Honda Vt 750 C Shadow

Katılım
19 Ara 2008
Mesajlar
3
Selamlar,

Öncelikle şunu söylemek istiyorum Honda'dan GS1 eğitimini aldım ve bahar ayındada GS2 eğitimini aldım. GS1 eğitimi benim motorla ilk tanıştığım ortamdı. Kendi fikrime göre iki boyunca gayet başarılı buldum kendimi ilk defa motora oturan bir insan olarak :)

-Başlangıç motoru olarak ikinci el bir 750 c shadow almanın ne tip dezavantajları olur acaba?

-150-250 cc'lik bir motorla başlanmasından tek farkı ağırlık dezavantajımı olur yoksa başka türlü ne tip dezavantajları olabilir?

-Şunuda eklemek isterimki motorsikleti tamamen keyif amaçlı kullanacağım için ve motorsiklet ile keyif benim için, çok seri gitmesi yada son suratının çok yüksek olması olmadığı için yüksek cc'li olmasının dezavantajı olurmu bilemedim açıkçası.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
 
Katılım
14 May 2006
Mesajlar
2,188
Şahsi fikrimce; ağırlıktan başka bir dezavantajı olmaz.
Ağırlıkla bağlantılı olarak denge problemi çekebilirsiniz belli bir süre; ama sonrasında alışırsınız.

Ben cruiser makinelerin aynı hacimli motor kullanan diğer sınıflara göre; başlangıç olarak daha uygun olduklarını düşünüyorum.
 
Süper Moderatör (BBRR)
Katılım
12 Haz 2005
Mesajlar
8,442
Ağırlığı güç dengeler . 70 kg adam 350 kg lik goldwing kullanıyo . sonuçta sırtında taşımayacaksın .. Eğitimini aldıysan honda shadow başlamak için ideal bi alet
 
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
78
250 cc ile eğitim aldıktan sonra Shadow 750 ile başlangıç yapan arkadaşlarım oldu, herhangi bir sorun yaşamadılar. Shadow aynı hacimdeki bir ss ya da naked gibi elinizin ayarını kaçırdığınızda size zor anlar yaşatacak bir motor değildir zaten çok yüksek hızlara çıkmayan bir keyif motorudur, bu açıdan rahat olabilirsiniz.
Motorun ağırlığı konusuna gelince, bir 250 yada 150 cc motor kullandıktan sonra shadowa alışmakta yine zorlanacaksınız bu nedenle gönlünüzdeki motoru alıp keyfinize bakın derim.
 
Katılım
26 Eyl 2008
Mesajlar
168
Şahsi fikrimce; ağırlıktan başka bir dezavantajı olmaz.
Ağırlıkla bağlantılı olarak denge problemi çekebilirsiniz belli bir süre; ama sonrasında alışırsınız.

Ben cruiser makinelerin aynı hacimli motor kullanan diğer sınıflara göre; başlangıç olarak daha uygun olduklarını düşünüyorum.

fazla söze gerek yok aynen katılıyorum hiç bişi olmaz sen zaten aman aman sürat yapmak ıstemıyomusun zevk ıcın bınıceksın sonucta onun ıcın guzel motor kacırma al derım
 
Katılım
18 Tem 2005
Mesajlar
1,144
motoru sürerken bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, fakat kullanım tarzı ve parketme olanaklarını da gözden geçirmek gerekiyor.yüksek ağırlıkta cüsseli bir motoru şehir içinde kullanmak sıkıntılı olabilir.Birde vergi durumunu gözden geçirmek gerek.
 
Katılım
17 Eyl 2008
Mesajlar
70
fıyat / kazanc oranı ( yamaha XVS 950 vs Honda Shadow )

ben de sızın gıbı yenı baslayan bırıyım ve cruiser tarzı motorlardan hoslanıyorum. eh yas da kemale erınce, ıcım gıtse de, motor zevkımı daha sakın ve uysal makınalarla tatmın etmeye calısıyorum.

bugun yamaha'nın sıtesıne gırdıgımde gordum kı, yenı cıkacak modellerı olan XVS 950 Midnightstar oldukca absurd sayılabılecek bır fıyat etıketıne sahıp olmus. Bu sene ılk defa pıyasaya cıkartacakları bu modelın fıyatı 24.750 TL.

bu motoru hevesle beklıyordum ama etıketını gorunce acıkcası fıyat / kazanc oranı hakkında dusunmeye basladım. cok yuksek bır bedel oldugunu dusunuyorum. muadıllerıne baktıgımda ıse ( tabıı konunun uzmanları cok daha ıyı degerlendıreceklerdır ve fıkırlerını bızımle paylasırlarsa cok memnun olurum ) Honda Shadow, fıyatıyla cok one gecmıs durumda. yaklasık 17.000 TL'lık etıketıyle oldukca cazıp duruyor.

ıkıncı el degıl de, sıfır bır motorsıklet dusunuyorsanız , sanırım bu ıkıleme sız de duseceksınız. hatta oyle kı, ıyı bır pazarlıkla Harley 1200 Sportster bıle Yamaha'dan ucuza gelebılır.

ben yenı yenı arkadaslarımın crusier'larını trafıkte kullanıyorum ve sakın , uslu bır kullanım ıle cok zorluk cekmedım. bunların ıcınde shadow da var ve gayet uygun geldı benım kullanım tarzıma. selesının yere yakın olması ( benzer cruıser moellerı gıbı ) , tork degerının yuksek olması ama hızlanmalarda sport modeller gıbı vahsı olmaması benı cezbettı.

umarım sız de aynı zevkı alırsınız.

kazasız belasız surusler dılerım.

saygılarımla
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst