Belki tanıyan vardır, Hyosung Türkiye'ye ilk geldiği zamanlar motorumu Hasanpaşa'daki yetkili servis Niyazi Usta'ya götürürdüm. Hyo'dan Türkiye'de en iyi anlayan ustalardandır. O da her zaman, gri şaseli 2005 modeller Hyosung'un en sağlam serisidir der.
Aslında olay biraz da şans ve kullanıcı faktöründe bitiyor. Mesela benim ilk Hyo'm, 2006 model siyah şaseli kırmızı bir GT250R idi ve 19,000 km'de satarken halen taş gibi motordu. Standart haliyle son sürat olarak 178 km. dahi görmüştüm bir keresinde ibrede, redline kullanım ve hafif yokuş aşağı otobanda. Ama çok gerekmedikçe de Redline'a girmezdim.
Tabi bakımlarını aksatmadan yapar ve kaliteli malzeme kullanırdım.
Şu anda adı cadde motor klübü olan Hyosung Fun Club ilk açıldığında da, oradaki arkadaşlarımızın hepsinde haliyle 2005-2006 model motorlar vardı hiçbirimiz bir sorun yaşamadık.
Bir de 600F'i sattıktan sonra, birkaç ay kadar önce almıştım 2007 model turuncu-siyah bir GT250R hatırlarsanız. Mesela o motorda benim ilk 2006'nın seriliği yoktu. vites geçişleri daha kemikliydi.
Dediğim gibi; rodaj, bakım ve kullanıcı faktörü en önemli etkenler bu motorların sağlıklı, performanslı ve uzun ömürlü olması için.
Erkan ben de merak etmiştim hallettin mi diye, güle güle kullan.