orta sehpanın yayını nasıl uydurdunuz. sanırım ellerinde yokmuş.
Buyrun resmi yan sehpanın yayı görülecek şekilde çektim. Boyut olarak bir kıyaslama yapabilirsiniz. Resimde de görüldüğü gibi ben çekme kuvvetini arttırmak iç içe geçe bilen iki tane yay kullandım.
[/URL][/IMG]
---------------------------------------------------------
Bu gün filtre ve sıvıları da değiştirdim. Epey bir bakım oldu
[/URL][/IMG]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
öncelikle merhaba arkadaşlar ben de hyo 250 aldım görüntü olarak tatmin edici(düşük bütce ile)aldığımda dağınık bir vaziyette tamircide yatıyor du motor aldığım arkadaş nasıl becerdi ise silindir çizilmiş vesaire vesaire.silindir rektefiye edildi 400cc oldu egzantirik zincirleri siboblar gergiler,debriaj balataları değişti.yani bir japon gibi değil ama yinede o hazzı yaşatıyor.ben kullanan arkadaşlar dan fikirlerini almak istiyorum şöyle ki 3 viteste 4500 devirden sonra titreme oluyor zincir hırıltısı gibi ama oluyor.gazi bırakınca patır patır exsoz sesi oluyor,5 viteste gazı bırakıp tekrar gaz verdiğimde tepki vermiyor belli bir devire düşene kadar sonra yine normale dönüyor.genel olarak bunların dışında gördüğü yola gitmem demiyor,sizden ricam bu saydığım titreme ve eksoz patırdamasını nasıl kesebilirim? teşekkürler
Aramıza hoş geldin. Kazasız belasız keyifli sürüşler.
Öncelikle motosikletinizin 400 cc ye çıkması uygulamada silindir yapısı ile neredeyse imkansızdır.
Subap şimlerinin hepsini yenisi ile değiştirseydiniz. Zaten ucuz bir malzeme.
İşinin ehli bir usta karbüratörü güzelce temizleyip iyi bir avans ayarı yapmalı.
Motosikletiniz rektefiyeden yeni çıkmış. Fazla zorlamamalısıznız. en az 1000 KM rodaj süresi olacaktır. Bu esnada hızlı gaz açma kapama, yüksek devir, sürekli sabit devirlerde kullanmayın. Forumda aratırsanız rodaj dönemi için bir çok bilgi bulabilirsiniz.
Titremeyi de ben muhtemel iyi ayarlanmamış hava-yakıt karışımına bağlıyorum. Tabi bir usta baksa daha iyi olur.
Bizim motosikletler 5000 ile 6000 arasını pek sevmez. Her motosikletin vardır böyle sevmediği devir aralığı. Ama 7000 deviri çok sever ve gaz koluna çok güzel tepki verir. Sizinkinde de 6000 devirden sonra titreme kesiliyorsa normal bir durumdur.