Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ben de 15000 km ye gelmiş bir 250R sahibi olarak biraz yorum yapayım bari. Belki alacaklara faydası olur.
2007 Nisan ayında aldım. Sorunlarım:

1. Hep bahsedilen 3. viteste 5500 devire geldiğinde gaz kesilmesi sorunu bende de var ama çok rahatsız edici değil.

2. Boşa geçmeme sorunu ilk günden beri var ama bir şekilde alışıyorsunuz boşa geçirme tekniğini öğreniyorsunuz :)

3. Ayaklık müşürü yüzünden çalıştırmaya çalışıp zorlandığım çok oldu. Ayaklık müşürünü değiştirdim yenisi bir süre normal çalıştı arkasından o da su koymaya başladı. Ben de iptal ettirdim :) Sorun yaşamaktansa iptal ettirip kullanmakta fayda var, elbette vitesteyken çalıştırmamaya dikkat etmeniz koşuluyla.

4. Geçen ay motor yüksek devirlerde kesiklik yapıp gaz yememeye başladı. 4, 8 ve 12000 bakımında ve diğer sorunlarımda sürekli götürdüğüm ustaya götürdüm (2 kez) eksantrik zincirlerinin değişmesi gerektiğini 2 gün süreceğini söyledi ve 400YTL tutar dedi. Çok konuştum ama garantiye sokturamayacağını söyledi. Ben de bir de başka servise götürüp deneyeyim diyerek motoru aldığım yere götürdüm. Sadece 1 gün ayrı kaldım ve ertesi gün aldım. Değişenler ise hava filtresi ve 2 buji oldu sadece. (Bu arada 12000 bakımında hava filtresinin temizlenmesini istediğimi söylemiş ama ısrarıma rağmen motorun gayet güzel gitmesi sebep gösterilerek istediğim yapılmamıştı.) Aldığım anda fark hissedildi ve hiçbir sorunu kalmadı.
Diyeceğim bu konularda dikkat edin...

Benim gözümde artılarına gelince:

1. Bence başlangıç için gayet iyi bir race tipi motor.
2. 250cc şehir içinde yetiyor
2. Çok büyük yakıt sarfiyatı yok.
3. Parça fiyatları yeni distribütörün sayfasında gayet uygun görünüyor.

Ayrıca daha güçlü bir motor istediğimde (şimdi de istiyorum ama malum bedava olmuyor hiçbir şey) bu motoru satmayıp şehir içinde kullanmayı düşünüyorum.

Umarım deneyimlerim yararlı olur düşünenler için. Herkesin gönlüne göre olsun... Kazasız belasız sürüşler...

Son düzenleme:
beyler motoru alıp kactıgım falan yok boyle dusunmeyın....bılgısayarım 3 aydık cokuk durumda ıs nedenıyle bılgısayarımı yaptıramdım bu yuzden suan baya uzagım buralara ama en yakın zamanda aranızdayım...

beyler motoru alıp kactıgım falan yok boyle dusunmeyın....bılgısayarım 3 aydık cokuk durumda ıs nedenıyle bılgısayarımı yaptıramdım bu yuzden suan baya uzagım buralara ama en yakın zamanda aranızdayım...

faik en cok ben merak ettım be kardeşim =) izmirde olsan hemen yapardım bilgisayarını malum bılgısayar tamırcısıyım :D

beklıyoruz senı tecrubelerını

Ben de 15000 km ye gelmiş bir 250R sahibi olarak biraz yorum yapayım bari. Belki alacaklara faydası olur.
2007 Nisan ayında aldım. Sorunlarım:

1. Hep bahsedilen 3. viteste 5500 devire geldiğinde gaz kesilmesi sorunu bende de var ama çok rahatsız edici değil.

2. Boşa geçmeme sorunu ilk günden beri var ama bir şekilde alışıyorsunuz boşa geçirme tekniğini öğreniyorsunuz :)

3. Ayaklık müşürü yüzünden çalıştırmaya çalışıp zorlandığım çok oldu. Ayaklık müşürünü değiştirdim yenisi bir süre normal çalıştı arkasından o da su koymaya başladı. Ben de iptal ettirdim :) Sorun yaşamaktansa iptal ettirip kullanmakta fayda var, elbette vitesteyken çalıştırmamaya dikkat etmeniz koşuluyla.

4. Geçen ay motor yüksek devirlerde kesiklik yapıp gaz yememeye başladı. 4, 8 ve 12000 bakımında ve diğer sorunlarımda sürekli götürdüğüm ustaya götürdüm (2 kez) eksantrik zincirlerinin değişmesi gerektiğini 2 gün süreceğini söyledi ve 400YTL tutar dedi. Çok konuştum ama garantiye sokturamayacağını söyledi. Ben de bir de başka servise götürüp deneyeyim diyerek motoru aldığım yere götürdüm. Sadece 1 gün ayrı kaldım ve ertesi gün aldım. Değişenler ise hava filtresi ve 2 buji oldu sadece. (Bu arada 12000 bakımında hava filtresinin temizlenmesini istediğimi söylemiş ama ısrarıma rağmen motorun gayet güzel gitmesi sebep gösterilerek istediğim yapılmamıştı.) Aldığım anda fark hissedildi ve hiçbir sorunu kalmadı.
Diyeceğim bu konularda dikkat edin...

Benim gözümde artılarına gelince:

1. Bence başlangıç için gayet iyi bir race tipi motor.
2. 250cc şehir içinde yetiyor
2. Çok büyük yakıt sarfiyatı yok.
3. Parça fiyatları yeni distribütörün sayfasında gayet uygun görünüyor.

Ayrıca daha güçlü bir motor istediğimde (şimdi de istiyorum ama malum bedava olmuyor hiçbir şey) bu motoru satmayıp şehir içinde kullanmayı düşünüyorum.

Umarım deneyimlerim yararlı olur düşünenler için. Herkesin gönlüne göre olsun... Kazasız belasız sürüşler...

deneyimlerin için tşkler. ustalara çok dikkat etmek gerek... paylaşımın yararlı olacak tşk ederim

Son düzenleme:
Rica ederim. Ben motosiklet sitelerinden öğrendim herşeyi (öğrenmeye de devam ediyorum) umarım herkese faydası olur...

Ben hiç öyle düşünmüyorum hayat kurtaran bir parça geçenlerde motora bindim çalıştırdım 1. vitese attım durdur tekrar çalıştırıp 1 e attım gene durdu bir baktım ayaklık açık unutmuşum allah korusun açıkta gitsem kesin takla atmıştım bence çok gerekli bir özellik herkes heran dikkatli olamıyor

arkadaşlar bu gün anadolu yakasında oturupta 250r sahibi olan warsa görüşmek isterim hem bi arkadaşı askere gidicek onu gerçiricem haremden hemde geç saatte döneceğim için arkadaştan motorunu alıcam saolsun kırmadı dönüşüm problem olabileceği için al dedi böylece motoru denemiş test etmişte olucam (tabiki de temkinli giderek).
müsait olan warsa görüşmek isterim. pmden ulaşabilirsiniz..

of izmirde bitane gt250r vardı fıyatta anlasamamıstık satılmıs:( sımdı kusadasında var bitane 3000 km de simsiyah 2008 model 6,500 son dıyor sımsıyahta ıstemıyorum:(
ızmırde benım semtımde var bıtane daha 400 km de ama sola yatmıs motor sol sınyal sol ayna yok ve sol grenaj çizik.. 7,500 dıyor çok istiyor.. ama sıfır motor turuncu sıyah kafayı yıcem aklım cok karısık:(

kusadasındakı hosuma gitti ama simsiyaaaah :(

http://www.sahibinden.com/3000_km_yani_daha_sifir_siyah_WQQaXQQ10499334WQQpXQQdisplayitem

Ben hiç öyle düşünmüyorum hayat kurtaran bir parça geçenlerde motora bindim çalıştırdım 1. vitese attım durdur tekrar çalıştırıp 1 e attım gene durdu bir baktım ayaklık açık unutmuşum allah korusun açıkta gitsem kesin takla atmıştım bence çok gerekli bir özellik herkes heran dikkatli olamıyor

Asıl saçma olduğunu düşündüğüm ayaklık ile ilgili olan değil motorun viteste çalıştırılıp kaldırılamamasıdır:cat:

Vay Erhan'cım, Hyo 250 alıyoruz ha...!

Abicim okumuyor musun forumda, krank kesiyor onlar...

Allah allah.. Gel daha düzgün birşeyler bakarız sana..

Vay Erhan'cım, Hyo 250 alıyoruz ha...!

Abicim okumuyor musun forumda, krank kesiyor onlar...

Allah allah.. Gel daha düzgün birşeyler bakarız sana..

abi ne bileyim kafa karışık çok fena yaw 6 bin 6,500 ıkınsam çıkıyor.
krank kırdırcak kadar hız tutkunu olmadığımıda biliyorsun çok motor üstünde olan bi insanda değilim vallah çok karışık kafa Berkant abicim :salut:

Ay pardon ya.. Burası hyo'cuların mekanıymış... Adamların motorlarını kötülemiş olduk.. Özür.

Vasco 6 milyar kötü para değil. Araştır biraz daha bakalım..

Son düzenleme:
siyah var abi 2008 ama bi airbrush la müthiş olur:cat:
ads305z1cg3.png

Ay pardon ya.. Burası hyo'cuların mekanıymış... Adamların motorlarını kötülemiş olduk.. Özür.

Vasco 6 milyar kötü para değil. Araştır biraz daha bakalım..

yok abi onlar yabancı değil hepsi Türk vatandaşı :p
bakalım abi sezon bitmedi daha hayırlısı

Benim gibi hız tutkunu değilsen kranktan yana korkun olmasın dostum.2. el satan adamların ağzını arıyordum bir aralar nasıl iyi gidiyorsa alıcam diye.180-185 gördüm ben abi diyen çok vardı ki görmüşlerdir.Krank kırmaktan korkmadınız mı dediğimde de yok be abi bu motoru alıp da 2. elde satmak isteyen adam basmadım derse yalan söyler diye bir cevap almıştım hem de kaç kere:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar