Serkan teşekkür ederim. Ön ve arka fren balatalarının işaretlerine baktım bitmesine daha var.( fren balataları sanırım daha çok uzun yolda kullandığımdan dolayı fazla aşınmamış ) sadece 1000 km önce otoyolda fazla zorladım motoru şu anda kalkışlarda çok hafif ama çok hafif vibrasyon var. 20 binde yağını değiştirip devam edeceğim. 24 binde ise kayış ve bilyaları, varyatör debriyaj vs. bakımlarını yaptıracağımErol abi sana tavsiyem 20000 de rutin bakımını yapman + fren balatalarını kontrol ettirmen. Ben çok titiz kullanan ve gereksiz ani dur kalklardan kaçan biri olarak 20000 kmde ön balatam bitmişti. 24000 kmde de arka balataları değiştirmiştim. senin de bitmiş olması muhtemel. Ağır bakım dediğini 24000 de yaptırmanın bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum ancak yinede imkanın varsa kayış + varyatör bilyalarını da 20000 kmde değiştirmeni tavsiye ederim. Kayış değişimi ile bilyaların aynı anda değişmesini kesinlikle tavsiye ediyorum lakin ben değiştirmemiştim ve bilyaların 2. kayış değiştirme zamanıma yaklaşırken aşınmasından dolayı titreşim yapmaya başlamıştı. Bilyalar aynı oranda aşınmadığı için bazı bilyalar ağır bazıları hafif oluyor ve dengesizlik olduğu için de titreşime sebep oluyor. Bunu kesinlikle söyleyebilirim. Kısacası ister 20000de değiştir ister 24000de ama mutlaka bilyalarıda kayışla beraber değiştir. Onun haricinde temizleme dışında debriyaja ve varyatöre bir bakım gerekmiyor. Debriyaj balatası zaten 20000 kmde bitmez. Ben 35000 kmdeyim hala en ufak bir ses yok.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:44 ----------
yapılan işlemleride ayrıca detaylı bir şekilde yazarım diğer dylan kullananlarda faydalanır