sergey motorunun durumu çok kötü açıkçası bu aralar özellikle çok şeyler duymaya başladık insanlarda bir motor sevdası başladı bu sefer bu yönden herkes bi kazık sokmaya çalışıyorlar ... neyse fazla yorum yapmıyım pek iyi konuşamıyacam yoksa
bizim enjeksiyon sistemi olmasından fakr edermi? 3000 kmde aldım motoru 3000 km ye kadar hep 95 alınmıs sımdı 97 alsam etkilermi acaba olumsuz olarak bişi açmasın başıma
erhan ole birşey olmaz çünkü türkiyede hiç bir benzin tam oktanında değil 2 3 oktan daha düşük değerde eğer kendin benzini alıp lablovatuvar testlerine para verip sokarsan anlarsın (geçen sene caddebostanda iken 2006 fireblade 2007 busa ve 2007 r1'i olan yaşları kemale ermiş 3 kişinin konuşmasından öğrendim ve cidden motorlar konusunda pek çok şeyi araştırmışlar en ince detaylarına kadar) 95 alırsan motorunun içi pislik tutmaya başlıyor piston başlarını felan bi süre sonra temizlemen gerekiyor performansı eskiye çevirebilmek için 97 en ideal benzin çünkü esasında 95 oktan oluyor 98 100 oktanlara baktığında bunlarıda nadiren almakta fayda war pistonda kalıplaşan kirleri çok güzel temizliyorlarmış bilginiz olsun...
Bizim motorlarda 97 oktan kullanmaya gerek yoktur kanımca.
Tabiri caizse 97 oktanın hünerini sergileyeceği bir makinaya sahip değil bizim motorlar.
95 ile 97 arasında biraz fark görürseniz bilin ki bu önceden aldığınız benzinin gerçekte 95 oktan olmadığındandır veya kalitesizliğindendir.
Eğer ki motorunuzda birtakım modifikasyonlar varsa (tabi enjeksiyonlu ise) 97 oktan kullandığınızda daha fazla performansa sahip olabilirsiniz. (farklı bir çip(beyin) ile benzin-hava değerleri değiştirilerek(karbüratörde bu manuel oluyor))
Daha farklı enjektörler kullanarak enjektörlerin sıkıştırma oranları orjinallerinden farklı olursa işte o zaman yüksek oktana ihtiyaç duyulabilir. Bu da beraberinde ekstra performans getirir.
Yanlış bilmiyorsam yüksek oktanlı benzinin motorda meydana getirdiği ısı daha fazla düşük oktanlı benzine göre. Bunun motora uzun vadede zararlı olduğunu duymuştum.
Bu konulardan pek anlamam ama çırak düzeyinde bildiklerim bu kadar.
bunla ilgili cevabıda vermiş oldum üstte bildiklerime göre:cat:
umarım söylediklerimin bir yararı olur 95 almayın ondan...