Merhaba!
2-3 Haftadır tüm mesajları düzenli okuyorum. (Öncesinde de tüm arşivi tek tek okuyup yetişmem gerekti)
Herşey ofisteki bir arkadaşımın Scooter'ını (150cc bir Keeway) ofisin önünde 50m. kadar kullanmamla başladı. Arkasından bir iki hafta "acaba?" diye düşünme, sonrasında ehliyet kursuna yazılış, yazılı sınavı geçiş, ardından kursun dağılmak üzere olan eski mi eski emektar hondasıyla alınan bir kaç ders...
Bu arada, Kızıltoprak'tan geçerken bir gün durup "0" bilgi sahibi olarak bir mağazaya vespa bakmak için girip, ikinci el bir Burgman 400'e oturup kalkma, "Aa... Ne güzelmiş yaw" filan demeler, Vespa ve Piaggio broşürleri alıp, satıcı arkadaşın, bunlar seni kesmez, biliyorum, kısa zamanda yetmemeye başlar telkinleriyle Burgman Ve X9 gösterme çabaları...
Bir kaç hafta daha geçiş...
Kızıltoprak'tan diğer bir geçiş esnasında Honda'cıya uğranış, aval aval Silverwinglere filan bakarken tecrübeli bir satıcıya denk geliş ve diyalog:
Nerde Oturuyorsun?: Ataşehir
Nerde Çalışıyosun?: Harbiye
Ne yapmak istiyorsun?: Trafiğe takılmamak, bir daha işe arabayla gitmemek, haftasonları keyifle gezmek vb. vb.
Eleman İstinye'de oturup Kızıltoprak'ta çalışıyormuş. Gel sana kendi motorumu göstereyim dedi. "Boşver bu büyük motorları, trafik için hepsi fazla büyük..." Ve mağazanın arka tarafında Koyu kırmız; bordo bir motor (Ki ben büyük, kocaman, "ağır abi" bir şey bekliyordum...) Dylan 150 imiş, egzosu değiştirilmiş, cam takılmış, arkada çanta, üstünde dizleri korumak için özel örtüsü filan...
Becerikli satışçının hali başka oluyor... Daha büyük ve daha pahalı motorlardan (Ki o kadar param da yok, niye bakıyorsam) beni alıp, Dylan'ın yanına getirip bıraktı... "Çok memnunum, ben 90 kiloyum, bir o kadar da abim, yaz kış biniyorum, ikimizi de taşıyor, yokuşta 100-120 gördüğüm oluyor, bu kadar motor var elimin altında, bunu kullanıyorum" deyip tavladı mı beni...
Mağazadan aklımda Dylan'la ayrıldım. (Daha nasıl olsa direksiyon sınavına, ehliyetin elime geçmesine filan da baya vakit var ya) İnternette araştırınca ilk bulduğum Eskişehirli bi elamanın yabancı bir siteye koyduğu fotolar oldu. MDevran lakaplı bi arkadaş, söz konusu siteyi talan ettim, adamın mail adresini bulamadım; iki satır yazıp soracaktım motoru hakkında, çıktım siteden...
Aynı hafta sonu Kadıköy'de yürürken her zaman önünden geçtiğim bir ufak resim galerisinin önünde bir Dylan gördüm, önce geçtim, sonra karşı kaldırımdan baktım biraz. Sonra biraz tededdütün ardından daldım içeri... Bir satışçıdan ziyade motoru günlük hayatta kullanan birinden fikir almak gibisi var mı... Böylece ismini daha sonra bu forumda öğrenecek olduğum Erdoğan'la tanışmış oldum. Ayaküstü biraz sohbet ettik, memnunmuş, çok gezmiş, Antalya'ya gitmiş, Bozcaadaya gitmiş filan... Yazıştığımız bir site var dedi: Motosiklet.net... (Hadi bakalım dedim... O günden beri forum okumakla geçiyor mesaim) (Okudukça da zamanında kurucusu olduğum vosvos.net 'i andırdı bana, şu anda yüzlerce üyesi olan, 7 yıllık vosvos.net

- vosvosçuyum yani özümde, o yüzdendir kocaman makinalara hiçbir zaman imrenmeyip, vespalarla, scooterlarla ilgilenmem
Neyse, gittikçe uzatıyorum, toparlayayım Erdoğan'la tanıştığımdan beri sadece Dylan 150 başlığını değil, bir çok bölümünü okudum forumun, Mdevran'ın Murat olduğunu, bu forumda olduğunu gördüm sevindim; motorunu satmayı düşündüğünü gördüm, üzüldüm (soru işaretlerim oldu, bana da yetmez mi acaba ilerde dedim) yollarda Dylan gördüğimde dikkat kesilir oldum; geçenlerde tekrar gittim Honda Bayiine, biraz daha yalandım motorların çevresinde. Kask, mont, dizlik, bellik, balaklava, diz örtüsü, kilit fiyatları aldım, ödeme koşulları, taksit imkanlarını konuştum, hesaplar yaptım. Geçenlerde forumda sözü edilen, bir dergini (Sanırım motorize) ekinde dosya olarak incelenen Dylan'ın, konuştuğum satışçı elemanın "gel sana kendi motorumu göstereyim" dediği, ve ilk gördüğün Dylan'ın ta kendisi olduğunu öğrendim, gururlandım (Bana ne oluyorsa?)
Hafta sonu direksiyon sınavını da geçtim, (sınavdan önce kullandığım ve hatta trafiğe çıktığım vitesli motordan da açıkçası scooter'ın yarısı kadar bile zevk almadım) sanırım haftaya sertifikam çıkacak, önümüzdeki hafta içinde ehliyetimi alacağım. Bu arada hepsinden önemlisi haftalardır eşime motorun faydalarını anlatarak yapmakta olduğum kulis çalışmaları sürüyor. (Birlikte binme hayallerim, motor için ehliyet kursuna kaydoluşumun ertsi günü öğrendiğim baba olacağım haberiyle uzunca bir süre için suya düştü maalesef, hamilelik ve motor yanyana kullanılabilecek terimler değil maalesef)
Dolayısıyla bir Dylan sahibi olmaya gittikçe yaklaşıyorm. Aslında alıp sonra yazmaya başlayacaktım ama tutamadım kendimi. (Son 1,5 saattir de Sahibinden.com'da Dylan'lara bakıyorum. Bu arada biraz Beverly'lere, biraz Foresight'lara gözüm kaymadı değil)
Forumda bir kişi daha var artık. (En yenisinden en acemisinden...) Cam, rodaj, alarm, motor devirmek, yollarda üşümek, karşı şeritteki araçların farlarının camdaki yağmurdan rahatsızlık vermesi filan gibi konuları okudum... Yine de yakın zamanda motor almak üzere olan birine vereceğiniz her türlü tavsiye, öğüt, uyarı can kulağıyla dinlenir, değerlendirilir.
Gerek forumda, gerek yollarda daha fazla görüşmek, paylaşmak üzere!
Özgür Poyrazoğlu