@ felon egsoz borusu katalizör kutusu ve ön silindir borusu yekpare.sadece arka silindirden gelen boru geçmeli.katalizörden sonra 3-4 cm den keserek takmam lazım.senin kırmızıyla işaretledigin yeri geçmiyor zaten o şekilde yaparsam.tam borunun yukarı dogru kıvrıldıgı yerde bitecek.ses konusunda haklısın içinde çok küçük bir susturucu çıktı.oda bişeye yaramazdı .ben ona su borusundan biraz daha kalın bir boru ayarladım.matkapla delikler açtım ve bunu egsozun içine koydum ve agzını kapattım.yani gelen gaz sadece içerdeki borudan geçip çıkıyordu.ses bayagı düşdü ama genede benim aradıgım ses olmadı.aklıma cam elyafı geldi.bu ara ya koydugum borunun yanlarını elyafla doldurup agzınıda kapattım kaynakla.ses çok hoş olmuştu yüksek devirde tam istedigim gibi olmuştu .arkadaşı bindirdim uzaktanda dinledim yanımdan geçerken akropoviç gibi geldi bana.O zamanlarda motosikletin muayenesi gelmişti sorun çıkartırlar falan dedi arkadaşlar.sonra iş için Antalyaya gittim öyle kalmıştı.havalar düzelsin deneyecegim.Elinden biraz iş gelen herkes yapabilir aslında 5.2mm çapında bir boru onun yarısı kadar çapta bir boru daha biraz cam elyafı falan işte.40-50 tlyi geçmez yav:cat::cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:12 ----------
@eod demek egsozu sen kaptın. yav hiç bakmadınızmı aylardır duruyordu o ilan.chronix den hızlı davranmışsın.:queen::queen: bu arada ipone yag iyidir ama senden biraz fazla almışlar(20 lira işçilik çok hemde yagı ondan alıyorsun zaten yarım litre yagına çökmüş)
http://www.motoplus.com.tr/urun/30000120000/IPONE-10-4-10W40-4-zamanli-sentetik-motor-yagi-1L- aslında yagını kendin alsan daha iyi olur.bunlardan 3 adet alacaksın.her yag degişiminde yag filtresini degiştiriyorsan 1500 gr filtre degiştirmediysen 1450 gr koyacaksın.servis kitapçıgında da öyle yazıyor.kuralkan.net den pdf olarak indirebilirsiniz.aman sakın fazla yag koymayın motoru biraz sıkıştırınca uzun yolda sagdan soldan yag kaçırıyor.ben o yüzden üst kapak contalarını degiştirdim.iyice ögrenene kadar yag degiştirmeyle ugraşma.aslında basit bir iş ama oraya girecek lokma anahtar lazım oda en dandik takım 80 -90 tl falan .aslında hepimizin elinin altında olması lazım.lokma takımı olmadan granajı inidirmen lazım.birde alt tapayı takarken diş kaptırıp yalama yapmak varki o en kötüsü. :cat: eski egsoz kaynaklıysa biraz iş çıkarır sana.borunun ucundaki dörtgen bir metal tabla var üstünde 4 vida yeri var eger onu kesmeden onun üstüne kaynakladılarsa kolay ,taş motoruyla kesip bir güzel düzledinmi vida yerlerinden takabilirsin.istersen orayla ilgili biraz resim çek bakalım.buradaki bütün arkadaşlar bir fikir koyar ortaya.