Motorunuz çok güzel, çok da bakımlı, emek harcamışsınız belli, maşallah... Birşey danışmak istiyorum, çelik fren hortumlarına ilişkin bazı kişiler aman aman birşey farketmiyor diyor ama ben aynı kanıda değilim. Fren hortumlarını değiştirdikten sonraki sürüş farklılıkları konusunda bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler.
Bu fren hortumu meselesinde dediğiniz gibi farklı görüşler var, ben kendi deneyimimi söylersem bence farketti, teknik olarak plastikten üretilmiş normal fren hortumlarının dış yüzeyleri su ve güneş ışığı gibi çeşitli sebeplerle etkilenip üzerinde kılcal uzantılar oluşuyor bu da içerisindeki basıncı bir süre sonra karşılayamayıp bir tarafından patlak vermesine ya da bombe yapıp fren maneti ile uyguladığınız hidrolik basıncının fren kaliperine gidemeden eksilmesine neden oluyor.
Böyle bir durumun sürüş esnasında ne gibi sıkıntılara yol açabileceğini herkes tahmin edebilir.
Bu olasılığı düşürmek için fren hortumlarınızı sürekli kontrol etmelisiniz.
Bu olasılığı ortadan kaldırmak için ise çelik fren hortumları ile değiştirmelisiniz.
Sürüş deneyimime gelince; bana göre farketti, motorumun hem normal fren hortumları ile hem de çelik fren hortumları ile nasıl frenleme yaptığını hissedebiliyorum.
Bence çelik fren hortumu gerekli bir güvenlik tedbiri...