Merhaba bukadar sessizliğin sonunda biraz forumu canlandırayım... taziye mesajlarıylada olsa belki biraz şenlenir forum...
Ben bugün düştüm motoruda çizdim artık rahata erdim

Ben tam düşemedimde Dylanım tam olarak düştü. Kısaca şöle gelişti olay uzun uzun anlatmayayım anlattıkça moralim bozuluyo. okuldan dönüyorum sırtımda belki 10 kglı bir çanta yurttaki eşyalarımı topladım, dönüşte şişlide bir dükkandanda bir güzel mont aldım üzerimde başka bir mont vardı onu giyemeyip ön tarafa astım. geldim köprüye köprüden geçiyorum kgs ruhsatın içinde durdum kgs yi okuttum bariyer açıldı geçtim. En sağdaki gişeden geçtimki rahat rahat en sağa çeker ruhsatı cebime koyar yola devam ederim... tek elimde ruhsat tek elimde gazda geçtim bariyerden. sağa geçtim çok gaz vermiş olacağımki ön frene asıldım yavaşladım. yavaşladım ama duramadım. dahada sıkamadım korkudan kayacağım diye. artık kaldırıma 1 2 metre kala sonuna kadar sıktım teker hafif kaydı kaldırımada ön tekerin sürtmesiyle sağa yatırdım motoru. ben ayakta kaldım motor altımdan küt diye düştü yere. çok hızlı yatmadı ama yinede yattı artık. sol elimde ruhsat olmayıp iki freni birden sıkabilseydim çok rahat dururdum . o anda okadar hızlı hareket edemedim sol elimde ruhsatla kaldırıma yumuşak iniş yaptım. gişelerden çok hızlı çıkmışım demekki motoru durduramadım. Aslında kurtarabileceğim çok hamle vardı kaldırıma doğru gitmeyip sola kayabilirdim fren yapmak zorunda kalmadan. arkadan geleni kontrol edemediğim için yapamadım ama gelen gidende yokmuş keşke yapsaydım ama keşkeler çok oluyo bu tip olaylardan sonra.
Neyse gelelim ben nasıl böyle bir hata yaparım?? 2 adımlık yerde nasıl duramayacak kadar hızlanırım??? Kazaya sebep olan şey oydu işte ilk defa bugün kulağımda müzikle yola çıktım gazı verip motoru hızlandırdım ama motorun sesini duymadığım için ne kadar hızlandığımın farkına varamadım... dolayısıyla duramadımda. çok aptalca düştüm ama düştüm işte... Bomboş arazide tek başıma ben 50 metre ilerde bir kaldırım çok istikrarlı bir şekilde gittim ve 50 metre ilerdeki kaldırıma yatırdım motoru. olayın özeti bu.
Son olarak hasar raporunu vereyim kafa grenajın sağ tarafı çizik çarık oldu

ama hepsi aynı bölgede toplu şekilde oldu allahtan etiketle karbon kaplamayla felan halledebilirim. Coşkun abi hazır et karbonu

ön kafanın arkadaki plastik parçaa vidalarla bağlandığı yerden gri plastik çatladı hafiften orayıda japon harikası yapıştırıcıyla eskisi gibi yapabilirim. ( kendi kendimi teseli ediyorum nerdeee eskisi gibi.) Alttaki mat plastikte zaten hafif bi çizik vardı bende orayı biraz belirginleştirdim.

En sonda nasıl oldu anlamadım motor sağa yattı sol aynam kırıldı. Aynayla ruhsatı cebime koydum:cherry: yoluma devam ettim. başka hasarım yok ya da çiziğim.yarın tamirata başlıycam bakalım noolcak.yeni montumu aldığımın ilk günü mont üzerimde değilken hayatımın ilk kazasını yapmış bulunuyorum hayırlı olsun motorcu oldum diip kendimi teselli etmek isterdim ama daha az hasarla motorcu olabilseydim keşke.
edinilen tecrübe ise müzik dinlemenin: dikkati dağıtır, konsantrasyonu bozar gibi etmenler hep göz önünde tutulurken; motorun sesini duyamazsın, nekadar hızlı gittiğini anlayamassın gibi bir yan etkisi olduğunuda öğrenmiş oldum.