İlk defa "motor pahalı değil, bizim alım gücümüz düşük" demeyeceğim, bu motor bence pahalı
Africa Twin fiyatına satmaya çalışmaları da gerçekten çok ilginç. Şimdi motora bakıyorum enduro desem değil, skuter desem değil, arada kalmış ilginç bir tasarım. Hani fiyatı uygun olsa çok amaçlı kullanım için tercih edilebilir ama o fiyat nedir ya? İnsan söylemeye utanır :mrgreen:
Ben 1-2 tane sahibi ile ayak üstü konuştum. Dehşet verici şekilde memnunlar. Tcs yok die yakınanları da duydum ama tek sorunu bu diyorlar. Acayip zevk aldıklarını belirtiyorlar. Hal böyle olunca insan acaba hakikaten hakkını veriyor mu die düşünmeden edemiyor.
Motora veya alıcılıya sözümüz yok ta, ısrarla gelmesini beklediğimiz modeller, satamayız gerekçesiyle getirilmezsen , bu çeşit Pazar’ı çok sınırlı modelin getirilmesi acayibimize gitti. Toplam kaç satış yapıldığını da hakikaten merak ediyorum.
84 bin değil 71600 tl şuan,ama bence buda çok fazla
Motora veya alıcılıya sözümüz yok ta, ısrarla gelmesini beklediğimiz modeller, satamayız gerekçesiyle getirilmezsen , bu çeşit Pazar’ı çok sınırlı modelin getirilmesi acayibimize gitti. Toplam kaç satış yapıldığını da hakikaten merak ediyorum.
geçen bunun sohbetiin başka bir konuda yapmışdık brezilya hondada mükemmel makineler satılıyor ve hepsi türkiyelik türkiyeye yollasalar peynir ekmek gibi satılıcak makineler.. yollanmıyor bana göre bence ne kadar gereksiz satışı olmıycak model varsa yüksek hacimde yollanıyor..
x-adv türkiyedeki motor duayenleri otoriteleri bile fiyatının pahalılığından dem vuruyor... bunu burdaki yazanlar demiyorki bu iş zevk renk meselesidir tabiki karışılmaz ama temeli tamamen nc750 olan bir scooterın bu para olması ve eksilerininde çok olması x-adv kaç kişi gördü bilmem gidiniz bakınız bagaj yok her full face kask bile bagaja sığmayabiliyor.. parkda dik durmasından ötürü binmek yüksek kaldırımlı yerde insanı inanılmaz zorluyor hatta devirebilirsiniz motoru ..
harley ile gidipde x-ad de örnek olarak bile kıyaslanmaz harleyin pahalı olması nedeni yüksek hacim olması amerikadan ithal gelmesi ve üstündeki meteryallerin pahalı gümüş çelik krom gibi alaşımlardan oluşması ve son olarak adı bir marka değeri var .. şimdi bir mercedes ile hondayı arabada kıyaslayamassan marka değeri olarak.. bir harley ile motorisklette hondayı kıyaslayamassın marka değeri olarak..
sonuç oalrak 84 bin tl çok büyük para bence... verdiğin ne aldığın ne buna bakılması lazım.
Yanlış anlaşılma olmuş, biz alanları niye alıyorlar diye eleştirmiyoruz ki. Bunu alacağına git şu modeli al da demiyoruz. Bu motorun başka markalarda direkt bir karşılığı olan bir model yok zaten.
Motosiklet işi zevk işi elbette, isteyen istediği modele biner. Ama bir malın kullanıcı bakış açısına göre bir değeri (ederi) vardır. Bu motora bu miktar bence yüksek. Belirttiğim bu.
logaritma arkadaşın söylediği gayet doğru. Mesela honda accord modelini mercedes C serisi fiyatına satmaya çalışsa, buna pahalı diyemeyecek miyiz? Belki honda accord mercedes C serisinden daha sorunsuz bir araba, belki aynı donanıma sahip ama sonuçta kullanıcı gözünde bir malın ederi var. Belirtmek istediğim buydu.
X-adv yeni bir segmentte ve rakipsiz sayılabileceği için (ne skuter, ne enduro) yüksek bir fiyat belirlenmiş. Valla alanlar hayrını görsün ama bu fiyata çok satabileceğini pek düşünmüyorum.
Dipnot: Bu arada forumda hiç mi kullanıcısı yok bunun yahu? Çıkıp 2 kelam laf etsin, anlatsın şu motoru da bizim de pahalı görüşümüz değişsin yaw. Hep fiyat konuşmayalım biraz da kullanıcı yorumları dinleyelim![]()