Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

: )

valla su anda resim yükleyemiyorum yoksa tam senlik bir resim vardı.arka tutamagı cıkar onun yerine bir demirciye git.düz demir kalın sac levhanın ucuna 2 demir kaynat onlarıda arka tutamak demirinin baglantı yerıne göre ayarla işte oldu....maliyetide ucuz 5-10 tl : ))arka canta aparatlarındak gıbı yanı ben oyle toplamda 900 km yaptım hem artcı için yaslacak koltuk gibi oluyor

öyle küçük durduğuna bakma yerden kalkmadı o canta 2 kişinin 1 haftalık giyeceği tatil eşyaları vs vardı hatta arkaya güneş şemsiyesi bile koymustuk : )))

Son düzenleme:
xzenon hakkındaki bi kaç yazıyı aşşağıdaki link den öğrenebilirsiniz kullanıcılar yazmış:
http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2561

radyoda parazit ve arıza ışığı yanması ve devir saatinin anlık sıfıra düşmesi genel sorunlar bahsedilen. sitede de vardı motorunda anlık devir saati sıfıra düşen acaba zenondan mı? benimde korna ya bastıgımda farlarım açıkken titrek çıkıyordu ses, uzun normal kısa zenon bende iki fardada yapıyordu geçen yağmurda bıraktım motoru kendi kendine düzeldi ne alakaysa şimdi sorun yok :S :S

arkadaslar debriyaj teli ve eksantrik zinciri nerden bulabılırım bu arada bızım dukkana kac tane zenonlu hyo geldıyse hepsının beynıne zarar vermıs ve sıgortaları yakmıs tak beyaz philips mis gibi :D

slm arkadaslar bizim motorlara 1.5 litre yağ koyuluyomuş geçengün yağını değiştirdik usta 2.5 litre koymuş bikaç tur attm böyle sorun olurmu sizce ne olabilir :S bide vitesleri değiştirirken çok ses çıkıyor değiştirme sesi aceba hepsindemi böyle benimkindemi bir sorun var bide 3.vitesdeyken önden cılız bir ses geliyor kusura bakmayın yeniyimde :D

slm arkadaslar bizim motorlara 1.5 litre yağ koyuluyomuş geçengün yağını değiştirdik usta 2.5 litre koymuş bikaç tur attm böyle sorun olurmu sizce ne olabilir :S bide vitesleri değiştirirken çok ses çıkıyor değiştirme sesi aceba hepsindemi böyle benimkindemi bir sorun var bide 3.vitesdeyken önden cılız bir ses geliyor kusura bakmayın yeniyimde :D

yağ çok fazla acilen yağlarını aldırmanda fayda var :) Zararı var tabiki.
eğer sadece yağ değişecekse 1.6 lt
yağ ve filtre değişecekse 1.7 lt
motor sökülüp takılmış ve tamamen yağsızsa 1.8 lt yağ konulmalıdır.
Vites değişimleri düşük devirlerde biraz seslidir. Motor ve şanzıman yüksek devir seviyor.
Önden gelen seste muhtemelen grenajlardan geliyordur. Kafa demirini şaseye bağlayan iki somun var onları kontrol etmende fayda var.

valla su anda resim yükleyemiyorum yoksa tam senlik bir resim vardı.arka tutamagı cıkar onun yerine bir demirciye git.düz demir kalın sac levhanın ucuna 2 demir kaynat onlarıda arka tutamak demirinin baglantı yerıne göre ayarla işte oldu....maliyetide ucuz 5-10 tl : ))arka canta aparatlarındak gıbı yanı ben oyle toplamda 900 km yaptım hem artcı için yaslacak koltuk gibi oluyor

öyle küçük durduğuna bakma yerden kalkmadı o canta 2 kişinin 1 haftalık giyeceği tatil eşyaları vs vardı hatta arkaya güneş şemsiyesi bile koymustuk : )))

bu motora herşey yakışıyo :) 900km yol tebrik edilcek cinsten:rendeer:
artçı dayanabildimi bu kadar yola :silent:

bircok cinli motorun eksantrik gergisi ve zinciri bizim motorlara uyuyor.
İyi bir usta hallediverir kısa süre içerisinde :)

tşk

yağ çok fazla acilen yağlarını aldırmanda fayda var :) zararı var tabiki.
Eğer sadece yağ değişecekse 1.6 lt
yağ ve filtre değişecekse 1.7 lt
motor sökülüp takılmış ve tamamen yağsızsa 1.8 lt yağ konulmalıdır.
Vites değişimleri düşük devirlerde biraz seslidir. Motor ve şanzıman yüksek devir seviyor.
önden gelen seste muhtemelen grenajlardan geliyordur. Kafa demirini şaseye bağlayan iki somun var onları kontrol etmende fayda var.

çok tşk ederim acayüp kardeşim...

arkadaslar debriyaj teli ve eksantrik zinciri nerden bulabılırım bu arada bızım dukkana kac tane zenonlu hyo geldıyse hepsının beynıne zarar vermıs ve sıgortaları yakmıs tak beyaz philips mis gibi :D

zincirin ölçüleri varsa başka motorunki de uyar. eskiden metreyle alıyorduk öyle şeyleri. şimdi var mı bilmiyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:57 ----------

birkaç yüz gram olsa neyse de 2,5 litre epey bir fazla. :)

zincirin ölçüleri varsa başka motorunki de uyar. eskiden metreyle alıyorduk öyle şeyleri. şimdi var mı bilmiyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:57 ----------

birkaç yüz gram olsa neyse de 2,5 litre epey bir fazla. :)

konuyla alakam yok ama bi yanlışlık olmasın? o kadar hazne varmıki 2.5litre yağ koyabilmişler?üsten koyunca altan çıkıyo olmasın:queen:

konuyla alakam yok ama bi yanlışlık olmasın? o kadar hazne varmıki 2.5litre yağ koyabilmişler?üsten koyunca altan çıkıyo olmasın:queen:

var var olmaz mı? ağzına kadar doldursan epey bir alır. fakat bu defa sağdan soldan taşmalar ve yağ pompasında zorlanma başlayacaktır :)

Yürü be Serkan.

Serkan bak sana ne diyeceğim. Ümraniyede bi motorcu gördük, daha doğrusu o bizi gördü peşimize takılmış, Sarı hyosu var, dedi 2006 model 6500tl ye aldım yeni. Bizim tabi ağzımız açık kaldık öyle. Neyse bi ara sokakta ard arda dizili duruyor Repartitor ben ve o sarı hyocunun motorlarımız.Gidonpad gördüm motorunda onun dedim nerden aldın? Arkadaşım getirtti dedi. 30TL ye almış arkadaşından. Adı Serkan'mış ama sen değilsin, o Serkan İstanbulda oturuyormuş. Vatandaş benden 15e alıp ona 30a satmış.

Eksoz sesleri eksoz modelleri iç boşaltma filan kıyasladık. Neyse bu motoru çalıştırıd baktı motorun içinde şangır şungur ses geliyor. Dedim bak bunda ses var tıkadım eksozu evet var diyor. Motoru dengeye soktuk baktık gram yağ yok camda. Bide hava atıyor 2006 model ben bunla 170 i gördüm 2 kiş diyor bide.

Neyse doğrudur. Ama bu seferlik kurtarmış yada o anda yağı vardı yaktı yani biz söylemesek öyle gezip krankı eline alacaktı. Keşke öyle olsa yağsız motor kitlerse sahibi bişileri tersten görebilir gerçekten.

Zaten 2006 sorunlu model, bide yağsız gez.

Neyse bu vatandaş bizi bi motorcuya götürdü günlerden pazar, benim motoru biri bakmak istedi onu araştırıyorduk, benim bildiğim açık motorcu var dedi gittik oraya 3 tane hyosung. Usta baktı etti dedi km düşük motor iyi ama biraz masraları var.

İşte nedir, debriyaj balatası azalmış, ön fren hidrolik kutusu orjinal değilmiş değişmeliymiş, ön arka balatarlar değişmeliymiş, bide ben halen göremedimde onlar nasıl gördüyse benim arka çatal hafiften sola kayıkmış ve genel bide bakım işte. Bak bak fiyat düşecekya.

Neyse motoru almak isteyen dediki önce ya fiyatı 5050TL ye düşmüşsün ben ondan geldim. Bende dedimki olurmu ya 5450TL idi zaten fiyatım 5850TL ye çıkardım yaz geliyor ne 5000TL si dedim. İyi tamam senin dediğin olsun dedim, 5450 den 5000TL Ye düşüyorum tamam dedim al gidelim gösterelim. Gösterdik sorunlar masraflar ve yanında hediyelerimde var dedim son 5000. Bu sarı hyocu onun ustası filan illa diyor motor masraflı biraz daha düş. Dedim daha ne düşeyim piyasayı sen biliyorsun. Konuiştular konuştular dedim tamam 100daha almıyorum ısrar ettiğinizi için.

Dedim eksik olsun çektiğim krediye sayarım ona faiz ödüyormuş gibi sayarım. (600RR niyetim olmasa bu fiyata bırakmam için dövmeleri lazım :)

Anlaştık tamam alıyorum dedi. 4900TL ye anlaştık. Dedim pazartesi veya salı gel al, dedim almasanda sorun değil ama haber et. Yok yok alıcam dedi, almazsam zaten hemen söylerim dedi.

Dedim eyvallah, o arada acayüp usta ile görüştük işte oda kaza yapmış. Biraz gezelim diye çıktım repartitör ile o orda kaldı sarı hyocu onu santrale bırakacakmış.

Bugün öğlen mesaj attım dedim gelmiyormusun. Akşam mesaj geldi.

""""Ya Caner kusura bakma senden sonra o usta ile konuştum, motorun masrafı çok sana hatyırlı satışlar"""""""" Dedim eyvallahta 2 gündür nerdesin bu insanlıksa yazıklar olsun, ne diyebilirimki küfretmek bana uymuyor.

MOTORUMUN MASRAFI ÇOKMUŞ, ::sas::

9000KM dir bindiğim motorumun masrafı çokmuş! 9000km dir kullandığım fren hidrolik kutusu değişecekmiş. Şuan halen kullandığım otorun debriyaj balatası değişmezse gitmezmiş. Şuanda üstünde olmasamda sabah yine bineceğim motorumun balatalar değişmezse fren tutmazmış. Arka çatal hafif sola bakınca teker dönmüyormuş ama ben gaz verince gidiyor.

Aga ne diyim be ALLAH yukarda, Allah akıl fikir versin ve ıslah etsin diyorum.

Herşey iyi güzelde, işi bilmeyenle iş yapmak en kötüsü be, hele motordan anlamayan bi mala denk geldiyseniz hakketen işiniz zor.

Şimdi diyorum ben bunu satmasam. 20000KM ye geldiğimde gitsem şu vatandaşın yanına desemki bu almadığın çok masraflı motor. Acaba utanırmı utanmaz herif :)

Evet yanlş duymadınız, değişmesi şart olmayan sorunlar, pardon parçalar yüzünden motorumu 4900TL'ye alıcı almaktan vazgeçmiştir. Korkmuş eleman.

Şimdi bende satmaktan vazgeçmiyorum ama acil satmaktan vazgeçiyorum. Yeni revize fiyatım 5850TL ye çıkmıştır ilanda tekrar verilecektir. Aman aman satılmasında binmeye devam edeyim. Belki 1000RR almayız ama orta derece bir 10-11BİN TL'lik 600RR ıda alırım yanına. Ondan sonra zaten ikisi bir gül gibi geçinip giderler. Para var. Satılsa 1000RR yada iyi bir 600RR alırdım. Satılmayınca 600RR ın en düşüğünü alırız artık ne yapalım.

Sanırım 10BİN TL lik 600RR, 4BİN TL lik GT250R gibi olur belki ama idare edicez artık.

Sağolun varolun. Ve fiyatları pahalı istiyorsunuz diyen arkadaşlarada duyurulur. 4900TL lere düştük gerektiğinde sudan bahanelerle motoru almadılar. Canım artık satmak istemiyor fiyatım 5850TL, ama almak isteyen olursa 5850TL den alabilir tabi:cat:

Caner'in yukarıda bahsettiği işi bilmeyen m.. diye tasvir ettiği kişi ben oluyorum arkadaşlar. İnternetteki ilanı ile görüşüp, ustaya gösterdiğimiz motorunun ön çin malı olan ve birden kavrayan fren merkezinin, ön arka balatasının değişmesi gerektiğini, debriyajın bitik olduğundan tam ayırmayıp değişmesi gerektiğini, arka çatalın yamuk olup düzeltilmesi gerektiğini, (yolda motor sağa çekiyor)motoru alttan tutan motor kulağı dediğimiz parçanın kırık olduğunu vb...muhtemelen sağlam bir yana yatma söz konusu olan motorunu ustanın çıkardığı toplam masraf +800 liradır, utaya götürmeden önce al hayrını görürsün diyip ustanın ısrarı ile 4900 liraya indirdiği motorun durumu budur arkadaşlar.Ben sonrasında arayıp da bana patlak motoru satmaya çalıştın bide hemşeri olacaksın gibi veya anladığı dilden bir cvp vermememin sebebi terbiyemden kaynaklanıyordur. Kendisine hayırlı satışlar diliyorum ...Almak isteyen varsa 5850 den alabilir...

var var olmaz mı? ağzına kadar doldursan epey bir alır. fakat bu defa sağdan soldan taşmalar ve yağ pompasında zorlanma başlayacaktır :)
hımm benimki küçük olduğundan haznesi bile küçük :mrgreen:
tolgatek
herkes kendi malının altından yapıldığını sanıyor malesef :(

Son düzenleme:
Caner'in yukarıda bahsettiği işi bilmeyen m.. diye tasvir ettiği kişi ben oluyorum arkadaşlar. İnternetteki ilanı ile görüşüp, ustaya gösterdiğimiz motorunun ön çin malı olan ve birden kavrayan fren merkezinin, ön arka balatasının değişmesi gerektiğini, debriyajın bitik olduğundan tam ayırmayıp değişmesi gerektiğini, arka çatalın yamuk olup düzeltilmesi gerektiğini, (yolda motor sağa çekiyor)motoru alttan tutan motor kulağı dediğimiz parçanın kırık olduğunu vb...muhtemelen sağlam bir yana yatma söz konusu olan motorunu ustanın çıkardığı toplam masraf +800 liradır, utaya götürmeden önce al hayrını görürsün diyip ustanın ısrarı ile 4900 liraya indirdiği motorun durumu budur arkadaşlar.Ben sonrasında arayıp da bana patlak motoru satmaya çalıştın bide hemşeri olacaksın gibi veya anladığı dilden bir cvp vermememin sebebi terbiyemden kaynaklanıyordur. Kendisine hayırlı satışlar diliyorum ...Almak isteyen varsa 5850 den alabilir...

ağzına sağlık @tolgatek arkadaşım. böyle terbiyesiz adamlara cevap vermek lazım aslında sen vermemişsin ama!!
forumun önceki sayfalarını takip eden arkadaşlar bilirler, malum arkadaşın motorunun CDI yani beyninde de bozukluk var!! o açıdan motor yukarda da anlatılana göre hurda desek yeridir. Ve bu motorun sahibi hala fiyatı fahiş fiyatlardan yukarı çekmeye ve diğer karbüratörlü motor sahiplerini ve motoru gücü yetmeyip alamayan arkadaşları da aşağılayıcı itamlarda bulunmuştur. Dediğim gibi site yöneticileri kimseyi boş yere forumdan uzaklaştırmaz!

burası paylaşım ve yardım noktası ama malum arkadaşın yaptığı üç kağıtları sanırım görmeyen yada farketmeyenler de fark etmiştir, malum ilan linki de aşağıda;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...eksiyonlu-gt250r-marsa-bas-git-44980074/detay
ve motorun satış fiyatı hala 5950TL. yanlış anlamayın 6000TL. bile değil çok çok uygun. böyle bir motora böyle fahiş fiyat enteresan doğrusu:silent:

@tolgatek arkadaş saoLasın bilgilendirme için, malum arkadaş atıp tutarken baya bi kendinden emiNdi, acıtasyonunu da iyi yapmıştı..:cat:

kımse yogurdum acı demez.
Forumda ilk tartısan bendım onunla GT'ler binerden yada garandan cıkarken dusurup deposu ezık muhabbetınden cıkmıştı.

kafasına adam gibi kask almayan adamın motoru ne olurr ?
kendini korumayan adam motorunu düşünür mü?

kımse yogurdum acı demez.
Forumda ilk tartısan bendım onunla GT'ler binerden yada garandan cıkarken dusurup deposu ezık muhabbetınden cıkmıştı.

kafasına adam gibi kask almayan adamın motoru ne olurr ?
kendini korumayan adam motorunu düşünür mü?

sonra o motora o kask yakışıyomu diyincede yok efenim öylede yok efenim böylede bir sürü laf işitmiştim:queen: neyse arkasından konuşmuş olmayayım

sonra o motora o kask yakışıyomu diyincede yok efenim öylede yok efenim böylede bir sürü laf işitmiştim:queen: neyse arkasından konuşmuş olmayayım

cbr125 kullanırken shoei almıştım mıllet salakmısın 125lık motorda shoei mı takılır die olay cıkartmışlardı motor gitti kask kaldı :)

cbr125 kullanırken shoei almıştım mıllet salakmısın 125lık motorda shoei mı takılır die olay cıkartmışlardı motor gitti kask kaldı :)

bende scooter a tam koruma biniyorum herkes racing var sanıyo, gelip merakla soranlar oluyo dersanede. scooter var diyince anlamıyolar tabi scooter içinmi böyle giyiniyosun diyolar.ama onu diyen adama desemki gel bi tur artçım ol trafiğe girelim, totosu yemez:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar