Selamlar yukarıda soru sormuştum ancak görülmemiş herhalde

.Sorumu yinelemk ve birkaç soru daha sormak istedim.Bu 250 cometlerin yeni kasa ve eski kasaları arasındaki farklar ve mekanik farkları nelerdir(Araştırmama rağmen pek bir sonuca ulaşamadım)?Bu motorun kaç kasa tipi vardır(benim bildiğim kadarı ile 2 ama bir arkadaştan 3 diye duydum)?Son olarak bu krank muhabbeti nedir onu çok merak ettim.Gerekli araştırmayı elimden geldiğince yaptım,ancak yinede kafamı kurcalayan bir soru.Neden bir hondada,yada bir yamahada bukadar dile gelmiyorda bu sorun bu motorda bukadar dile geliyor anlayamadım.Gerçekten mekaniği bir honda yada yamaha kadar sağlam değilmi,yoksa marka fanatiklerinin çıkardığı söylentimidir bu?Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür eder,saygılar dilerim...
türkiye pazarı için kasaların yıllara göre şu şekilde.
3 ayrı kasa bulunmakta. ilki, 2006 -2008 arası karbüratörlü motorlarda kullanılanı. ön de cam (rüzgarlık) yok. göstergeler analog.
2008 - 2011 arası enjeksiyonlu modeller. kasa karbüratörlü modelin makyajlanmış hali. gösterge dijital ve öne ufak bir rüzgarlık eklendi. yakıt sarfiyatının karbüratörlü modele göre biraz daha az ve çok cüzi bir beygir artışının olduğu iddia ediliyor.
2012-2014 arası modellerde ise kuyruk bölümü ve far değişti.
2006'dan günümüze teknik ve mekanik çok hayati bir değişiklik olmadı. önemli olan düzgün, zorlanmadan kullanılmış olması. az sahip değiştirmiş istediğiniz modeli seçebilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:18 ----------
Değerli Zenon,
Yanıtınızdaki mesajı alamadım ama yine de cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
turcamı için şu tarz birşey kullanabilirsiniz. anahtar kelime "universal sperlik çam rüzgarlık"
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-universal-naked-yuvarlak-farlar-icin-mondial-vs-on-sperlik-cam-142677531/detay/
lastik için uygun fiyatlı olsun diyorsanız savanın asfalt için üretilen radyal modellerini seçebilirsiniz.
http://www.savaturkiye.com/UrunDetay.aspx?UCD=Sava%20Radial%20Lastik&UID=52