ecu