Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar merhaba, hatırlayanlar vardır ben motorumu geçtiğimiz ay sıfır aldım. yardımcı olabilecek arkadaşlara bi iki sorum olucak, motoru aldığım ilk gün 70TL.lik benzin koydum depoyu fulledim, bugün benzin göstergesi sıfırlandı ve benzin göstergesi yanıp sönmeye başladıktan bir 3-4 km. sonra depoyu yine full ledim.
şimdi 2 sorum var;

1.si motoru teslim aldığımdan bu yana 185 km. yol yaptım, benzin göstergesi uyarı verene kadar yaptığım km. bu! normal mi ? yoksa çok mu yakmış motor, motoru aldığım yer ilk iki depoda normale göre biraz fazla yakar dedi ama nasıl sarfiyat yapıcağı konusunda yardımcı olmadı.

2.si benzin göstergesinden uyarı aldıktan hemen sonra 3-4 km. sonra depoyu tekrar full ledim, ancak 46TL.lik benzin aldı 70' e dolan depo, bu normal mi? yada şamadıramda mı problem var yada gösterge boş uyarısı yaptıktan sonra 25TL.lik yol daha gider mi ? gitmez gibime gelio, kafama takıldı yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar..

Normal dostum sen yaklaşık 11 Lt ile 185 km yapmışsın ben geçen fulledim 205 km oldu tekrar fulledim 12 Lt aldı yani 100 km'de 5.5 - 6 Lt yakması normal arkadaşın enjeksiyonlu gt250r'si de bu civarda yakıyo. Ve gösterge depoda 4Lt benzin varken normalde 0 çizgi gösteriyo.

100 km de 5.5 litre nası normal yaa olurmu öyle şey,2 sene önce artçımla beraber adanadan iskenderuna gittik,gidiş 150 km geliş 150 km yani 300 km hatta dahada fazla yol yaptık vede otobandan gittik 140 ın altına hiç düşmedik hatta 160 la bile gittiğimiz oldu ama okadar km de çok iyi hatırlıyorum hesap ettik 44 tl yakmış,nası bukadar net hatırlıyorum benzin parası ortakdık 22 tl düştü adam başına... yalnız şehir içi yakmasıyla uzun yol yakması çok farklı bu motorun o dikkatimi çekmişti

Ben çok sıkıştırınca 5 litre civarı yakıyor. 6 litre bana fazla gibi geldi. Ama enjeksiyon işte ayarlama şansın yok. Normal kullanımda cbf 150 ile arasında fark göremedim yakıt olarak. Hatta torku yüksek olduğundan yüksek vites düşük devir gidebiliyorum. CBF'te onu yapamıyordum.

@mettoxin Comet'lere de dikkat et. Comet topiğinde de yazdım bazıları makinanın öncesinde GT250R olduğunu söylemeden grenajlarını söküp Comet diye satıyor. Ucuz da bir far takıyor. Hem piyasa yükseliyor. Hemde temiz motor kalmıyor. Dikkat edin.

Çok şans işi. 5 lira diyen temiz ve düşük km'li biri ile de konuşmuştum. 2008 modeldi. Biraz didikleyince komple elektrik tesisatı yanmış değişmiş. Oradan buradan bir şeyler olmuş. O yüzden fiyat 5 lira diye de kesin temiz olacak bir şey yok.

Bu arada bugün Motul 15W50 koyacağım. Kullanan var mı ? Vites geçişlerinin sert olmasından endişe ediyorum.

Yakıt konusunda 200 km'de 35 lira yaktım. Motorumu istanbuldan alıp gelirken. Şimdi ilk haliyle arasında uçurum var. Yakıtın düşeceğini düşünüyorun.

Son düzenleme:
arkadaşın egzoz smoke head benimki de sanayipoviç :D acaba egzoz mu bu kadar fark ettiriyo motorların orjinalinden farkı bi tek egzozlar. _sarsılmaz_ senin egzoz orjinal mi?

muratcan7' Alıntı:
2z4fmvk.jpg

Smokehead Egzoz'un sesi. Kısa bir video oldu. Fikir vermesi açısından ekledim.

http://www.youtube.com/watch?v=rK_mE1AcoZE

Egzoz çok fark ettiriyor.Sadece ses olarak değil. Önceki tiger egzozum çok ısınıyordu. Smokehead daha az ısınıyor. Yakıt tüketimimi düşürdüğünü hisssediyorum.

@Felon

Haklısın. Bazen öyle değerler okuyorum saç baş yolduruyor :) Bakıyorum ki konu tarihi 2008-2009. Litre hesabı vermek mantıklı ancak genelde akılda kalan verilen para oluyor :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar yakıt konusunda bilgi verirken litre bazında verirsek.bundan 3-4ay sonra değişen benzin fiyatlarındada okunabilir bir bilgi olarak kalır.Yoksa benzinin fiyatı sabit olmadığından bir değeri kalmıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar yakıt konusunda bilgi verirken litre bazında verirsek.bundan 3-4ay sonra değişen benzin fiyatlarındada okunabilir bir bilgi olarak kalır.Yoksa benzinin fiyatı sabit olmadığından bir değeri kalmıyor

3-4 aya bile kalmıyor arada ciddi farklar oluşması. Ama milletimiz genel olarak kuruş hesabı yapmaktan memnun. Ne kadar yakıyor sorusuna 4 Lt. dediğimde çoğu zaman "yani kaç kuruş" sorusuyla karşılaşıyorum.

Benim ön sol diskte hafif bi eğrilik var gözle görülmüyo ama ani frende kaygan yolda güven vermiyo. Disk tornalatma yaptıran oldu mu hiç?

arkadaşın egzoz smoke head benimki de sanayipoviç :D acaba egzoz mu bu kadar fark ettiriyo motorların orjinalinden farkı bi tek egzozlar. _sarsılmaz_ senin egzoz orjinal mi?

benim egsoz orijinaldi,ama hyo dan sonra cbr 125 aldım orijinal egsoz vardı gittim tiger egsoz taktım yakıt arttı haberin olsun.

Bide arkadaşlar haberiniz olsun : gittiniz motorunuza akrepoviç veya başka marka egsoz aldınız ve motora taktırdınız ve sonra gaza basıp gittiniz,işte yanlış yaptınız çünkü olay egsozu takmayla bitmiyomuş,bunu bana geçenlerde bi usta söylemişti,egsozu taktıktan sonra o egsozu motora uyarlamak yani bazı ayarları yapmak gerekiyomuş haberiniz olsun

arkadaşlar merhaba bende gtr 250 2009 model 2011 trafiye çıkışlı st var geçen bi arkadaşta tvs apache var 2011 model deyişelim dedi ben üste 5000 istedim 4500 verdi fiyat nasıl sizce....

arkadaşlar benim sorumu cevaplaya bilcek bilgili arkadaşlar yokmu aramızda :(

virajları fena sayılmaz ama orjinal lastikler pek güven vermiyor. devir kesicinin hangisinde olup hangisinde olmadığı belli değil :queen: 2007 üstü var diye biliyorum ama zaten v motor için kesici devrine kadar yükseltmek mantıksız, en fazla 10 bin devir sonrası makinaya zarar, kullanınca hissedersin zaten ne zaman gaz kesmen gerektiğini :D

virajları fena sayılmaz ama orjinal lastikler pek güven vermiyor. devir kesicinin hangisinde olup hangisinde olmadığı belli değil :queen: 2007 üstü var diye biliyorum ama zaten v motor için kesici devrine kadar yükseltmek mantıksız, en fazla 10 bin devir sonrası makinaya zarar, kullanınca hissedersin zaten ne zaman gaz kesmen gerektiğini :D

ya ben bu yaz benı ıdare etsın dıye oylesıne bı makına bakıyorum cunkı kısa 600 cc lık bı SS alıcam saunda dugundu dernektı falan bıraz maddı acıdan yorulcam bu motorladan alıyım 3-4 ay bınıyım sonra satıyım dıyorum acaba fazla zarar edermıyım yoksa hıc bulasmıyım 3-4 ay ıcın sonra ıyısınden bı motormu alıyım dıye kararsızım aslında :)

arkadaslar 4 bin tlye temiz bi makina bulma sansım varmı bu cihazdan

diğer arkadaşlara katılıyorum. 4 bin tl ye filan bulmak çok zor...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:54 ----------

Hayırlısı ustadım benım hayalımde Suzukı hayabusa :) Allah kavustursun:cherry: saol ahmet kardeş darısı başına:) inş. sanada kısmet olur

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:37 ----------

Kardeş kusura bakma ama bence bulamazsın.Ama pıyasaya bır bak satmak zorunda kalan varsa temız bır motor bulabılırısın...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:40 ----------

Eyüp abı bu sekron ayarının sanayıdekı dili nedır :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:43 ----------

Bugay kardeşim drag yarısları nasıldı?Pazar günü yola cıktım arabayla yolda araba bozuldu:) Bende hıc sanş yok arkadaş:queen:[/QUOT

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:58 ----------

Hayırlısı ustadım benım hayalımde Suzukı hayabusa :) Allah kavustursun:cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:37 ----------

Kardeş kusura bakma ama bence bulamazsın.Ama pıyasaya bır bak satmak zorunda kalan varsa temız bır motor bulabılırısın...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:40 ----------

Eyüp abı bu sekron ayarının sanayıdekı dili nedır :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:43 ----------

Bugay kardeşim drag yarısları nasıldı?Pazar günü yola cıktım arabayla yolda araba bozuldu:) Bende hıc sanş yok arkadaş:queen:
saol arkadaşım inş. darısı başına:)
arkadaşlar harbiden bu senkron ayarını sanayi diliyle nasıl anlatacağız ustaya? iyi bişey olduğu kesin:) yaptıralımda usta yüzüme bkacak o nedemek diye:mrgreen:

ya ben bu yaz benı ıdare etsın dıye oylesıne bı makına bakıyorum cunkı kısa 600 cc lık bı SS alıcam saunda dugundu dernektı falan bıraz maddı acıdan yorulcam bu motorladan alıyım 3-4 ay bınıyım sonra satıyım dıyorum acaba fazla zarar edermıyım yoksa hıc bulasmıyım 3-4 ay ıcın sonra ıyısınden bı motormu alıyım dıye kararsızım aslında :)

bence 600lük alma durumun varsa biraz daha sık dişini 3-4 ay için motormu alınır :) pişman olucagın iş yapma

arkadaşlar, sezon öncesi motoru komple bakım yaptırıcam hyosungtan anlayan hyo doktoru bi usta lazım bana. istanbul civarıda olabilir nereyi önerirsiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar