250 cc ve üstü hacimli motosiklet satışı alt hacime göre sayı olarak çok düşük. bu da yedek parça konusunda talebin az olmasından ötürü fiyatları yükseltiyor. malum ne kadar çok talep olursa stoklama maliyeti az olur, yan sanayi rekabetinden fiyatlar düşer.
ön farın fiyatı dediğiniz gibi yüksek ama onu kıracak kadar hasarlı bir olaya karışırsanız zaten motor önden ciddi darbe almış anlamına gelir. düşme sürüklenme ile kolay kolay kırılacak bir konumda değil. yurt dışından 500-600 tl gibi bir rakama temin edebilir, yada ikinci el piyasasına yönelirsiniz.
arızası, kırılması mümkün parçaları ise aslında emsallerine göre pahalı değil çoğu durumda da uygun fiyatlıdır. pahalı olanlarının da genellikle alternatif çözüm yolları, muadilleri bulunuyor.
ben 2010 model kullanıyorum, motor 5. yılında. bu güne kadar yolda bırakacak bir sorunu olmadı. olan sorunları da yavaş yavaş önceden belli etti. yani pat diye bir sürpriz çıkarmıyor karşınıza. kullandığınız modelin enjektör (130 tl) ve sensör (yaklaşık 50-150 tl) gibi bileşenleri gayet uygun fiyatlı. elektornik sorun ya bunlardan olur ya da, beyin arızasından. beyinde kolay kolay bozulmuyor zaten. akünüzün kondisyonuna ve sistem voltaj değerlerinize dikkat eder, her bakımda kontrol ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.