Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

eyvallah kardeşim çok saoL, tank pad biraz ufak kaldı, onu çıkartıp daha büyük bir tank pad takıcam karbon desenli tek parça, 2010 üretim 2011 trafik çıkışlı:) renginin koyu çıkmasının sebebi havanın kapalı oluşu ve çekilen aletten kaynaklı birazda sanırım yoksa rengi normal Gri-Siyah renk, Yan grenajları Ön çamurluğu Arka kuyruğu Full 3M Karbon kaplatmayı düşünüyorum, onun haricinde de S&T Kanuni yazısını kapatmak için airbrush yapan bi arkadaşın linki verilmiş ondan sipariş vericem tank padle beraber:) birde elcikleri Orjinal Rizoma takıcam, çünkü elciklerin plastiği tutma ve sıkmaya bağlı hemen aşınıp çatlamaya başladı, ne varsa orjinalde var..

Aynı depo pad'ten bendede vardı.Bence cok güzel ufak olması depoyu büyük gösterir hem ayrıca normale yakın bi büyüklüğü var bence, dikkat cekicek bi kücüklükte değil.
Elciktede aynen söyledikleriniz doğru İST/Sirkeciden dandik 12 tl ye almıştım, 1 ayda soyulup dökülmeye başlamıştı.

bu rakam aşağı yukarı doğrudur.
kaldıki bu rakamı 5 lt'yede çıkarabilirsin
3,5 lt'yede düşürebilirsin
ortalama 3,8 lt. 4,0 lt. 4,2 lt gibi bir ortalaması vardır
nerde nasıl ne şekilde kullanırsan öyle yakarsın
cbr 250 r'da ninjada yaklaşık bu değerlerdedir
rakam çok geldiyse 600 cc bi makinanın yakıtını sen düşün :)
bu konuda diğer tecrübe sahibi arkadaşlarda kendi görüşlerini yazarlarsa daha sağlıklı bi veri elde etmiş oluruz
ama benim ortalamalarım bu şekilde.

Rakam çok gelmedi aslında iyidir bana göre. Tabi malum ülkemizdeki akaryakıt fiyatıyla çarpılınca insanın biraz canını sıkıyor aslında.

Rakam çok gelmedi aslında iyidir bana göre. Tabi malum ülkemizdeki akaryakıt fiyatıyla çarpılınca insanın biraz canını sıkıyor aslında.

bu başka bi konu :)
motosiklet kullanmanın zevki ve trafikteki pratikliği bunları unutturuyor :)

"Motosikleti: Hedef Ninja 250R" diye yazmışsın ALLAH gönlüne göre versin diyim
ben alırken cbr 250 R'da baktım ninjaya'da
bana göre boyut açısından küçük motorlar
en çok kendi motorumu beğendim :) daha kalıplı ve gösterişli

yakıt olayıda dediğim gibi aşağı yukarı aynı zaten
aralarında bi uçurum olacağını sanmıyorum
"az yakıyor" diyen fazla basmıyordur ondan az yakıyordur :)

Anladım. Ben oraya Hedef Ninja 250R yazalı baya oluyor. Ondan sonra Hyosung'u araştırma imkanım oldu. İnternetteki 2.el fiyatlarında Ninja 250R ile neredeyse dağlar kadar fark var bu beni ilk gördüğümde çok mutlu etti. Ama sonra düşündüm de normallerinden ucuz olan motorlarda sorun çıkabilir sanırım. Bu GT 250R'ın normal piyasa fiyatı nedir ? Sizin motorunuz kaç model ve ayıptır sorması ne kadar aldınız ?

anladığım kadarı ile 2.el bişii düşünüyorsun.
bak burda motorunu satan arkadaşlar var onları takip edebilirsin. veya
www.sahibinden.com'u takip edebilirsin
burdaki arkadaşlarda gördüğüm kadarı ile ilanlarını burda yayınlıyor

bende alırken sahibinden.com'u takip ediyordum.
fiyat konusuna gelince
ben tam geçen sene sezonda almıştım (zaten sıfırı bayilerde yoktu )
bu sebeple 7900 tl gibi bi rakama almıştım
(rakam çok gibi görünsede garantili olması düşük km'de olması ve çok temiz olması verdiğim paraya deydi )

evet 2. el düşünüyorum ama ne yalan söyliyeyim 7.900 liram olsa ninja alırdım sanırım. Hyosung maddi durumuma daha uygun olduğu için düşündüm aslında. Sizde ne kadar ucuzluğa kadar olan motor temizdir ? Çünkü 4.000 TLye bile Hyosunglar var

evet 2. el düşünüyorum ama ne yalan söyliyeyim 7.900 liram olsa ninja alırdım sanırım. Hyosung maddi durumuma daha uygun olduğu için düşündüm aslında. Sizde ne kadar ucuzluğa kadar olan motor temizdir ? Çünkü 4.000 TLye bile Hyosunglar var

Hyo'nun cok değişken piyasası var, yani aynı model aynı temizlikte yaklaşık km leri aynı 3 tane motor almaya kalksan cok farklı fiyatlarda olabilirler.
O yüzden benim tavsiyem eğer sorunsuz bi alet istiyorum kafam rahat olsun ama cokta pahalı olmasın diyosan; 2008 modellere bak oda 2. yarıda üretilen enjeksiyonlulardan olucak yada 2009 da olabilir, en fazla 16-18 bin km de, hem yürür aksamı sorunsuz, hem de dış görüntü olarak diri bi motor bak. 4-700 - 6 arası bulabilirsin, hem fiyat olarak uygun hemde seni uzun km'ler sorunsuzca gezdirebilecek..

motor işi tamadır ....alacağım kışı bana hafta musade et dedi.... il dışındaymış motoru gittim gördüm akrabası ıle güzel makına pahalı fiyatı soylesem içinizden eminim enayı diyeceksiniz ama ben 1 yada 2 sene binmek istiyorum hoş makına yani....:D neyse
asıl konuya gelelım bana hyosung gt250r kafa granajı lasım sadece dışı km falan değil camıda değil...sadece dış kafa plastiği .....bi zx6r farı buldum sıfır fiber ile ona göre ayarlıyacam alacağım motorun kafa granajını bozmak ıstemıyorum bu yuzden kazalı çatlak olması önemlı değil aklınızda bulunsun arkadaşlar varsa eğer sizden haber beklıyorum.....

felon kardeş bu arada benım bi arkadaş senın motoru görmüş nette çok hoşuna gitmiş kırmızı hastası ....mt üyesi değil o yuzden sana ulaşamıyor...motoru satıyorsan bi görüşebilirmiyiz diyor.... :D

4000 tl ye alinacak hyosung tan bence pek hayir gelmez butce 6000 ve ustu olmali ayrica ninja yi millet fazla buyutuyo bu motorlar arasinda cok buyuk farklar olmadigini dusunuyorum

amacım kimsenin motorunu kötülemek değil ama
arkaşın yorumuna katılıyorum

4000-5000 tl'ye temiz bir makina çok zor.

alan kişide markayı kötüler durur

kendimce bi örnek vereyim
motosikletimi almadan önce herkes gibi bende araştırma yapıyordum

bi tane kırmızı buldum fiyatı 5000 tl civarı kilometreside 20000-25000 km arası bir şeydi galiba

sordum nasıl yağ kullanıyorsun diye
10/40 castrol magnatec kullanıyorum dedi

teşekkür ederim dedim ve kapadım

şimdi neden diyceksiniz neden?

castrol magnatec motosiklet değil otomobil yağıdır

bi araba normal şartlarda (istisnalar hariç)
5500-6500 devir kolay kolay çevirmezler

2500-4000 hadi 4500 olsun
normali budur

fakat bizim motosikler en kötü 4500-5000 devirden başlayıp
10000 devirin üstüne kadar rahat rahat devir çeviriyor

peki bu otomobil yağı ne kadar kadar koruma sağlar
görevini ne kadar yapar?
ondan sonra krank kırdı hikayesi başlar

bu sebeple 2. el alırken nasıl ve nerde bakım yapıldığını özellikle sorun

belki 6500 ve üstü rakamlar alıcak kişiye çok gelebilir ama
yüksek model düşük km her zaman daha avantajlıdır
en azından daha az yıpranmıştır.

kullanıcı ve bakım çok önemli
55000 km yapıp motoruna rutin bakımlar hariç anahtar deymemiş motor biliyorum
az değil yani 55000 km.

eod

arkadaşlar bugün o ses beni çok rahatsız ettiği için motoru ustaya götürdüm

korktugum gibi şanzımandan yada yukarıda arkadaşın dediği gibi rulman dağıtmadan fln değilmiş :)

arka teker bilyesinin dağılmış olduğunu söyledi , onu yaparken birde arka fren balatasını değiştirdik
30 TL masraf ...

ama zinciri yağlamadığım için epey fırça yedim :)

arkadaşlar motor yağı alacağım ve eminim sayfalar arasında bahsi geçmiştir hangi marka ve hangi yağı almalıyım ? birde bizim motor 4 zamanlı dimi ^_^

---------- Post added at 00:24 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

amacım kimsenin motorunu kötülemek değil ama
arkaşın yorumuna katılıyorum

4000-5000 tl'ye temiz bir makina çok zor.

alan kişide markayı kötüler durur

kendimce bi örnek vereyim
motosikletimi almadan önce herkes gibi bende araştırma yapıyordum

bi tane kırmızı buldum fiyatı 5000 tl civarı kilometreside 20000-25000 km arası bir şeydi galiba

sordum nasıl yağ kullanıyorsun diye
10/40 castrol magnatec kullanıyorum dedi

teşekkür ederim dedim ve kapadım

şimdi neden diyceksiniz neden?

castrol magnatec motosiklet değil otomobil yağıdır

bi araba normal şartlarda (istisnalar hariç)
5500-6500 devir kolay kolay çevirmezler

2500-4000 hadi 4500 olsun
normali budur

fakat bizim motosikler en kötü 4500-5000 devirden başlayıp
10000 devirin üstüne kadar rahat rahat devir çeviriyor

peki bu otomobil yağı ne kadar kadar koruma sağlar
görevini ne kadar yapar?
ondan sonra krank kırdı hikayesi başlar

bu sebeple 2. el alırken nasıl ve nerde bakım yapıldığını özellikle sorun

belki 6500 ve üstü rakamlar alıcak kişiye çok gelebilir ama
yüksek model düşük km her zaman daha avantajlıdır
en azından daha az yıpranmıştır.

kullanıcı ve bakım çok önemli
55000 km yapıp motoruna rutin bakımlar hariç anahtar deymemiş motor biliyorum
az değil yani 55000 km.

katılıyorum arkadaşa :) ben motoru 4700e aldım , eksikleri var bende farkındayım ve önceki mesajlarımdada bahsettim ben belli bir miktar lirayı gözden çıkardım motor için... benim aldıgım motor 50,000 km'de ve kazası var . şasede ve motorunda bir sorun olmadıgı ve daha açık konuşmak gerekirse 5,5-6,5 bin TL veremediğim için tercih ettim. aldığın kişi motora iyi bakmış mı bakmamış mı önemli olan o bence , görsel eksiklikler tamamlanır zamanla
memnun muyum dersen memnunum zaten ettigim masrafla temiz bir motor kalitesine gelecegini düşünüyorum , yaşadıgım bir sorun vardı şanzımandan sandım ve başımdan aşagı kaynar sular döküldü resmen ama değilmiş...

...

katılıyorum arkadaşa :) ben motoru 4700e aldım , eksikleri var bende farkındayım ve önceki mesajlarımdada bahsettim ben belli bir miktar lirayı gözden çıkardım motor için... benim aldıgım motor 50,000 km'de ve kazası var . şasede ve motorunda bir sorun olmadıgı ve daha açık konuşmak gerekirse 5,5-6,5 bin TL veremediğim için tercih ettim. aldığın kişi motora iyi bakmış mı bakmamış mı önemli olan o bence , görsel eksiklikler tamamlanır zamanla
memnun muyum dersen memnunum zaten ettigim masrafla temiz bir motor kalitesine gelecegini düşünüyorum , yaşadıgım bir sorun vardı şanzımandan sandım ve başımdan aşagı kaynar sular döküldü resmen ama değilmiş...

Bir araçta en zor sıkıntı çıkaracak yerdir şanzıman. problem olarak aklına son olarak gelsin
10-40 yağ al 4 zamanlı motosiklet yağı olsun. Marka sıralamasını şöyle yapabiliriz Castrol<IPONE<=MOTUL
Shell kullanan varmı bilmiyorum ama shell yağı rodaj sonrası ilk 1000 bakımında koymuşlardı uzun yoldaydım istanbula döndüğümün haftası değiştirdim IPONE koydum.
Titreşim acaip artmıştı.Sevmedim yağı. IPONE tavsiye ederim ama biraz tuzludur fiyatı.

Son düzenleme:

eod

Bir araçta en zor sıkıntı çıkaracak yerdir şanzıman. problem olarak aklına son olarak gelsin
10-40 yağ al 4 zamanlı motosiklet yağı olsun. Marka sıralamasını şöyle yapabiliriz Castrol<IPONE<=MOTUL
Shell kullanan varmı bilmiyorum ama shell yağı rodaj sonrası ilk 1000 bakımında koymuşlardı uzun yoldaydım istanbula döndüğümün haftası değiştirdim IPONE koydum.
Titreşim acaip artmıştı.Sevmedim yağı. IPONE tavsiye ederim ama biraz tuzludur fiyatı.

teşekkür ederim , temin edebilirsem ipone almayı düşünüyorum ^_^

çok gezicem,
az yakıcam,
hava atıcam, diyorum evet :) Yakıta arkadaşlar 4 litre filan demişler bu doğru mu ? Bana biraz fazla gibi geldide.

yukarda arkadaşın dediği gibi öyleyse doğru yerdesin :) bu arada çok güzel özetlemiş hakkaten hakkını vermek lazım... yakıt konusunda km de 17-20 kuruş arası yakarsın aşağı yukarı; şöyle ki kabaca orta devirlerde kullanırsan 17 kuruş felan, ama yüksek devirleri çok seviyorum diyorsan ve sık sık basıyosan 20 kuruşa kadar çıkar... aşağı yukarı böyle yani tüplü bir araba kadar hemen hemen, bu zevk için değmez diyosan sana kalmış :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:19 ----------

korktugum gibi şanzımandan yada yukarıda arkadaşın dediği gibi rulman dağıtmadan fln değilmiş :)

arka teker bilyesinin dağılmış olduğunu söyledi , onu yaparken birde arka fren balatasını değiştirdik
30 TL masraf ...

arkadaşlar motor yağı alacağım ve eminim sayfalar arasında bahsi geçmiştir hangi marka ve hangi yağı almalıyım ? birde bizim motor 4 zamanlı dimi ^_^

---------- Post added at 00:24 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

iyi bari ucuza kurtarmışsın işi gözünaydın olsun :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:26 ----------

teşekkür ederim , temin edebilirsem ipone almayı düşünüyorum ^_^

ben de şöyle bir yağ buldum ama 10W-50 diyor, acaba 10W-40 yerine bunu tercih edebilir miyiz? yanlış anlamadıysam 10W-40 a göre biraz daha yüksek sıcaklıklarda da daha iyi koruma sağlıyor... yine de yorumları bekliyoruz :)

20 Kuruş benim için çok fazla değil aslında :) Kafama iyice oturdu GT 250R aradığım fiyata temiz bulabilirim umarım :)

30 TL masraf ...

arka teker bilyasının debriyajla bir ilgisi yokki..debriyajı sıkınca düzeliyor diyodun..sana düzeliyor gibi geliyomuş heralde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar