Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

hadi değişik bir konuya girelim.
Ya arkadaşlar her yağ değişiminde alttaki mıknatıslı tapada dünya kadar demir tozu oluyor. Bu çok rahatsız edici bir durum değil mi?
Nereden geliyor bu demir tozları.

Ya arkadaşlar her yağ değişiminde alttaki mıknatıslı tapada dünya kadar demir tozu oluyor. Bu çok rahatsız edici bir durum değil mi?

benim bildiğim o chip dedektör, orada parça bulunması motorunda aşınma olduğu anlamına gelir. ama az miktardaysa pek önemli değildir.

her hyosungda her yağ değişiminde bence ciddi miktarda parça çıkıyor.
Bu yağ değişiminde de çıkan parçayı ölçücem.Ve full sentetik yağ koyup yarı sentetiğe göre fark var mı diye bakıcam.
Siz de motosikletinizi kontrol edin derim

@warlike41 Tekrardan geçmiş olsun hacı en iyisi bi tanıdık avukat bulmak.
@UNdocab normaldir bence çok aşırı bişe çıkmıyor zaten, mıknatısın üstü azcık doluyor.Belkide görmediğimiz daha çok aşınma oluyor ve çıkan yağla birlikte motordan akıyor.Kafaya takılacak birşey olduğunu sanmıyorum
Benim motor ilk failini verdi geçen gün.Motoru çalıştırıyorum kısa farları yakıyorum yanmıyor,fara elimle bir tık dokunuyorum yanıyor ve sonrasında motor çalışırken kapayıp açınca sorun yok.Motoru tekrar stop edip kontağı tekrar açınca yine yanmıyor.Büyük ihtimalle ampülünde bir temassızlık var ama garantili olduğundan hiç ellemiyorum, 7500bakımında gidince gösteririm :) Mesela bunun gibi şeyleri görmezden gelmek gerek bu motorda.Bu görüntüye kalıba binmenin götürüsü olarak düşünün bunu.Eski kasa 1000RR sönük kalıyor yanında park halindeyken, kimse 1000e bakmıyo, herkes kırmızı beyazla resim çekiliyor:queen:
600F almayı düşünüyorum, en büyük dez avantajım bu motoru sattıktan sonra daha kötü bi görüntüye geçiş yapacağım olması.Beni bundan sonra 2006 yeşil 636keser...oda temizini bulmak çok zor :)

selam arkadaslar,yaklask 2 ay önce kaza yaptm bu konu hakknda konu açtm yardımcı olrsanz sevinirim.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/105979-motor-kazasi-ve-sonrasi-islemler.html#post2770451
elin adamı geliyor önüne atlıyor canını kurtarıyosun sonrada bunlarla urasıyosun sanki senin sucunmuş gibi sanki zorunlu trafik sigortası yokmuş sankı onlara para ödenmemiş gibi hep yokuşa işler tekrar geçmiş olsun :S

ya o bence çok kötü bişey bana honda servisinde bi eleman demişti demir tozu çıkıyor yiyor motor kendini içten içe die olada bilir olmıyada bilir çünkü bunu dien servis elemanında cbr250r vardı küçük gözüken şeyler ama sinek gibi miyde bulandırıyor

@Alper Kaya elin adamı geliyor önünne atlıyor kaç senedr hayalni kurdgn motoru daha 2 3 aylkken elinden alıyor :) ve söledigin gibi diğerleri.. tesekkr ederm kardesm.
@Ali Feyizoğlu tekrardan saol ali,bakalm urasıcam zaten artk ne gerekiyorsa.

2yıldır hyosung kullanıyorum hiçbir arabanın arkasından gittiğimde farkedilmedim.RA900ü taktım, geldiğimi duyup yol açana bile denk geldim.Artık aragazı verdiğimde sadece kendim duymuyorum.Çok mutluyum ahaha :p:queen: Silent Death gibim dolaşıyoduk ortalıkta, Tiger egzoz iyi geldi.Parpar ama ekonomik alet yahu :thumleft:

İzmir İl Temsilcisi
egsozun fiyatı nedir acaba ? birde çakmasını yapıyorlar bunu nasıl anlıyabilriz ? kuzenımde yoshımura egsoz var hyosung gtr 250sınde. dünde arkadaşın hyosunga akrapovıc egsoz taktık yoshımura kadar ses vermıyor

VE KRANK KIRILDI...LÜTFEN OKUYUN YARDIMINIZ LAZIM

Bugün sabah evden çıktım hiçbirşey yok , herşey yolunda motoruma bindim ... okula gittim sağa sola gittim neyse derse girdim ettim dersten çıktıktan sonra kız arkadaşım motoru çalıştırdı. her zamanki sesten farklı bir ses geliyordu ... kontağı kapatıp tekrar çalıştırdım bişey pat pat diye vuruyodu sanki traktörmüş gibi motorun sesine ek olarak farklı bir ses daha geliyordu...
zaten yağ değişimine gidecektik dersten sonra neyse dedim böyle gideyim gitmişken motoruda gösteririm.
bir ustaya uğradım %85 krank motoru 250 liraya indiririm parçaları sen alırsın dedi bende işçilik 250 lira alırım dedi.
tamam ben her zaman koyduğum yağı koyayım motora dedim ve çıktım yağ koysanda birşey farketmez dedi ama dinlemedim. geçen yağ değişiminde beni kazıklayan ustaya bir sorayım dedim
motoru dinlettim ustaya ve ustanın cevabı bu egzantrik zincirindenir bi bakalım dedi neyse 1 saate yakın motorun grenajlarını depoyu söküp bişeyler yaptı egzantrik zinciriyle fln ,bir çözüm bulamadı ya piston ya krank olduğunu söyledi ... dedim ne yapacaz ? sen 1500 lira getir gerisine karışma ben parçalarıda alır TEREYAĞI yaparım dedi tamam dur bakalım dedim ve çıktım.
yağı değişmiş ve kurcalanmış motorumu usta ve çırağı topladıktan sonra kullanma bunu çek evine otoparkına parayı tamam edince gelirsin dedi.
atladık tekrar kız arkadaşımla motorun üstüne 3-4 km sonra tarif edemeyeceğim bir ÇAAAAT sesi geldi hemen debriyajı sıktım ve kontrollü bir şekilde sağa çektim, sağa çektiğimde motorun alt kısmından dumanlar çıkıyordu ve oluk oluk yağ akıyordu . ne olduğunu anlayamadık daha doğrusu olayı tam olarak idrak edemedik o panikle yanıyoruz heralde diye... kontağı kapatıp dumanı geçtikten sonra boşa alıp sırtlandık motoru. 500 m ileride tekrar çalıştırmayı denedim, belki usta uğraşırken üzerinde kalan yağ yanmıştır diye... çalıştırmayı denediğimde 288 yada e88 mi tam anlayamadım ama 88 i net gördüm birde üstte hiç görmediğim bir ton ışık yanıyordu yağ ışığı flnda... motor marş basmadı bir kere tık sesi geliyor sonra susuyordu . kontağı kapatıp tekrar denediğimde şu meşhur FI ışığını gördüm ne anlama geldiğini bilmiyorum çok duydum ama anlamını bilmiyorum... marş basmadı alt sakala dolan yağı yolda döke döke vardık eve motoru çektim kenara ve çıkıp sizlere bu yazıyı yazdım :) birde komple krank fiyatına baktım ... :)

şimdi bu olay canımı anlatamayacağım şekilde sıktı ... 1000-1500 lira verip krank piston değiştirip binmeye devam etmeli miyim ? yaptırıp satmalı mıyım ? yada direk bu haliyle satıp kurtulmalı mıyım ?
eğer yaptırırsam tekrar başım ağrır mı ? tekrar böyle ciddi bir sorun yaşatır mı ?
Lütfen benim için çok değerli olan yorumlarınızı esirgemeyin...
selamünaleykum.ayni dert.motoru yaptirdinizmi sıkıntı devam ediyormu kardes cevap verirsen memnun olurum.asil onemli olansa usta onerecek biri varmi.saglam vetemiz usta! satmakla yapmak arasinda kaldim.paylasim ve dusunceleriniz gercekden onemli.

Arkadaşlar motorumu sattım :pr: En kısa zamanda temiz bi 600 lük bulur ve alırım inş.. :silent:
17854110150966135638886.jpg

Elimde 1 adet sağ ayna ile sağ sinyal var benim sol tarafa yatmıştı motorum 3 günlükken led sinyal ve 600r&f aynası takmıştım..Elimdeki orjinal ayna ve sinyali satıyorum İhtiyacı olan varsa bana msj atabilir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar