Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

O motoru Antepteki bi arKadaşa sormustum ; Cok hırpalanmış dedi bana ... Motor da bu siteden birisine ait ; Nick ini hatırlayamadm şimdi...
Artık arayıp konuşmak lazım temizliğini...

gt 250 r arıyorum gezinirken denk geldi mt yapıştırmasını görünce buraya kayıtlı olabileceğini düşündüm

Evet bu siteden bi abimize ait motor zaten ; ama ben Antep te bi arkadaşıma sorduğumda bana cok hırpalanmış motor demişti ... Yine de arayıp bir görüş istersen.. :wiinkk:

ya benimde kafam çok karışıyor.bi motor tamircisiyle görüşüyorum alma diyor..diğeri çok güzel al diyor.gönlüm var bu motorda işte iyi bi ustayla gitmek lazım 2.el alırken motorun hırpalanmamış olması çok önemli.ucuz her türlü bulursunda temizlik önemli..bakalım hayırlısı bu ay içinde bakıcam inş iiyi bir tane bulurum

temız kullanan adam motorundan emın olan adam en kotu ıhtımalle bence 6000 ytlye satar motorunu...ben motorumu seneye allah kısmet ederse 10000 km cıvarında buyutmek ıcın satıcam...ben yagmura yakalanıyorum gece 10da gelsemde motoru mutlaka temızlerım yıkarım boya koruması yaparım zıncırı temızlemeden yaglama yapmam...e ben sımdı bu motoru seneye buna gore satıcam..

ama adam almıs bınmıs sadece devamlı yuksek devır yapmıs vs o motorun patlaması cok yuksek olasılık...redlıneye gırmıs bakımını eksık etmıs rodajına dıkkat edılmemıs...allah herkesı boyle motorlardan uzak tutsun...

asm

temız kullanan adam motorundan emın olan adam en kotu ıhtımalle bence 6000 ytlye satar motorunu...ben motorumu seneye allah kısmet ederse 10000 km cıvarında buyutmek ıcın satıcam...ben yagmura yakalanıyorum gece 10da gelsemde motoru mutlaka temızlerım yıkarım boya koruması yaparım zıncırı temızlemeden yaglama yapmam...e ben sımdı bu motoru seneye buna gore satıcam..

ama adam almıs bınmıs sadece devamlı yuksek devır yapmıs vs o motorun patlaması cok yuksek olasılık...redlıneye gırmıs bakımını eksık etmıs rodajına dıkkat edılmemıs...allah herkesı boyle motorlardan uzak tutsun...

Gerçi birde bakımlı gözükmeyen ama ona rağmen temiz olan motorlar var.

Bilirsin Faik;bizim İbrahim'in motor mesela.

Sağına soluna hiç bakmıyor. Umrunda değil motorun temiz olması. Hele kazadan sonra hepten saldı bakım işini.

Ama adam zorlamıyor motoru. Bu bile bana fazla diyor :)

İkinci elde alınsa alan kişinin biraz boya masrafı etmesi gerekecek.

Benim ilana bir mesaj daha geldi :

selam kardesim, izmirden yazıyorum.. bu motoru geçen seneden hatırlıyorum...gene satılıga çıkarmıştınız... güzel alet.. olabilecek her türlü extrayı da yapmışınız... memurum.. inanın samimiyetime çıkabilecegim son maksimum rakam 5.000 ytl.dir..haaa ben motoru alır ankara dan izmire kadar getirir teslim de edebilirim derseniz.. 5.500 ytl ye kadar çıkabilirim... çünkü henüz ehliyet sahibi degilim...üstüne üstelik motorsiklet kullanma tecrübem de fazla degil.. teklifime sıcak bakarsanız görüşelim.. saygılarımla

Yorumu size bırakıyorum.

Gelen mesajda arkadaş bir zarf atmış sana yumuşaklık görürse bastıracak anlaşılan :)

ibarahımın motoru evet bakaım ısını salmıs ama zorlama konusunda yıne redlıneye gırdıgını sanmıyorum ama lımıtlerınde zorladıgını soyledı bugun okulda...

nasıl bı cumle oldu yahu:mrgreen:

5500 ha asım ben alıyım senın motoru o fıyata verceksen allah allah mıllet bı enteresan

asm

Gelen mesajda arkadaş bir zarf atmış sana yumuşaklık görürse bastıracak anlaşılan :)

Ederinin çok altında bir teklif bu yahu :)

Kendince iyi bir teklif yaptığını inanan arkadaşlara saygı duymak lazım genede.

Ara ara gelen mesajları sizlere aktaracağım ve aksesuar olayının kıymet görmediğini anlayacaksınız.

Motorunuzu kısa sayılacak bir sürede kullanacaksanız sakın akseuar yapmayın. Boş halde motoru ucuz vermeye gönlünüz razı olur ama emeğin değerini herkes kendince tartar

Sadece, xenon,egzoz,iridium buji,geniş taban lastik yapabilirsiniz ama :p

Kafamda ekstrem bir düşünce var. Düşük hacimli turbo dizel araçların düşük basınçlı turbolarını bu motora uygulama düşüncesi.

Motorum para etmeyecekse böyle bir işe kalkışabilirim ilerde.

Nedir,ne değildir araştırmasını yapmalı. Astarı kılıfından pahalı olacak şeyler çıkabilir. Modifikasyon işleri genelde böyledir gerçi.

Bu arada, Erhan'ım senin Held brandadan birde ben sipariş ettim.

L bedenin olduğunu belirttiğin için ben de L beden sipariş ettim.

Motoru satmama kararından sonra branda almam gerekli idi.

Eski brandası rezalet birşey.

Son düzenleme:
asım bence turbo hiç değmez buna bütün krank piston kolu piston yatakları 0dan tornada yaptırtman gerekicektir çok sağlam olabilmeleri için üstlerine binecek gücü düşünürsen saten 4 bacalara göre biraz daha hassas bunu biliyoruz bu tür işlemlerden öncede motoru güçlendirmek baya zor olucaktır ondna =)

hazır yapmışken motor bloğunuda yapıp en baştan 0 bir motor yaparsın kendine evladiyelik kullanırsın artık =)

asm

Zaten basıncı keyif verecek turboyu orj. krank ve motor ekipmanları kaldırmaz. (kendi gücünü bile kaldırmıyor icabında bu motor :))

Kranta alınacak hp'lerde önemli malum. Bunu kaldırmayan krank bize kazan kaldırabilir alt devirlerde gazlamada bile :)

Torna işlerine girilirse bazı parçaları CNC'den çıkarmak için bir hazırlık lazım.

Ufak tefek parçalar için kim uğraşır aramak lazım (iyi paralar almadan elin adamı uğraşmaz muhtemelen ki tanıdık bir yer olmalı)

En aşağı 2000 ytl'ye yakın masrafı olur ki bu masraf ile sağlam yürür mü motor bilinmez.

Aslında çıkma bir motor bulup test amaçlı birşey yapılabilir. Elde patlarsa o motor patlar en azından. :)

Sanayici olsam böyle birşeye kalkışmam çok zor olmazdı herhalde.

asım tornada krank mili vs tarzı şeylerin 1e 1 ölçüsünü bulup çıkarttırabilirsin daha sağlam malzemelerden torna yada cncde saten bi torna şimdi lazerlisi çıktı bide torna değilde daha çok kesim için sanırım o neyse çok daha sağlam bir motor yapılabilir kısacası =)

asm

asım tornada krank mili vs tarzı şeylerin 1e 1 ölçüsünü bulup çıkarttırabilirsin daha sağlam malzemelerden torna yada cncde saten bi torna şimdi lazerlisi çıktı bide torna değilde daha çok kesim için sanırım o neyse çok daha sağlam bir motor yapılabilir kısacası =)

Bir abimizin fabrikasını gezmiştik. Hidrolik sistemler için devasa silindirler üretiyorlar. (ve bunların yan parçalarını)

Son teknoloji CNC tezgahları tanıtmıştı bize.

Devasa çelikleri öyle şekillere sokuyor ki bu tezgahlar, insan şaşırıp kalıyor.

Youtube'a girebiliyorsanız şu videoyu bir inceleyin :

http://www.youtube.com/watch?v=GU32Q6QXtWQ

Nakış nakış işliyor CNC tezgah ,Bugatti Veyron motor bloğunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar