beyler beyaz-gri gelmiş.hemde kuyruk modlu.çok hoş olmuş...sitesindede renk olark yayınlanmış
bide link versende görebilsek :cat:
beyler beyaz-gri gelmiş.hemde kuyruk modlu.çok hoş olmuş...sitesindede renk olark yayınlanmış
bide link versende görebilsek :cat:
Ewtt Bende Merak Ettimm Link Yokmu Acaba?
220 Yakıyosaa Yaa Senın Motordda Ciddi Bir ProbLem Var.. Yadaa Gerçektenn Devirssizz KuLLanıyorsunn..
devirli devirsiz kullanım nası oluyor ben karıstıoryorum bunu .. devirisiz kullanmak yanlıs devirde vites degıstrmek mi oluyor![]()
devirli devirsiz kullanım nası oluyor ben karıstıoryorum bunu .. devirisiz kullanmak yanlıs devirde vites degıstrmek mi oluyor![]()
bir motoru min 3000 devirde kullanmanız gerekir aslına bakarsanız ama bu duruma göre artabilirde eğer gaz kolunu biraz çevirdiğinizde motor size verdiğiniz kadar gazı alıp direk o hıza çıkma eğlemi gösteriyorsa zorlanıyor denemez(ama tapa gaz vurursanız sıkışır aldığı benzin kadar performans veremediği için tork ve beygir değerlerinden dolayı) bu viteslerdede kullanılabilir ama sürekli olmamak kaydıyla :cat:Devirsiz kullanmak demek motosikleti dusuk devirde bir ust vitese atmak demek
ornek;4000 devire geldiginde vitesi buyutmek ve buyuk viteslede yine 4000 lere geldiginde bir uste atmak....bu dusuk devirli kullanmak demek ve motoru yorar.
devirli kullanmak demek 7000~8000 devir araliginda bir ust vitese atmak demek ki buda normal kullanim demektir motorun verimi en iyi pozisyonda oldugu devirlerdir...
devirli kullanim ise 8000 uzeri kullanim demektirki buda ekonomiden bi haber kullanmaktir....:cat:
valla ben motoru yeni aldım 100km oldu daha 1kademe indi benzin göstergesi. bitince anlarız kaç para yakıyo![]()
neden Derbi almayalım?
valla benzin göstergeside elektronik olduğu için birşey diyemeyeceğim büyük ihtimalle kademeler birden inecek gibime gelio çünkü 10a yakın kademe var![]()
bide bana sor bir anda 4 çizgi birden çıkıyor 20 km sonra bitiyor.
Bu söylediğine göre benzin göstergesinde en fazla 4 kademe olabilir. Şimdi baktım da Derbi GPR 125 de bu civarda yakıyormuş, eğer öyleyse neden Derbi almayalım?
beyaz renkli olanda gerçeklik şuan yok en azından resmi değil..
valla ben motoru yeni aldım 100km oldu daha 1kademe indi benzin göstergesi. bitince anlarız kaç para yakıyo
yaşım 21(87 eylül) i.ü su ürünleri fak. okuyorum, gene i.ü de güvenlik olarak çalışıyorum, yardımcı olabilmeyi isterim tabikide
soracagım bir şey var arkadaslar biri motorda frenlemede bahsetmişti ama hatrlmıorum kim bulamadımda gecmıs sayfalarda![]()
motoru durdurmak icin kompresörü kullanıp yavaslamamızı en sonundada ön frenle durdurmamızı yazmıs .. ben ön freni cok nadir kullanıyorum hata mı yapıorum diye aklıma takıldı :silent:
Race makinada ön fren kullanılmaz mı yahu
Biraz alıştırma yapın ön fren ile ilgili çok daha kısa mesafede durabilirsiniz alışırsanız..
Arka fren tehlikedir kaymaya başlarsa denge bozulur..
:cat: motosiklette esas fren ön frendir arka frenin çok büyük bir etkisi yok en iyi frenlemeyi kompresör ve ön frenle sağlarsın :cat:
Race makinada ön fren kullanılmaz mı yahu
Biraz alıştırma yapın ön fren ile ilgili çok daha kısa mesafede durabilirsiniz alışırsanız..
Arka fren tehlikedir kaymaya başlarsa denge bozulur..
Katılıyorum, motoru durduran ön frendir.:cat: