Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Merhaba arkadaşlar. Anlamadığım tüketici olayından bahsetmek istiyorum.

2009 Model/ Gri-Siyah renkdeki 40bin km'deki hyosungumu satışa çıkardım. Tüm ağır bakımları; Hava-Yağ Filtresi(orjinal) - Ipone 15-50 Yağ - Ön arka Zincir Dişlisi - SFR 520 O-ring Zincir- Akü Yuasa Akü - Orjinal bujiler- Lastikler daha yeni 2500 3000 Km oldu. Fren Diskleri ve tüm balatalarını da değiştirdim.Fren hidrolikleri vb. aklınıza gelebilecek en ince detayına kadar ayar çektim.Egzantrik zincirini de gerdirdim.Bakımlarını aksatmadan yaptım. Yani kısacası gereken her şeyi yaptırdım. Daha motorun 1 kere sağa yatması var allah şükür büyük kazası yok. Muaynesi 2014'e kadar geçerli Sigortasınıda yeni yaptırdım. Şimdi motora 6,500 TL yazdım.

Şuan 1000rr'ı olan bi abim önceden Hyo Gt 250R sahibi idi. O motoru kullandı motoru. Ben Hiç 40'bin km deki hyonun bu kadar güzel sorunsuz tık demeden çalışacağını tahmin bile edemezdim dedi. Frenleri kullandığım tüm Hyolar arasında en güzeli geldi bana dedi. Başka Hyo kullanıcıları da sürdü tam puan verdiler kendilerince.

Şimdi asıl olaya gelelim. Her şeyiyle on numara(bence) bi alet koy benzini harbiden yürü. Masrafsız. Sahibinden de ilanım var. Arıyanlar oluyor motor iyi hoş güzel de kmsi fazla işte diyorlar. Orjinal km kardeşim ben neysem o'yum. Sonuçta satıldığın da ona da bir can binecek ve km'sini geri çeksem öteki dünya da yüz yüze geleceğiz. O yüzden böyle şeylerle işim olmaz. Şimdi şu km olayını takıyorlar. Ne yapayım arkadaşlar km'sini geriye mi çektireyim yani afedersiniz şerefsizlik yapılınca mı satılacak bu motor anlamıyorum gitti ya. Neyse aklıma geldi yazayım dedim.

2009 Model/ Gri-Siyah renkdeki 40bin km'deki hyosungumu satışa çıkardım. Tüm ağır bakımları; Hava-Yağ Filtresi(orjinal) - Ipone 15-50 Yağ - Ön arka Zincir Dişlisi - SFR 520 O-ring Zincir- Akü Yuasa Akü - Orjinal bujiler- Lastikler daha yeni 2500 3000 Km oldu. Fren Diskleri ve tüm balatalarını da değiştirdim.Fren hidrolikleri vb. aklınıza gelebilecek en ince detayına kadar ayar çektim.Egzantrik zincirini de gerdirdim.Bakımlarını aksatmadan yaptım. Yani kısacası gereken her şeyi yaptırdım. Daha motorun 1 kere sağa yatması var allah şükür büyük kazası yok. Muaynesi 2014'e kadar geçerli Sigortasınıda yeni yaptırdım. Şimdi motora 6,500 TL yazdım.

Şuan 1000rr'ı olan bi abim önceden Hyo Gt 250R sahibi idi. O motoru kullandı motoru. Ben Hiç 40'bin km deki hyonun bu kadar güzel sorunsuz tık demeden çalışacağını tahmin bile edemezdim dedi. Frenleri kullandığım tüm Hyolar arasında en güzeli geldi bana dedi. Başka Hyo kullanıcıları da sürdü tam puan verdiler kendilerince.

Şimdi asıl olaya gelelim. Her şeyiyle on numara(bence) bi alet koy benzini harbiden yürü. Masrafsız. Sahibinden de ilanım var. Arıyanlar oluyor motor iyi hoş güzel de kmsi fazla işte diyorlar. Orjinal km kardeşim ben neysem o'yum. Sonuçta satıldığın da ona da bir can binecek ve km'sini geri çeksem öteki dünya da yüz yüze geleceğiz. O yüzden böyle şeylerle işim olmaz. Şimdi şu km olayını takıyorlar. Ne yapayım arkadaşlar km'sini geriye mi çektireyim yani afedersiniz şerefsizlik yapılınca mı satılacak bu motor anlamıyorum gitti ya. Neyse aklıma geldi yazayım dedim.

Aynen öyle hocam. Temiz motora değil de km ye bakıyolar. 10 bin de haşat motor olsa alacaklar. Garip bir milletiz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...g-askerlik-nedeni-ile-satilik-99589980/detay/ sanırım sizin motor şu favorilerim arasında :cherry: benmkini satıp dalıcam bi hyo ya allah izin verirse...yalnız dediğiniz gibi şerefsizlik yapmaktansa motor geç satılsın kimse kimsenin kul hakkına girmesin :cat:

Hacı o DIY dediğin Do it Yourself ise seni esefle kınıyorum :D
Makina parkuru geniş Demir atölyesi olan çocukluk arkadaşım var onunla beraber yaptık. Arkadaşlar benim gibi hem laz hem de + olarak bu işin okullusu oldukları için yarım saatte yaptık.
Kendimiz yaptık. Ve gayet de basit. Sökülüp takılabilir birşey yaptık.
Adamlar burada 2 tane plastiğe 100tl para istiyorlar.insafları kurusun.
Çinden 1 takım takozum geldi ama siyah. Bunların karenajla beraber aynı renkte, beyaz olması daha hoş oluyor.
Ucundaki beyazları da tornada adını unuttuğum bi plastik maddeden yaptık. İçine kılavuz ile diş açtık. Zaten uzun demirler saplama demiri olduğu için dişvardı böylece çevirerek direk montaj edilmiş oldu ;) Saplamaları boyadıktan sonra taktığımız için boyanın da tutukal etkisiyle gayet sağlam duruyorlar.

Zincirim şuan üstündeki D.I.D X2 ring 520 112 zincir. Linkini verdiğim kişiler D.I.D distiributör formasıdır.
http://magaza.entelenerji.com/520-vm-112-x2-ring.html
Şuana kadar 5500km oldu milim uzamadı zincir. Ömrünün sonuna kadar da uzamıyor zaten.
Sen de şu yağlama sistemini aldığın yerin linkini verirsen sevinirim. Bu zincir yağlama spreyleri ciddi pahalıya geliyor.

10 kullanımda biten birşeye 30tl para vermek demek her yağlamanın 3tl olması demektir. Oha yani çok fazla.Sendeki sistemin kullanırken olan yağlama maliyetini konuşmuştuk zaten.
En mantıklısı sendeki sistem. Şuan param yok zaten zinciri bende olan yarım kutu motor yağıyla yada bazen kullanılmış yağ ile yağlıyorum. fazla kaçtığı için etrafı biraz batıryor ama işini yapıyor.
Sendeki gibi bir sistem alırsam kararında yağlayacağı için etraf da(kısa sürede) batmaz

Aynı hocam 150 70 17.
160 60 17 alınırsa lastik çapı düştüğünden hem son hız düşer. Hem de atıyorum 6300devirde 100km hızla gidecekken 95km hızla gidersin.
Bu da aynı hız için daha çok devir çevirmen daha çok benzin harcaman motorunun gereksiz yere daha çok yıpranması. Tabanı geniş lastik sebebiyle bir miktar daha fazladan benzin harcaman demektir.
http://www.motoplus.com.tr/kategori/35/Zincir-Yaglama-Sistemleri
bu ana sayfası
ben bunu kullanıyorum
http://www.motoplus.com.tr/urun/70440001015/Scottoiler-vSystem-Otomatik-Zincir-Yaglama-Sistemi
motoplustan alırsan orada montajınıda yapıyorlar diye biliyorum
ebay da da aynı fiyat
acayip memnunum adamlar takarken izle çok basit kurulumu var sürekli sende kalacak motoru her değiştiğinde yeni motoruna takarsın
sürekli akışkan yağ ile yağlandığı için de zincirinde kirlenmiyor 10 numara

Dostum malum kıştayız millet pusuya yatmış fırsat bekliyo bende onlardan biriyim acele etme Allah hayırlu müşteriler versin..

Yakıt konusuda güzelmiş :)

Geçen bi ilan vardı adamı aradım foto koy dedim adam fotoğraf koymuş bide 500 lira zam yapmış :) hay çeneme :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:15 ----------

http://www.motoplus.com.tr/kategori/35/Zincir-Yaglama-Sistemleri
bu ana sayfası
ben bunu kullanıyorum
http://www.motoplus.com.tr/urun/70440001015/Scottoiler-vSystem-Otomatik-Zincir-Yaglama-Sistemi
motoplustan alırsan orada montajınıda yapıyorlar diye biliyorum
ebay da da aynı fiyat
acayip memnunum adamlar takarken izle çok basit kurulumu var sürekli sende kalacak motoru her değiştiğinde yeni motoruna takarsın
sürekli akışkan yağ ile yağlandığı için de zincirinde kirlenmiyor 10 numara

Daha neleri otomatik yapacaklar merakla bekliyom :) fiyatı tuzluymuş ama alınır yani amorti eder

Dostum malum kıştayız millet pusuya yatmış fırsat bekliyo bende onlardan biriyim acele etme Allah hayırlu müşteriler versin..

Yakıt konusuda güzelmiş :)

Geçen bi ilan vardı adamı aradım foto koy dedim adam fotoğraf koymuş bide 500 lira zam yapmış :) hay çeneme :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:15 ----------

Daha neleri otomatik yapacaklar merakla bekliyom :) fiyatı tuzluymuş ama alınır yani amorti eder
evet fiyat kısa vadede düşündüğünde çok pahalı ama uzun vadade düşündüğünde acayip ucuza geliyor
mesela zincirin ömrünü 7 kata kadar arttırıyor(markaya bağlı olarak)
500 ml yağ ile 16 bin km gidiyorsun 125 ml si 10 tl
bi kere her 1000 km de zincir temizleme zahmetinden kurtuluyorsun
yağ akışkan olduğu için yoldaki hiç bir pislik zincirine yapışmıyor
ve en güzeli malzeme senin malzemen motoru satacağın zaman sök yeni motoruna tak

603995_448681028530034_360122464_n.jpg

Siperlik cok büyük ve şekilsiz turing motor gibi geldi gözüme..

2013ler böyle mi gelecekmiş? burdan birisi demişti kanuniyi aramış 2013 modellerde kafa grenajı değişmeyecek sadece renk değişikliği olacak diye ? Yoksa bu türkiye ye gelmiyen modelmi? Siperlik dışında on numara olmuş :)

Bugün 2007 gt250r deneme fırsatı buldum motor biraz haşattı bindim test ettim 8bin devirde gaz kesiciye giriyordu hiç anlam veremedim sorduğumda yağ filtresi yırtık ondan dedi çok komik :) vites koluda kaynak yemiş ondanmıdır ayarsızmıdır nedir bilmiyorum ama vites değiştirme aralığı uzundu yükseltmek için ayaklıkdan ayağımı kaldırmak zorunda kaldım her defasında böyle bi problem yok demi orjinallerde? Bide 2012 modeller beyin markası olarak "delphi" mi kullanıyor?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------

arkadaşlar daha şimdi bi telefon görüşmesi yaptım pazarlık diyebiliriz son 7.900 bıraktı ilk elden sayılır 2012 beyaz 3binkm de nasip olursa gidicem sizede bi danışmak istedim bu mevsimde bu fiyata alınırmı yoksa beklemelimiyim? Malum önümüz kış motor yatacak ne dersiniz?

2013ler böyle mi gelecekmiş? burdan birisi demişti kanuniyi aramış 2013 modellerde kafa grenajı değişmeyecek sadece renk değişikliği olacak diye ? Yoksa bu türkiye ye gelmiyen modelmi? Siperlik dışında on numara olmuş :)

Bugün 2007 gt250r deneme fırsatı buldum motor biraz haşattı bindim test ettim 8bin devirde gaz kesiciye giriyordu hiç anlam veremedim sorduğumda yağ filtresi yırtık ondan dedi çok komik :) vites koluda kaynak yemiş ondanmıdır ayarsızmıdır nedir bilmiyorum ama vites değiştirme aralığı uzundu yükseltmek için ayaklıkdan ayağımı kaldırmak zorunda kaldım her defasında böyle bi problem yok demi orjinallerde? Bide 2012 modeller beyin markası olarak "delphi" mi kullanıyor?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------

arkadaşlar daha şimdi bi telefon görüşmesi yaptım pazarlık diyebiliriz son 7.900 bıraktı ilk elden sayılır 2012 beyaz 3binkm de nasip olursa gidicem sizede bi danışmak istedim bu mevsimde bu fiyata alınırmı yoksa beklemelimiyim? Malum önümüz kış motor yatacak ne dersiniz?
büyük ihtimal debriyaj baskı balata perişan olmuştur buda farklı ve bu motora uyan bir çakma takmıştır
2007 modellerde gaz kesici yok büyük ihtimal bujileri yanmıştır uzak dur

Bu eklediğim resimdeki kasa sadece 650 r da olcak 250 r aynı kalcak diyen var.250 R dada 650 r dada 2013 te değil 2014 de gelcek diyen var.Kısacası çeşitli teoriler var beklicez, görücez.
Bu arada o vites sorunu tamamen o motora aittir.Mesala bende eski motorumda düştüğümde ayaklık kırılmıştı, kaynak yapıldığında fren olması gerektiğinden daha yüksekte kalmıştı, ilk başlarda cok sıkıntılı olmuştu, sonradan alışmıştım...
2012 model 3 bin kmde bi motor icin 7900 tl iyi bi fiyat. Cok iyi değil ama normalde değil, eğer grenajlar gıcır gıcırsa ve benim sıfır motordan hiç bi farkım yok diye bağırıyosa hiç düşünme al.

Bu eklediğim resimdeki kasa sadece 650 r da olcak 250 r aynı kalcak diyen var.250 R dada 650 r dada 2013 te değil 2014 de gelcek diyen var.Kısacası çeşitli teoriler var beklicez, görücez.
Bu arada o vites sorunu tamamen o motora aittir.Mesala bende eski motorumda düştüğümde ayaklık kırılmıştı, kaynak yapıldığında fren olması gerektiğinden daha yüksekte kalmıştı, ilk başlarda cok sıkıntılı olmuştu, sonradan alışmıştım...
2012 model 3 bin kmde bi motor icin 7900 tl iyi bi fiyat. Cok iyi değil ama normalde değil, eğer grenajlar gıcır gıcırsa ve benim sıfır motordan hiç bi farkım yok diye bağırıyosa hiç düşünme al.
bizim son kullandığımız kasa 2009 da piyasaya çıktı ama bizdekiler anca 2011 de getirdi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar