Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

acık hava filtresi kullananınız varmı arkadaslar hem biraz yakıtı dusurmek hemde ses amaclı acık hava filitresi yapmayı düşünüyorum ne dersınız ?

Açık hava filtrelerinde hava ayarının bir türlü tutmadığını söylemişti ustam. Sese nasıl bir faydası olacağını bilmiyorum.

acık hava filtresi kullananınız varmı arkadaslar hem biraz yakıtı dusurmek hemde ses amaclı acık hava filitresi yapmayı düşünüyorum ne dersınız ?
Ben yaptım az sonra resimleri eklerim. Nasıl bir değişiklik olucak onuda zamanla görürüz artık :) az önce yaptım sıcak sıcak :p

Sesini sorarsanız benim eksoz manda gibi bağırdığı için filtrenin sesi duyulmadı bile :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:18 ----------

1..Eski filtreyi üst plastik kapağını kırmadan söküp dağıtıyoruz.
2..Aksesuarcılardan aldığımız herhangi marka giriş iç çapı 40mm (4cm ) olan bir filtre alıyoruz.
3..Gerisi resimlerden belli :)
4.. Fitremde hep açık farımda :)
5.. Beğendiyseniz söyleyin , beğemediyseniz yalan söyleyin
fotoraf0577.jpg

fotoraf0579.jpg

Son düzenleme:
Ben yaptım az sonra resimleri eklerim. Nasıl bir değişiklik olucak onuda zamanla görürüz artık :) az önce yaptım sıcak sıcak :p

Sesini sorarsanız benim eksoz manda gibi bağırdığı için filtrenin sesi duyulmadı bile :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:18 ----------

1..Eski filtreyi üst plastik kapağını kırmadan söküp dağıtıyoruz.
2..Aksesuarcılardan aldığımız herhangi marka giriş iç çapı 40mm (4cm ) olan bir filtre alıyoruz.
3..Gerisi resimlerden belli :)
4.. Fitremde hep açık farımda :)
5.. Beğendiyseniz söyleyin , beğemediyseniz yalan söyleyin
fotoraf0577.jpg

fotoraf0579.jpg
:) peki acık filitreyi takınca karısım ayarı yapmak gerekıyormu ?

Ayar gerekebilir. Ama ayarla felan uğraşacağımı sanmıyorum. Beğenmezsem sökerim daha kolay olur :)
Aslen filtre kazanını söküp direk karüratörler üzerine birer tane takılsa daha güzel olur ama dedimya benimki tembel işi. Motorda bir eksik buydu oda oldu işte yeter :) yapıcak birşey kalmadı.
Ses için videoda çektim ama kapalı alanda sesler çok boğulmuş birşey anlaşılmadığı için eklemiyorum.

Son düzenleme:
pazar günü ugraşlarım sonucu motorun gece versiyonunu geliştirdim biraz kanımca güzel oldu
img0614c.jpg

img0613c.jpg

img0612gn.jpg

img0611l.jpg

img0610rg.jpg

img0609v.jpg

img0608xd.jpg

img0608xur.jpg

en kısa sürede acayüp ustanın açık hava filtresi projesinide denicem güzel göründü:)

arkadaşlar güzel yarışlar olmuş ama yarış sırasında çekilen foto hiç yok ama izleyici resimleri %99 :)

fotoları ben çekmediğim için bişey diyemicem ama arkadaşın çektiği 2 dklık bi video var sıralama yarışından,

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150189060769469&subj=569839658

buna bakın bari napalım :D

heralde yukarıdaki açılmıyo şurdan izleyebilirsiniz.
http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-as..._=1305901312_1af7fa4fa15f224f0f7a5d324eca830f

Son düzenleme:
20 TL'ye ne kadar yakıt alıyorsun ? 5 litre bile alamıyorsun. 100 km'de 4,5-5 litre arası normaldir performanslı kullanımda veya şehir içinde. Uzun yolda 4 litreye kadar düşüyor. Bu zamlarda kuruş hesabı insanın aklını karıştırıyor. Makineler az yakıyor ama benzin pahalı.

Son düzenleme:
20 TL'ye ne kadar yakıt alıyorsun ? 5 litre bile alamıyorsun. 100 km'de 4,5-5 litre arası normaldir performanslı kullanımda veya şehir içinde. Uzun yolda 4 litreye kadar düşüyor. Bu zamlarda kuruş hesabı insanın aklını karıştırıyor. Makineler az yakıyor ama benzin pahalı.

sakin kullanımda 3.5 agresif kullanımda max 4.5 litre yaktığı iddia ediliyordu .. 5 lt aşrırı deilmi tdm 850 nın bile yakıt ortalaması 4.5-5.5 litre ..ve 6 bin devir ortalamasında kullanıyorum :S . hava filitresinden olduğunu düşünerek açık hava filitresi taktım bugun ama gaz verince boğulma yaptı motor tekrar orj filitresini taktım ..

Hyosung 100 KM de 5 litre ve fazlasını yakıyorsa; motorun ayarlarına baktırmanız gerekiyor. 3.5 ile 5 litre arasında yakıtı hiçbir zaman gecirememiştim... :bounce:

250'lik makine. Çift silindir. Çift karbüratör. Genelde devirli kullanıyoruz. 5 litre aşırı bir değer değil performanslı kullanımda. Ama siz diyorsanız sakin kullandığım halde böyle açık filtre kullanmayın. Normal filtreyi kullanın. Rölanti ayarınız 1200-1300 devirlerde olsun. Hava ayarını da yaptırın. Ve gerekirse senkron ayarınıda yaptırın. Ama elinde senkron makinesi olan bir ustada yaptırın. Depoyu doldurun ağzına kadar öyle bir hesaplayın. Öteki türlü yanıltabilir. Yakıtınızın normal kullanımda 4 litre ile 4,5 arasında olması lazım. Ayrıca frenleri kontrol edin. Bazen kaliperlerden biri takılı kalabiliyor. Farkında olmadan frenleme yapıyorsa o da arttırır. Bana göre sorun sadece ayarlardan kaynaklanıyor. Açık filtre bana göre hatalı bir yöntem.

hava filtresi takılnca hava ayarı yapıp kısmak gerekiyo biraz,yakıt baya artar ama azalmaz

Makinenin zaten aldığı hava belli. Filtrenin açık olması düzeni bozacaktır. Hiç gerek yok buna. Yakıtı azaltmak istiyorsanız hava ayarından biraz hava açılır rölantiden kısılır. Çok takıntılıysanız bu konuda karbüratör memelerini küçültün. Ama bu makinanın hakkı 4 litredir.

açık hava filtresinin 5 te birini silikonla doldurun kurutun,sağlıklı çalışıyomu devir yaptırarak kullanın,boğulma yapıyosa havayı hala fazla alıyodur,birazını daha silikonlayıp kurutun,sakın hava ayarıyla oynamayın geri döndrmek zor olur,filtreden gelen havayı kısarak hem daha fazla ses elde eder hem de yakıtı abartmamış olursunuz..denenmiştir ve patenti bana aittir .)

acık filitre yakıtı artırmaz tam aksine motor daha rahat hava aldığı için performansı yukseltir ve aynı yakıtla daha fazla performans sağlamış olursunuz yani bu sekılde tasarruf sağlar... ben tabiki böyle bi işlemın ahım şahım bi fark yaratmayacağını biliyorum.. benim düşüncem su sekıldeydı . eski filitrenın kirlendiğini ve o yuzden cok yaktığını düşünüyordum bende filitreyi değiştirmişken acık takayım hem daha fazla tasarruf hemde ses olsun dedım ama motorun ayarlarında bi problem olduğu kesin ani gaz vermelerde gaz yemiyor bazen

acık filitre yakıtı artırmaz tam aksine motor daha rahat hava aldığı için performansı yukseltir ve aynı yakıtla daha fazla performans sağlamış olursunuz yani bu sekılde tasarruf sağlar... ben tabiki böyle bi işlemın ahım şahım bi fark yaratmayacağını biliyorum.. benim düşüncem su sekıldeydı . eski filitrenın kirlendiğini ve o yuzden cok yaktığını düşünüyordum bende filitreyi değiştirmişken acık takayım hem daha fazla tasarruf hemde ses olsun dedım ama motorun ayarlarında bi problem olduğu kesin ani gaz vermelerde gaz yemiyor bazen

performans artıcak ama yakıt artmıycak demekki,mantığına nasıl sığdırdın bilmiyorum ama buna senden başka kmse inanmaz kanımca.)

performans artıcak ama yakıt artmıycak demekki,mantığına nasıl sığdırdın bilmiyorum ama buna senden başka kmse inanmaz kanımca.)

:) motorun benzin yakma mekanızmasınıı yada turbo sıstemını yada en azından asıl yanmayı sağlayan asıl şeyin benzin deil hava olduğunu ve hava yoğunluğu nekadar fazla ve ısısı nekadar düşük olursa okadar fazla performans elde edebileceğini biliyor olsaydın . bunları kesinlikle yazmazdın hatta yazdığın için utanırdın :) .. bazi turbo sistemleri % 30 lara kadar performans artışı sağlıyor yakıt tüketimidemi % 30 artıyor sanıyorsun ? ...biraz araştır ondan sonra müdahale et

Herşeyin optimum bir ayarı vardır. Çok hızlı gitsin diye nasıl çok fazla benzin verdiğinizde motor boğulur aynı şey hava içinde geçerli. Motor sadece benzini yakmaz. Optimium bir karışımı ateşler. Arabalardaki diğer turbo sistemleri daha farklı. Motorun bir ateşleme beyini var. O belirli bir karışım ayarına göre tasarlanmış. Bunu şaşırırsa işini yapmaz. Motorun daha rahat hava alması gibi bir şey söz konusu değil. Hava almıyorsa motor çalışmaz zaten. Hepsinin bir ölçüsünün olduğunu unutmayın. Sorun yaşamak istemiyorsanız orjinal filtre ve düzgün bir ayarlama ile kullanımınıza devam edin.
Macera istiyorsanız bu da size kalmış. Keşke dediğiniz gibi olsa da benzin yerine oksijen tüpü bağlayabilsek motorumuza :)

Turbo sistemleri belirli devirlerde çalışır. Ateşleme sistemi ona göredir. Silindir içinde basınçlı hava gönderir. Ateşe üflemek gibi düşünün. Motora'da uygulanan versiyonlar var tabiki.

Coolrizma'ya katılıyorum. Benimde mantığım almadı dediğini. Kendimce açıklamasınıda yaptım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar