arkadaşlar merhaba, hatırlayanlar vardır ben motorumu geçtiğimiz ay sıfır aldım. yardımcı olabilecek arkadaşlara bi iki sorum olucak, motoru aldığım ilk gün 70TL.lik benzin koydum depoyu fulledim, bugün benzin göstergesi sıfırlandı ve benzin göstergesi yanıp sönmeye başladıktan bir 3-4 km. sonra depoyu yine full ledim.
şimdi 2 sorum var;
1.si motoru teslim aldığımdan bu yana 185 km. yol yaptım, benzin göstergesi uyarı verene kadar yaptığım km. bu! normal mi ? yoksa çok mu yakmış motor, motoru aldığım yer ilk iki depoda normale göre biraz fazla yakar dedi ama nasıl sarfiyat yapıcağı konusunda yardımcı olmadı.
2.si benzin göstergesinden uyarı aldıktan hemen sonra 3-4 km. sonra depoyu tekrar full ledim, ancak 46TL.lik benzin aldı 70' e dolan depo, bu normal mi? yada şamadıramda mı problem var yada gösterge boş uyarısı yaptıktan sonra 25TL.lik yol daha gider mi ? gitmez gibime gelio, kafama takıldı yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar..
Normal dostum sen yaklaşık 11 Lt ile 185 km yapmışsın ben geçen fulledim 205 km oldu tekrar fulledim 12 Lt aldı yani 100 km'de 5.5 - 6 Lt yakması normal arkadaşın enjeksiyonlu gt250r'si de bu civarda yakıyo. Ve gösterge depoda 4Lt benzin varken normalde 0 çizgi gösteriyo.