acık hava filtresi kullananınız varmı arkadaslar hem biraz yakıtı dusurmek hemde ses amaclı acık hava filitresi yapmayı düşünüyorum ne dersınız ?
Ben yaptım az sonra resimleri eklerim. Nasıl bir değişiklik olucak onuda zamanla görürüz artıkacık hava filtresi kullananınız varmı arkadaslar hem biraz yakıtı dusurmek hemde ses amaclı acık hava filitresi yapmayı düşünüyorum ne dersınız ?
Ben yaptım az sonra resimleri eklerim. Nasıl bir değişiklik olucak onuda zamanla görürüz artıkaz önce yaptım sıcak sıcak
Sesini sorarsanız benim eksoz manda gibi bağırdığı için filtrenin sesi duyulmadı bile
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:18 ----------
1..Eski filtreyi üst plastik kapağını kırmadan söküp dağıtıyoruz.
2..Aksesuarcılardan aldığımız herhangi marka giriş iç çapı 40mm (4cm ) olan bir filtre alıyoruz.
3..Gerisi resimlerden belli
4.. Fitremde hep açık farımda
5.. Beğendiyseniz söyleyin , beğemediyseniz yalan söyleyin
![]()
![]()
bence 600lük alma durumun varsa biraz daha sık dişini 3-4 ay için motormu alınırpişman olucagın iş yapma
arkadaşlar güzel yarışlar olmuş ama yarış sırasında çekilen foto hiç yok ama izleyici resimleri %99![]()
20 TL'ye ne kadar yakıt alıyorsun ? 5 litre bile alamıyorsun. 100 km'de 4,5-5 litre arası normaldir performanslı kullanımda veya şehir içinde. Uzun yolda 4 litreye kadar düşüyor. Bu zamlarda kuruş hesabı insanın aklını karıştırıyor. Makineler az yakıyor ama benzin pahalı.
acık filitre yakıtı artırmaz tam aksine motor daha rahat hava aldığı için performansı yukseltir ve aynı yakıtla daha fazla performans sağlamış olursunuz yani bu sekılde tasarruf sağlar... ben tabiki böyle bi işlemın ahım şahım bi fark yaratmayacağını biliyorum.. benim düşüncem su sekıldeydı . eski filitrenın kirlendiğini ve o yuzden cok yaktığını düşünüyordum bende filitreyi değiştirmişken acık takayım hem daha fazla tasarruf hemde ses olsun dedım ama motorun ayarlarında bi problem olduğu kesin ani gaz vermelerde gaz yemiyor bazen
performans artıcak ama yakıt artmıycak demekki,mantığına nasıl sığdırdın bilmiyorum ama buna senden başka kmse inanmaz kanımca.)