Hyosung S&T Kanuni Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar bende gt 650 almayı dusunuyorum 2006 model 49000 kmde temiz ve sorunsuz oldugunu söylediler ama modeli eski oldugu için kararsızım 2006 ve 2008 yada sonrası için farklar nelerdir? bu enjeksiyonlu olması nasıl birşey ifade ediyor açıklarmısınız ?

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar, bir kaç sorum olucak tecrübeli arkadaşlar yardimci olursalar çok sevinirim

Daha once Honda kullanicisiydim sport modelinde Cbr tercihlerimde hic bir sikinti yasamadim 2006 modelinden 2013 modeline kadar kullandim sonunda merak edip 2013 GT 250 r motor aldim 1 ay kadar önce 11 binde

Formlarda arastirdigim kadarıyla yolda kalanlar turlu turlu elektronik arızalar 2013 model bi motor nasil oluyorsa bu kadar sikinti verebiliyor görüntüsü gidişi çok tatminkar fakat her forma baktigimda motora korkarak biner oldum acaba yolda kalirmi arza yaparmi seklinde nerdeyse paranoya oldum sürekli uzun yol yapan biri olarak bu paranoya motordan sogumama yetti bu arada 11 bin bakimi geldi catti servise gittiğimde 150-200 lira bakim fiyatida çok fazla geldi yağ ve filtre değişim fiyati bu meblada ben hondada rutin bakimlrda bu kadar verdiğini hatirlamiyorum
Ki servis güvenliği kalitesi tartisilir !
Kendim yapmaya karar verdim bakimlarini bu seferde parcalarinin pahaliligi ayri bi silinti armut kadar farin liste fiyatu 1300 lira hava filtresi 80 lira çok fazla degilmi ? Neyse bununda çözümü 20 TL civrina nette bulunan filtre siparişi vererek cozdum Balatalari azalmis 3 takim aldim hidroliklerini balatalarini degistirdim
Gel gelelim motor yağ değişimine servis kasesi olmadan garanti dişi kalmasini kabul etmekmi yoksa kendimmi yapsam o riske degermi ne yapmali gerçekten paranoya yaptiticak kadar sikintili bi motor mu gerçekler nasildir tecrübeli arkadaşlar surcu lisan olduysa affola desteklerinizi bekliyorum tekerinize tas değmesin hayirli hatasiz surusler

250 cc ve üstü hacimli motosiklet satışı alt hacime göre sayı olarak çok düşük. bu da yedek parça konusunda talebin az olmasından ötürü fiyatları yükseltiyor. malum ne kadar çok talep olursa stoklama maliyeti az olur, yan sanayi rekabetinden fiyatlar düşer.

ön farın fiyatı dediğiniz gibi yüksek ama onu kıracak kadar hasarlı bir olaya karışırsanız zaten motor önden ciddi darbe almış anlamına gelir. düşme sürüklenme ile kolay kolay kırılacak bir konumda değil. yurt dışından 500-600 tl gibi bir rakama temin edebilir, yada ikinci el piyasasına yönelirsiniz.

arızası, kırılması mümkün parçaları ise aslında emsallerine göre pahalı değil çoğu durumda da uygun fiyatlıdır. pahalı olanlarının da genellikle alternatif çözüm yolları, muadilleri bulunuyor.

ben 2010 model kullanıyorum, motor 5. yılında. bu güne kadar yolda bırakacak bir sorunu olmadı. olan sorunları da yavaş yavaş önceden belli etti. yani pat diye bir sürpriz çıkarmıyor karşınıza. kullandığınız modelin enjektör (130 tl) ve sensör (yaklaşık 50-150 tl) gibi bileşenleri gayet uygun fiyatlı. elektornik sorun ya bunlardan olur ya da, beyin arızasından. beyinde kolay kolay bozulmuyor zaten. akünüzün kondisyonuna ve sistem voltaj değerlerinize dikkat eder, her bakımda kontrol ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

İlgi ve alakaniz için çok tesekkur ederim yağ degisimimiz geldi 11.500 servis bakimi 150-200 civari tutuyormus Kendim yapmayi düşünüyorum ne dersiniz yağ ne tavsiye edersiniz servisemi yaptirmali

süre uzunmuş. bence bu bakımı serviste yaptır. bir dahakine tekrar gözden geçirirsin. zira motor daha çok kısa bir süredir sende. önceden gelen bir arıza potansiyali varsa bu süre anlaman için yeterli gelmemiş olablir. havalar düzelmeye başladı, muhtemelen esas kilometreni bundan sonra yapacaksın. yağı kendin değişirsen filtreyle beraber 70 tl gibi bir masrafın olacak. eğer dersen riske girecem bozacam garantiyi, öncesinde en azından motor rolantide çaışırken voltaj ölçümü yap. far kapalı iken yaklaşık 13,5 ve üzeri bir değer olmalı. far açıkken gaz verdiğinde 14 voltu geçebiliyor olmalı.

ilanlarda model yılına göre en temiz olanı, adanalı abimizin eski motoru kerim arkadaşımıza hayırlı olsun..

10153288_1426086540975248_5596462688543196045_n.jpg

1779052_1427144407536128_5431925382997968940_n.jpg

Arkadaşlar Merhaba gt250 comet almayi düşünüyorum bende honda cb125e var takas +nakit şeklinde düşünüyorum sizden bi ilan hakkında fikir almak istiyorum motorun sahibi burda midir bilmiyorum ama bu motorun üstüne ne kadar nakit vermeliyim? (Benim motorum 10 bin km 2012 model 3 ay daha garantisi devam ediyor)

Takas yapmak istediğim comet bu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-orjinal-21000-km-gt-250-141171196/detay

Fikirlerinizi bekliyorum.

Temiz bir makinaya benziyor , tabi yine bir ustasına baktırmak gerek.Bir de dikkatimi çeken lastikleri sanki hala shinko tam görünmese de , lastik masrafın olabilir .Son olarak sarı renk bir gt 250 için fiyatı bir kez daha düşünmek gerek sanırım , tabi yine de kullanıcı zevki ve tercihiyle alakalı.Hayırlısı olsun.

Temiz bir makinaya benziyor , tabi yine bir ustasına baktırmak gerek.Bir de dikkatimi çeken lastikleri sanki hala shinko tam görünmese de , lastik masrafın olabilir .Son olarak sarı renk bir gt 250 için fiyatı bir kez daha düşünmek gerek sanırım , tabi yine de kullanıcı zevki ve tercihiyle alakalı.Hayırlısı olsun.

Orjinal de siyah ve kırmızı renk var değil mi sadece ? Lastikler bana da eski gibi geldi ayrıca motor 20 bin km de ama zincir değiştirilmiş 20 bin km D3 zincir değişimi normal mi ?

Orjinal renkleri(kırmızı-siyah-sarı-mavi) arasında sarı da var tabi ama ben ileriye dönük olarak düşündüm sarı renginin , siyah ve kırmızıya göre satışı biraz daha durgundur.Öte yandan bugün iyi bir takım lastik min 600 tl ve üzeri diye devam ediyor.Ekstra bir masrafı varsa eğer motorun hepinin toplamdaki karşılığını hesaplayıp motosikleti alacağınız fiyata eklemelisiniz ki ortaya ciddi bir rakam çıkmasın yani motosiklet size pahalıya patlamasın.Zincir değişimine gelirsek sizin için neden sıkıntı bir durum oluştursun ki..? :)

orjinal renkleri(kırmızı-siyah-sarı-mavi) arasında sarı da var tabi ama ben ileriye dönük olarak düşündüm sarı renginin , siyah ve kırmızıya göre satışı biraz daha durgundur.Öte yandan bugün iyi bir takım lastik min 600 tl ve üzeri diye devam ediyor.Ekstra bir masrafı varsa eğer motorun hepinin toplamdaki karşılığını hesaplayıp motosikleti alacağınız fiyata eklemelisiniz ki ortaya ciddi bir rakam çıkmasın yani motosiklet size pahalıya patlamasın.Zincir değişimine gelirsek sizin için neden sıkıntı bir durum oluştursun ki..? :)

Acikcasi zincirin değişim kmlerini bilmiyorum cometlerde ama erken değişmesinin motorun çok hor kullanıldığına işaret edecegini düşünüyorum. .suan kullanmakta oldugum cb125e benim ilk motorum ve o kadar sorunsuz ki açıkçası kılı kırk yariyorum 2.el alicam aman sorunsuz olsun diye. :) Yardımcı olduğun için saol Zafer_16 :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar