canıma göz koymayın motorumda satmayacaklarım orjinal egsozlar orjinal çantalar orjinal cam![]()
acık vınn vıınnn'da yapaydın yav neyse günler sonra bu ses bile iyi geldisıralı sisteme oranla bizim motorun sesini çok beğeniyorum. çoğu arkadaşım sesi az dese de ben memnunum.
çanakkale'ye gelmeyi bende istiyorum bakalım zaman ve o anki iş durumu ne göstericek
Ehehe![]()
Bende yana yakıla çanta bakıyorum. Sanırım bu sezon topcase ile geçecek sanırsam (onu da daha alamadım gerçi)Çok pek fakirledim. Orjinal egsozun içini boşaltmak çok tatlı oluyo-muş onu tekrar edeyim. Hafif bir tokluk veriyor sadece, rahatsız etmiyor.
Aldıktan sonra ilk defa bir anlayan arkadaşım (vfrli) test amaçlı kullandı. Çok güzel geliyordu sesi(Tavsiye tadında). Hatta utanmayayım bir rolenti videosu koyayım
![]()
14-17 Mayıs Çanakkale için düşünceniz nelerdir? 100. yıl diye kapatacaklarmış felanlar var? Ben çok fena gitme fikrine kapılmış durumdayım?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------
https://www.youtube.com/watch?v=ngJCFJ3CUqE
Az yanmış benzin geri tepmediği için çiğ atılır ve yakıtı da etkiler tabiki bu, daha çok yakar.
bu kısmına katılmıyorum çünkü yanmamış yakıtı yakmak katalitik konvertör bir değişle katalizör ün görevidir. katalizör egsozdan önce motorun alt tarafındaki orta sehpanın orada olan kutudur.
ben ses istiyorum "yakıt ve alt devirlerdeki çekiş" benim için önemli değil diyorsanız,
yapmanız gerekenler
katalizörü aradan çıkartıp iptal etmek
egsoz tüpleri yerinede ikitane düz boru eklemek
egozununzdan ateş bile çıkacaktır
tavsiye ediyormuyum etmiyorum ama yinede yazayım dedim![]()
Motor geçmişim cbr 125, cbr 250, iki depodurda vfr800Hiç bir şeyden anlamıyorum. Marlox üstad sabah işte gitmeden önce baktım lamba ciddden 1 dakika sonra yanıyor neden olaki? Kontağı kapadım açtım arkasındaki kabloları fişlerini yokladım kontağı kapatıp açınca normal yandı. Acaba ısınması felanmı gerekiyor. Bu arada plaka lambam mı varmış
Ispartada çok iyi bir arkadaş usta varmış diğer vfr ci arkadaşım ona gidelim komple buji, yağ, filtreler bakım yaptıralım dedi ama daha fırsat olmadı. Ona götürüp bir hoşgeldin bakımı yaptıracağım azcık havalar izin verirse.
Binek araçlar konusunda fena değilimdir ama motorlardan hiç anlamam. Açığı kapatmak için işten fırsat buldukca (yazılımcı olunca gece gündüz çalışıyorum) fena halde okuyorum, izliyorum... Egsoz konusunda dediklerinize aynen katılıyorum ama hayatımda ki ilk büyük cc motorum olunca az mı çekiyor, çok mu çekiyor, yüksek devirlerde ne yapıyor hiç bilmiyorum açıkcası. Ama mühendisler hepsini hesap etmişlerde o egsozu koymuşlardır eminim. Ama fena fena güzel sesi var. Tüneller şölen gibi oluyor. Çığlık atmıyor mütiş tok bir ses oluyor. Motorum hakkındaki tek fikrim diğer vfr li arkadaşım limitlerinde testi. Gayet sıhatli yürürü, motoru, fireni dedi. Sende benimkini kullan bi gör fark var mı dedi ama başkasının motoruna binecek kadar kendimi sürücü olarak görmüyorum dahaca...
Her kontak açışımda Allahım şımartma beni diyerek biniyorum. 100 küsür hp ile şımarmaya gelinmez. Sakin sakin efendi efendi dolaşıyorum. Bu yaz şiddetli bir şekilde gezmeyi planlıyorum umarım bir yerlerde denk gelir yada getirmeye çalışır yüz yüze tanışır sesini dinleriz. Orjinal susturuculu egsozu da var motoru iyice tanıdıktan sonra onu takıp farkını test eder yazarım![]()
Marlox,
Belki de haklısındır. Eski arabamda katalitik konvektörü çıkartmıştım. Çekişi filan artmıştı.
Alt devirlerde kullanmadım o arabayı. Zaten 1.4 bir arabaydı. (Bildiğin kutu işte))
Ama peki neden bu söylediklerin egzozu boşalınca da gerçekleşiyor?
Düşük devirlerde gaz tepkisi azalıyor, Üst devirlerde ise daha rahat.
Alt devirlerde boğulur çünkü sıkıştırma kalmıyor demişsin, tam olarak hangi sıkıştırmadan bahsediyoruz?
Bilmediğimden soruyoum, hissiyatım ve elde ettiğim sonuç bazında yazdım öncekini.