Selamlar,
6 gün önce s&t kanuniden gidip Hyosung gt250r aldım. 2010 model, sıfır km. Bu sabah ruhsatıydı şuyuydu buyuydu hallettim. Ancak aklıma takılan 1-2 sorun ve paylaşmak istediğim 1-2 tecrübe var.
Soru 1
İlk aldığımda motoru boşa alıp ayaklarımla moturu geri götürürken, arka tekerlekten tuhaf bir ses geliyordu. Artık bu ses gelmiyor ama neden o dönem öyle bir ses çıkardı anlayamadım. Bir fikri olan var mı ?
Soru 2
Motorun üzerindeki lanet "s&t kanuni" yazısını kaldırmak istiyorum. Ancak yaptığım araştırmalar neticesinde depoyu verniklemeden önce yazıyı yapıştırıp daha sonra depoyu vernikledikleri için, yazıyı kaldırdığımda ardında bir iz bırakacağı kanaatine ulaştım. Yine sordum soruşturdum, yeniden vernikletmek için depoyu zımparalayıp, boyayıp, daha sonra tekrar vernikletirsem ancak bu muhabbetten kurtulurmuşum. Doğru mudur ? Başka fikri olan var mıdır ?
Soru 3
Malum motor 2 silindir 4 zamanlı. Lâkin çok sessiz çalıştığı için trafikte biraz problem oluyor. Bu sebeple egzostu değiştirip yomoşimo mudur nedir o egzosttan taktırıp biraz daha fazla ses çıkarttırmayı planlıyorum. Sizce taktırayım mı ? Taktırırsam garantisi bozulur mu makinanın ?
Soru 4
Bu model için aksesuar vs. temin edebileceğimi bir internet sitesi var mı ? Varsa adresi nedir ?
Tecrübe 1
Ben 1 kez scooter kullanmıştım. Sadece 1 kez. Belki 10dk falan. Ancak ona rağmen gidip GT250R aldım. Ama almadan önce, hiç görüşmediysem 5 tane adamla görüştüm. En acemisi 10 senedir racing üzerindeydi. 1'i hariç hepsi "sakın alma, düşersin.", "ölürsün", "beceremezsin", "vitesli motor bu farklıdır" falan dedi durdu. Ben bilgisayar programcısıyım. El becerilerim iyi değildir ancak birden fazla işi kombine bir şekilde aynı anda çok rahat yapabiliyorum. Kimseyi dinlemedim, gittim aldım. Aldıktan 10dk sonra trafiğe çıktım. Hiç bir şey de olmadı. Haa, peki nasıl oldu ? Bunca insan yanıldı mı ? Hayır, hepsi haklıydı. Bu işi okumadan, araştırmadan, en azından teorik olarak profesyonel olmadan yapmayacaksınız. Ben günlerce döküman okudum. Nasıl binilir, nasıl inilir, nasıl kaldırılır, nasıl hızlanır, fren mesafesi nedir, denge nedir, viraja girerken nelere dikkat edilmeli, virajdan nasıl çıkılmalı, virajdayken ne yapılmalı. Bir sürü sorunun teorik cevabını buldum. Ondan sonra gidip motoru aldım ve teorik bilgilerimi uyguladım. Hepsi bu. Size tavsiyem yeterince teorik eğitim aldıktan sonra gözünüz kapalı gidin bu motoru alın. Ama 600lük falan bir motor sakın almayın! Harbi ölürsünüz. Ben bu aletle bile sınırları zorlamaya niyetleniyorum pek çok kez. Hatta çoğunda zorluyorum da

Ama 30 beygirlik bir gücü olduğu için öyle müthiş bir performansı yok. O yüzden rahatım. Ama altımda 600lük olsaydı çoktaaan bu motoru ya düşürmüş ya da kaza yapıp çok zor durumlara düşmüştüm. Çünkü 600lük motorlar hakkaten çok güçlü.
Tecrübe 2
6 günde 250km yol yaptım. Neredeyse hiç kaza riskiyle karşılaşmadım. Motorumu artık tanıyorum. Ne kadar mesafede durur, nasıl kayar, nasıl yatar kalkar. Her şeyini anladım. O da beni anladı sanırım çünkü artık o beni yönetmiyor

Ben onu yönetiyorum. Almadan önce Kanuni, nam-ı değer Hyosung olduğu için tereddütlerim vardı. Ancak an itibariyle anlıyorum ki bu tereddütlerim tamamen yersizmiş. Motor saat gibi işliyor, hiçbir problemi yok. Kesinlikle başlangıç motoru olarak tavsiye ederim.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.