Honda Yamaha Suzuki Türkiye Sizi Kiniyorum

Çok saçma olmuş bence.. Asıl sorun hükümette - dünyada tahvile en büyük dolar faizini ödeyebilmek için motosiklet ve yakıt dahil herşeye rekor vergiler koyduktan sonra, motosiklet satıcılarının ne yapmasını bekliyorsunuz?

cok baba bir topik arkadaşı tebrik ediyorum sanırım bu topikten sonrada forumdan uzaklaştırılmış:cyclopsan

Konu iyi ve yazan arkadaş haklı,katılıyorum tüm söylediklerine.Satıcıların bir rolü yok ne demek abi yapsınlar baskıyı devlete bak nasıl düzeliyor.Ayrıca arkadaş kötü ve suçlayıcı ahlak dışı şeyler yazmamış topiten neden uzaklaştırılmış anlamadım doğrusu.Ucuz diye sadece motorda değil herşeyde çin mallarını soktular arştırmadan Türkiye'ye şimdi tüketici mahkemeleri dolup taştı davalardan.Benim arkadaşım da çin malı gazisi,makina şişmdi sokakta çürüyor.
Yahudi ne demiş ''Ucuz mal kullanacak kadar zengin değilim''.Amcam son noktayı yıllar önce koymuş.

SİZLERİ BEN VE BENİM GİBİ KISITLI BÜTCEYE SAHİP MOTSİKLET TUTKUNLARI ADINA KINIYOR VE PROTESTO EDİYORUM

Arkadaşım sen kısıtlı bütçeden bahsediyorsun.Bu makineler Türkiye gelse dünyanın parasını isterler.YBR250 var mesela, hadi bütçesi kısıtlı olanlar gitsin alsın bakalım. Neden almıyoruz çünkü aynı paraya CBF500'ün 2.elini almak mümkün, hemde 1 yaşında 10.000 km altında :wiinkk:

Şahsen bunlar Türkiye'ye gelse ben bu makinelere para vermem.Bunlara vereceğim para ile 1 yaşında ne makineler alırım :p :wiinkk:

Ö.Z.€.R;836589' Alıntı:
Arkadaşım sen kısıtlı bütçeden bahsediyorsun.Bu makineler Türkiye gelse dünyanın parasını isterler.YBR250 var mesela, hadi bütçesi kısıtlı olanlar gitsin alsın bakalım. Neden almıyoruz çünkü aynı paraya CBF500'ün 2.elini almak mümkün, hemde 1 yaşında 10.000 km altında :wiinkk:

Şahsen bunlar Türkiye'ye gelse ben bu makinelere para vermem.Bunlara vereceğim para ile 1 yaşında ne makineler alırım :p :wiinkk:

madem öyle neden hyosunga biniyorsun

onun sıfırına vereceğin paraylada 2-3 yaiında 600 lük honda alırsın suzuki alırsın
hangi akla hizmet biniyorsun hyosunga maceramı arıyorsun rüştünü ıspatlamamış bir motosiklete 8-9 bin saydın

Hazır fuar yaklaşıyorken bu topici canlandırayım dedim belki biri okurda fuara burdaki modellerden getirmenin gerekli olduğuna karar verir de bizde faydalanırız

bu ülkedeki motor piyasasının adam olduğunu ancak Boss Hoss markasını 30.000-40.000 dolara getirdiği zaman anlarım..(bu imkansız bir olay)

Arkadaşlar hemen hemen hepimizin sorunu aynı bunların iletişim sayfalarında email ardesleri vardır biz mt net olarak tek bir sayfada bütün mtcilerden isim soyad yazarak mail atma şansımız varmı. mod arkadaşlar bir sayfa oluturarak en başa yazı döşenecek altına destekleyenler yani bu 10000 imzalı dilekçe gibi olacak bu mümkünse yapalım hemde hepsine gönderelim

Arkdaslar bence burada tek sorunun distributor firmalarda oldugunu sanmıyorum.

Asıl sorun vergi oranları!!! Luks sayilip boylesine vergi koyulan motorlarin urun yelpazesi ne kadar genis olursa olsun yine de istedigimiz gibi tercih yapamayacagiz. O yuzden ilk once eger bir eylem pesinde kosulacaksa vergi oranlarını duzeltmek adına olmalı bence.

Vergi konusuna aynen katılıyorum.
Şu an 16.000 YTLye VStrom 650 almak mümkün. Hesaplayın bakalım eğer %37 ÖTV olmasaydı kaç liradan satılacaktı. 12.000 YTLye VStrom 650 alınablecekti.

"Her motorun alıcısı vardır" aynen katılıyorum

"Her motorun alıcısı vardır"
Aynen katılıyorum.Her model her güçte ve her fiyat aralığında ürünler pazara girmek zorundadır.Kendi pazar kaygılarına göre model belirleyip getirmelerine hiçbir firmanın hakkı yoktur.Düşük cc li motorlar geldiğinde sıfır alıcısıda olur ikinci elininde alıcısı olur.Tabii yüksek cc ve pahalı olanlarınında.
"Müşteri herzaman haklıdır"
Ancak maalesef burasıda Türkiye,
Burada müşteri değil herzaman satıcılar haklıdır maalesef !...

varadero 125'in görüntüsü güzelmiş 125lik gibi durmuyor.Burda görünce google'dan arattım şahsen beğendim:cat:

Türkiye'de motosikletler nasıl Avrupa ile aynı fiyatta olacak? Orada vergi %0'a yakın, burada %18 kdv yetmezmiş gibi bir de %22 / %37 özel kazık ödüyoruz.Sorun kesinlikle yönetimde.

dostum adamlar bizlere bu motorları vermezler çünkü biz bu motorları haketmiyormuşuz. Bende aynılarını yazdım ama bir arkadaş biz Türk insanları bu makineleri hakedecek insanlar değiliz diye yazmış. Artık bizlerin kullanışından mı yoksa Türkiye'de meşhur köstebek yuvası yollarımızdan mı bilmiyorum. Ama senin dediğine katılıyorum o kadar güzel model varken bizleri halen 2 kuruşluk çin malları ile uğraştırıyorlar.

dostum adamlar bizlere bu motorları vermezler çünkü biz bu motorları haketmiyormuşuz. .

Haketmek nasıl oluyor acaba?
Eğer bunlar için çalışmak para biriktirmek vs. diyorlarsa, bizim kadar uğraşan kimse yok dünyada - hele Avrupa/Amerika'ya kıyasla. Bizdeki vergiler dünyaya bedel - pardon ama yellensek vergi ödüyoruz, ve karşılığında birşey almıyoruz.

-tk

Motosikleti
BWS 100
türkiye başlangıç motoru aaçığı var pek fazla model yok
bunlar güzel motorlar
aslında herkes şu distiribütörlere mail atsa belki etkisi olur ama pek etkisi olacağını sanmıyorum.. adamın oturmuş bi düzeni var zaten vardır bi zararı yada bildiği... yapacak bişey yok

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar