Syanur,15-20 gün önce aldığına dair telefonda hiç bişey söylememişti.Deposunda boya var mı dedim,"olabilir,emin değilim,bilmiyorum anlamıyorum ben çok" gibisinden cümleler kurmuştu.İyi bir baktır motora mutlaka.. :cat:
Bana telefonda ve yüz yüze söyledikleri;
"Ben motordan anlıyorum, önceden de birkaç motorum vardı. Eskiden rayzing vardı bende. Motorumun bakımlarını kendim yaparım. Bu motoru istanbuldan aldım(zaten 34 plaka), öyle haybeye almadım, gittim baktım-baktırdım ona göre aldım. Yani için rahat olsun, hiçbir sorunu yok...Bak far takımını kendim değiştirdim, egzos taktırdım 200 TL ye...(büyük ihtimalle kaza yapan önceki sahibi yaptı bunları). Daha yeni bakımlarını yaptım, istanbuldan geldim zaten geçen gün(zincir TAKIR TAKIR! vuruyor buarada). Para geldi bana biyerden Dragstar alcam...! (yaşı itibariyle baktım, bana gelmeyen okadar para ona nasıl geliyor anlamdım...epey genç kendisi)."
Buarada ilanda KM 22.000 ama motorda(kadranda) ~19.000 yazıyordu. Sordum, "öyle yazdım işte, artarsa diye..." dedi. Bakımlarını kendisi yapmasına rağmen ömer ustayla ahbap çıktılar. Ben de gimat daki Metin ustaya getirisen o usta bakar, al derse alırım yok derse almam dedim. Madem motoruna okadar güveniyosun sorun çıkmaz heralde dedim. Arkadaş "Ankarada hekes beni tanır zaten" dedi ama metin ustayı bilmiyormuş nedense. "Cengiz motora götürelim ozaman, yakın orası" dedim, "Onunla aram çok iyi ama her götürdüğüm motora kötü konuşuyor, sırf gıcıklığına!" dedi.
Ertesi gün Metin ustada buluştuk, sağolsun Fatih adında bir arkadaşım aracı oldu ustayla tanıştırdı beni. Ustanın motoru görmesi yetti zaten. Nezaketen 10-15 saniye baktı motora, "benim bişey söylemem doğru olmaz şimdi" dedi gitti. Benim arkadaşım bile, motor sahibi lafı uzatınca saydı gördüklerini...(ben anlamıyorum tabi motordan). Elemanlar bozuldu biraz sanırım, gittiler...Gitmeden önce de anlaştığımız gibi ben 10TL lik yakıt paralarını verdim.
Bunları anlattım ama Metin ustanın motor hakkında sonradan bana söylediklerini buraya yazamam. Tahminimiz bu motoru istanbuldan birisi bu arkadaşa fena paketlemiş. O da paketleyecek birisini arıyor...Zaten umudum çok yoktu ÇÜNKÜ;
1- Ankara piyasasında yaklaşık olarak(çok sıkı takip ettim) 2 yılda 3 tane bu motordan satıldığını gördüm ve fiyatı süper cazip görünüyordu bu koşullarda(KM sinide hesaba katarsak...)
2- 15-20 gün önce alıp "sorunsuz" dediği motora ~400 TL masraf da yapıp(ön tekeri de değiştirmiş) 4.250 TL ye satıyor olması...
3- Para geldi dragstar alcam diyor ama benimle 10TL lik benzin hesabına giriyor...
Bunları satıcıyı rencide etmek için yazmadım, sadece epey bir yalan konuştuğu için motor ile "ilgilenenleri" "bilgilenenlere" dönüştürmek maksatlı yazdım...
Yukarda yazdıklarımı yetmediyse doğrudan söyleyim; boşuna zahmet etme sincana kadar

Ha ben dökülmek üzere olan motoru alıp adam ederim, uğraşırım diyorsan sıkı pazarlık yap, uygun fiyata almaya çalış. Buarada ben de seni yalan sanıyordum, "başkası da motora bakcak" diye numara yapıyor sanmıştım. Meğer essahmışsın