Honda test günleri 9-11 Mayıs İstanbul

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Honda nın üstün mühendisliğini ve teknolojilerini deneyimlemek mi istiyorsunuz ?

full eğlence, ikram ve söyleşilerr.

pazar günü 14:00 - 14:30 arası Orkun var.bilginize.

not: ben kayıt oldum ama motor secemedimm neden acaba ?

Her gün için maksimum 1 kez test sürüşüne katılabilirsiniz.

Gidenlere hayatta başarılar...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
En dandik aktivite bile sosyal medyada karşıma çıkıyor ama hayrettir, Honda'nın test günleri için benim hiç haberim olmadı. AT ya da Nt 1100'ü bir test etmek isterdim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
En dandik aktivite bile sosyal medyada karşıma çıkıyor ama hayrettir, Honda'nın test günleri için benim hiç haberim olmadı. AT ya da Nt 1100'ü bir test etmek isterdim.
NT benim de radarımda olan bir model ama DCT versiyonu varmış sanırım, büyük ihtimal Türkiye'ye düz versiyonu getirmezler :/

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
NT benim de radarımda olan bir model ama DCT versiyonu varmış sanırım, büyük ihtimal Türkiye'ye düz versiyonu getirmezler :/

Honda bence farklı olacağım diye s.k s.k işlerle uğraşıyor. Korna ve sinyallerin yerlerinin değişiminden Dct dayatmasına kadar farklı kafalardalar. Honda'nın medyadaki karşılığı bence Netflix.

Motosikleti
Honda bence farklı olacağım diye s.k s.k işlerle uğraşıyor. Korna ve sinyallerin yerlerinin değişiminden Dct dayatmasına kadar farklı kafalardalar. Honda'nın medyadaki karşılığı bence Netflix.
Korna kısmına yorum yapayım: Standart kornası olan Yamaha'dan Honda'ya geçtim 4 yıl Honda kullandım sonra yine standart kornası olan Suzuki'ye geçtim, kornanın yerine alışmak yarım gün sürmüyor. Öyle deneme sürüşü için alan adam şikâyet ediyor, binici için 2 saatlik mevzu. AEA'nın moda ettiği bir klişe bu...

Bu arada bence Honda'nın tuş dizilimi daha mantıklı; sinyalleri kornadan fazla kullanıyoruz.

Korna kısmına yorum yapayım: Standart kornası olan Yamaha'dan Honda'ya geçtim 4 yıl Honda kullandım sonra yine standart kornası olan Suzuki'ye geçtim, kornanın yerine alışmak yarım gün sürmüyor. Öyle deneme sürüşü için alan adam şikâyet ediyor, binici için 2 saatlik mevzu. AEA'nın moda ettiği bir klişe bu...

Bu arada bence Honda'nın tuş dizilimi daha mantıklı; sinyalleri kornadan fazla kullanıyoruz.
En güzelini geçmişte bmw yapmış , sağa dönüş sağ gidonda sola dönüş sol gidonda , hiç uğraşma 300 mt sonrada kendi kapanıyor , bilale anlatır gibi yapmışlar 😅 ama çok eleştirilmiş yıllar boyunca farklı motordan inenlerce bmw de 2013 de klasik dizayna dönmüş , oysa dediğin gibi alışması uzun zaman almıyor farklı kombinasyonlara..

Motosikleti
En güzelini geçmişte bmw yapmış , sağa dönüş sağ gidonda sola dönüş sol gidonda , hiç uğraşma 300 mt sonrada kendi kapanıyor , bilale anlatır gibi yapmışlar 😅 ama çok eleştirilmiş yıllar boyunca farklı motordan inenlerce bmw de 2013 de klasik dizayna dönmüş , oysa dediğin gibi alışması uzun zaman almıyor farklı kombinasyonlara..
Harley'lerde de öyle sanırım, BMW büyük ihtimal oradan feyz almıştır...

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F

Merhaba.

Ben bu yazdıklarınıza çok katılmıyorum doğrusu.

İlk olarak Yamaha da korna ve sinyal tuşlarının yerini değiştirdi.

MT 25 ve 07 serilerinin önceki modelleriyle son birkaç yıldır satılan modellerinde sinyal-korna yerleri farklı.

Avrupada kornaya basma ihtiyacı az olduğu için olsa gerek kornayı sinyal kolundan daha az kullanılacak yerlere taşıdı Honda ve Yamaha.

Oysa bizim ülkemizin trafik dinamikleri yanından geçmek üzere olduğumuz araçlara bizim orada olduğumuz görsel ve/veya işitsel olarak hatırlatmayı gerektirebiliyor maalesef.

Küfreder gibi değil de bip bip diye kısacık ve birbirine yakın 2 kez basarak çok fazla gürültü üretmeden kendimizi biraz daha güvenceye aldığımızı hissettiriyor bana.

İkinci olarak Honda son serilerinde kullandığı korna tuşu ile sanki "kornanın yerini bulamayalım ve de kornaya basamayalım"
hedefi güdüyor.

Alttaki görüntü benim NX500 motorumdan.

Yeni kasa bir sürü Honda modelinde de aynı kütük ve tuş takımı kullanılmış maalesef.

Kornanın yandan bakıldığında bir miktar üstte olmayışı/çıkıntılık yapmayışı, hele ki bir de kışlık-kalın eldiven kullanıyorsanız tuşun üstündeki sikindirik/ufacık tırtığı/çıkıntıyı bile hissedememenize ve acil durumda kornaya basamamanıza sebebiyet veriyor.

Korna-sinyal tuşunun yerinin değişmesiyle ilgili olarak şahsımı ilgilendiren bir durum daha var.

Allah isteyen herkese versin öncelikle.

Birkaç tane farklı motorum var ve farklı bir motoruma bindiğimde korna-sinyal meselesi konusunda sıkıntı yaşıyorum.

Yamaha Crypton S motorumda herşey ideal ve de bence olması gereken şekilde korna altta, sinyal üstte.

CRF Rally'de bu tuşların yeri değişik.

NX500'de tuşların yeri Rally ile aynı ama korna yandaki yüzeyle aynı yükseklikte.

Üstünde Q bilgisayar klavyelerindeki F ve J tuşlarında mevcut olan küçük bir tırnak/çıkıntı var.

Bir gün Crypton'a binip ertesi günü NX'e binersem attan düşmüşe dönüyorum.

Crypton-Rally değişimlerinde birkaç kez sinyal yerine kornaya basınca elim alışıyor ama NX'in korna tuşuna yanlışlıkla bile basmak büyük başarı.

Oysa bu tuşların yerleşimini otomobillerdeki sinyal-silecek kollarına benzetiyorum.

Bunların yerini değiştirmek neyi hedefler ve bunu yapınca kazanımın ne olur?

Honda olarak zaten bunun standardını sen oluşturmuşsun yıllar boyu.

Bunların yerini değiştirmenin sana hiç bir faydası yok ama kullanıcılara işkence etmekten başka bir işe de yaramıyor bence.

Son olarak Crypton ya da Wave Cub motorlarımdaki vites sistemiyle standart vitesli motorlardaki vites sistemi tamamen farklı.

Cub motorlarda sol ayaktaki manete basınca vites büyüyor.

Aynı manetin topuk kısmına gelen koluna basınca da vites küçülüyor.

Normal viteslerin tam tersi bir hareket.

Bunda şaşırmıyorum ve de 10 saniyede adapte oluyorum ama korna/sinyal tuşları avlıyor işte.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Bir standart oluşmuş, ben Honda kullanacağım diye neden yarım gün adaptasyon için emek ve zaman harcayayım ki? Neye göre daha mantıklı?

Motosikleti
Bir standart oluşmuş, ben Honda kullanacağım diye neden yarım gün adaptasyon için emek ve zaman harcayayım ki? Neye göre daha mantıklı?
Yarım günden sonra bir zorluk olmuyor. "Bence mantıklı" diye yazmıştım, çünkü sinyali kornadan daha fazla kullanıyoruz? (Bununla ilgili aşağıda ekleme var...) Görünen o ki Honda da böyle düşünmüş, ısrarla böyle devam ediyor.

Yukarıda @haluk23 yazmış, kornayı kibarca ve yerimizi belirtmek için kullanıyoruz diye; ben de ara ara (özellikle gereksiz risk aldığımda biraz kendimi rahatlatmak için) yapıyorum ama buna %100 katılmıyorum. Arabadaki kişinin düt düt diye yaptığınız kısa kornayı duyduğu varsayımına göre motosiklet kullanmak risk almaktır. Belki ağır duyuyor? Belki arabanın içinde yüksek sesle müzik dinliyor? Bu biraz "loud pipes save lives" miti gibi bir şey...

Kullanana hiçbir lafım yok yanlış anlaşılmasın ama - tamamen öznel fikrim - kornayı biraz medeniyetsiz bir araç olarak nitelendiriyorum; en çok korna çalınan memleketlere örnek Pakistan, neredeyse hiç korna sesi duymayacağınız memleketlere örnek Almanya. ("Sinyalden az kullanıyorum" diye yazmamın sebebi de bu.) İdeali hiç kullanmamak.

Son düzenleme:
Dikkatinizi çektimi hiç , otomobillerin direksiyonunda korna çalmak için basılan göbekde artık çok sert , 80 li 90 lı hatta 2000 li yıllarda neredeyse tek parmakla ittiğinizde kornaya elektrik giderdi , yeni otomobillerde fazla kullanımı engellemek için midir nedense daha sert basmak gerekiyor..

Motosikleti
Dikkatinizi çektimi hiç , otomobillerin direksiyonunda korna çalmak için basılan göbekde artık çok sert , 80 li 90 lı hatta 2000 li yıllarda neredeyse tek parmakla ittiğinizde kornaya elektrik giderdi , yeni otomobillerde fazla kullanımı engellemek için midir nedense daha sert basmak gerekiyor..
Evet, geçen sene sıfır Opel araç aldım, kesinlikle kibar basamıyorsun o yüzden kullanmıyorum hiç, olay çıkmasın 🤣 💦

Motosikleti
Ns200 15"
Eski arabalarda kornayı nazik çalmakta mevcuttu, direksiyon ortasına ufak vurunca yayaları uyaran çok tatlı korna çalar. Şimdikiler acayip sert geliyor, neyseki motosikletler eskide olsa yenide olsa aynı. :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bu işler hep İstanbul'da oluyor, sinir oluyorum :) Honda Gelişim Merkezi'ne de defalarca söyledim, Tansoy'u da sıkıştırdım, yok, Ankara'ya getiremiyoruz böyle aktiviteleri.

Gerçi bu yıl Ankara'da da yapılacakmış diye duyum aldım ama emin değilim. Şu üstün mühendisliği hep İstanbul'daki göçmenler mi deneyimleyecek yav? :)

Motosikleti
K 1600 GTL
Bu işler hep İstanbul'da oluyor, sinir oluyorum :) Honda Gelişim Merkezi'ne de defalarca söyledim, Tansoy'u da sıkıştırdım, yok, Ankara'ya getiremiyoruz böyle aktiviteleri.

Gerçi bu yıl Ankara'da da yapılacakmış diye duyum aldım ama emin değilim. Şu üstün mühendisliği hep İstanbul'daki göçmenler mi deneyimleyecek yav? :)
Nerelerdesin yahu...? Görünce gene honda zam yaptı herhalde dedim ama yapmamış galiba....

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Motosikleti
K 1600 GTL

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar