saviola83' Alıntı:
saolun arkadaşlar . bugün plaka işini de hallettim. pazar günü de ehliyet sınavı var. ehliyeti de aldık mı iş tamamdır , diyecem ama daha kask - ceket -eldiven almam lazım. fakat para kalmadı. 1 ay kadar artık yavaş yavaş giderim. çok masraflı işmiş bu motosiklet ya. daha bi sürü şey var yapılacak.(kasko , motorlu taşıt vergisi , alarm , branda , yan ayaklık , far , sticker , arkaya sırt dayama aparatı , ayakkabı , .......... offff offffffff battım ben

r:
seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. Bende motosiklet olayına önce kursla başladım.
Kadına sorduğumda 150 ytl demişti kurs ücreti, bende motor almasakta ehliyet ucuzmuş bulunsun diyerekten ücreti karttan ödedim. herşey içinde mi diye sorunca tabi tabi dedi sonra başladı sınav harcı , sağlık muayenesi, ehliyet paraları vs.. Karttan ödemeyi iptal et bana pahalı geldi dedim, kadının verdiği cvp şu artık içeriye girdin çıkamazsın.
Neyse çin malı motor alırız herşeyi 2.000ytl ye bitiririz dedim sonra başladım çin mallarını araştırmaya. Bu siteyi buldum ve çevremdeki bi çok insandan çin mallarının sorunlarını dinledikten sonra gözüm yalnışlıkla Dylan topiğine takıldı başladım okumaya.
Okudukça vay anası bu neymiş ya herkes memnun süper, hiper bi motor vs..
Fiyatlarına baktım 4.300 ytl civarıydı yanılmıyosam. Dedim ehliyeti cebime almadan motora binmeyelim çok çevirme var, cezası, mahkemesi var vs..
O sırada %8 lik ÖTV yükselme dalgasından motora zam geldi. oldu motor 4.750ytl.
Ehliyet sınavından geçince bayiiye 1-2 gün geç gitmeyi düşünüyodum ama o sıralarda saolsun dolar tavan yapıyodu apar topar gittim bayiiye allahtan zam görmeden alma girişiminde bulundum.
Totalde 2.000 ytl ye çıkıcak olan hesap motor + arka çanta ile birlikte 5.000ytl oldu + kurs 320 ytl + kask, yazlık mont, eldiven,kilit,branda 500ytl..
Oldu mu size 5,820ytl
"Arada taşıt vergisi senelik 60 ytl."
Kasko yaptıramadım çünkü cebimdeki akrep tarafından ısırıldım
"960ytl istediler full çalınma dahil bende sigortacıya dedim ben bu parayı verirsem her sene motorumu çaldırırım yenisini alırsınız die ciddi bir esprik bile yaptım.
Gerçi motor her bir ytl sini hak ediyor. sabah olsunda motorla işe gideyim diorum, işteykende akşam olsunda sahilden bi tur atarak eve döniim diorum.
Korkarım yakın bi zamanda yaw 150cc böyleyse 250cc ler nasıl gidiyordur diye kaşınmaya başliicam neyse allah sonumuzu ii etsin.